Τυρόπιτα με τυροσαλάτα - Η συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει
Λαχταριστή και εύκολη συνταγή!
13 Ιανουαρίου 2021 07:40
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια νόστιμη αλλά και ιδιαίτερη συνταγή. Φτιάξτε τυρόπιτα με... τυροσαλάτα και θα μας θυμηθείτε. Σίγουρα, θα ξετρελάνετε μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, αν προτιμάτε μια κλασική συνταγή, δείτε εδώ μια χειροποίητη τυρόπιτα με φέτα.
Υλικά (6 μερίδες)
4 φύλλα κρούστας
150 gr τυρί φέτα η λευκό
150 gr ανθότυρο
200 gr Τυροσαλάτα
100 gr gouda τριμμένο
2 αυγά
1 κουτάλα Λάδι
1 κουτάλα γάλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς. Σπάμε σε ένα μπολ τη φέτα, το ανθότυρο.
Ρίχνουμε την τυροσαλάτα, το τριμμένο κασέρι και 1 αυγό και να αναμειγνύουμε όλα μαζί.
Στο ταψάκι μας λαδώνουμε το πάτωμα και βάζουμε τα φύλλα ένα ένα με λίγο λαδάκι στον κάθε ένα.
Ρίχνουμε το τυρένιο μείγμα μας μέσα και το κλείνουμε με τα ίδια φύλλα που προεξέχουν από το ταψί μας.
Χαράζουμε την πίτα.
Σε ένα μπολάκι σπάμε 1 αυγό με μια κουτάλα λάδι και μια κουτάλα γάλα και τα χτυπάμε καλά με πιρούνι και το ρίχνουμε στην πίτα.
Ψήνουμε περίπου 1 ώρα να ροδοκοκκινίσει από πάνω και από κάτω.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό με τα αυγά και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το ημίσκληρο τυρί (αν βάλετε) και την φέτα ανακατεύουμε πάλι καλά.
Συνεχίζουμε με το αλεύρι το ρίχνουμε σιγά σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός.(Ούτε πολύ σφιχτός ούτε νερουλός).
Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα η βουτυρώνουμε. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και πασπαλίζουμε με σουσάμι και μικρά κομμάτια βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30-40 λεπτά.