Τετάρτη, 03 Μαρτίου 2021

Μπισκοτομπαλάκια με αλλαντικά και τυριά σκέτος Αφρός!

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

13 Ιανουαρίου 2021 08:45
Μπισκοτομπαλάκια με αλλαντικά και τυριά σκέτος Αφρός!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Athensmagazine.gr ανακάλυψε μια πεντανόστιμη συνταγή για μπισκοτομπαλάκια με αλλαντικά και τυριά που σίγουρα θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι. Μια πανεύκολη συνταγή ακόμη και για αρχάριους.

Παράλληλλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή για τυρόπιτα με τυροσαλάτα

Υλικά

  • 1 φαρινάπ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1-2 χούφτες τριμμένο τυρί
  • 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
  • 1 αυγο για τη ζυμη
  • στη μύτη του κουταλιού αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη
  • 400-500γρ.φέτα θρυμματισμένη
  • 10-15 μικρά λουκανικάκια Φρανκφούρτης ψιλοκομμένα
  • 1 αυγό για το άλειμμα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε μπωλ το φαριν-απ, το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το τυρί, το αυγό και τη ζάχαρη με το αλάτι και ζυμώνουμε
  • Προσθέτουμε τη φέτα και τα λουκανικάκια και ξαναζυμώνουμε ελαφρά
  • πλάθουμε μπαλάκια, (περίπου όσο το μέγεθος απο ένα κεφτεδάκι) και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα
  • Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
  • Μπορείτε ακόμα να βάλετε μέσα μανιτάρι, πιπερίτσες, μέχρι και παστουρμά για πικάντικο γούστο!!

Συνταγή για μπισκοτομπαλάκια με αλλαντικά και τυριά

Συνταγή Zoi Athanasiadou‎

Εκπληκτικά τηγανόψωμα με τέσσερα υλικά

Τηγανοψωμάκια με τυρί ή με ελιές και 4 υλικά ακόμα! Φανταστική συνταγή για ένα λαχταριστό πρωινό, ή για το βράδυ όταν θέλετε να φάτε κάτι στα γρήγορα. Ωστόσο, αν θέλετε κάτι ακόμα πιο απλό, δείτε εδώ πώς να φτιάξετε τη δική σας πίτσα με ψωμάκια του τοστ.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 1/2 κούπες περίπου χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 1 1/2 κουτ.γλ. αλάτι ψιλό
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί.
  • Βάζω τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, τη λαδώνω καλά κι από πάνω, τη σκεπάζω και την αφήνω να φουσκώσει.
  • Κόβω μπαλάκια ζύμης με λαδωμένα χέρια και γεμίζω με τυράκι τριμμένο και ελιές.
  • Κλείνω σε πουγκάκι, τα πατάω να πλατύνουν και τα τηγανίζω.

Γίνονται αφράτα και δε ρουφάνε αρκετό λάδι!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share