Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Έτσι μπορείτε να κάνετε πεντανόστιμο το μπαγιάτικο ψωμί και να το βάλετε σε κάθε φαγητό

Το απόλυτο μυστικό!

14 Νοεμβρίου 2020 09:05
Έτσι μπορείτε να κάνετε πεντανόστιμο το μπαγιάτικο ψωμί και να το βάλετε σε κάθε φαγητό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ψωμί είναι καλό να καταναλώνεται γρήγορα, διαφορετικά θα... μπαγιατέψει. Ωστόσο, ακόμα και να μπαγιατέψει δεν χρειάζεται να το πετάξετε. Το Athensmagazine.gr θα σας παρουσιάσει το απόλυτο μυστικό, όπως έκανε και με το τέλειο χωριάτικο ψωμί που γίνεται μέσα σε γλάστρα.

Μπορούμε να πούμε, μάλιστα, ότι το ψωμί αυτό μπορεί να γίνει πεντανόστιμο, καθώς μπορείτε να το μετατρέψετε σε ένα υλικό, που αρεσκόμαστε να χρησιμοποιούμε και τρέχουμε στα σούπερ μάρκετ να το αγοράσουμε. Ο λόγος γίνεται για το κρουτόν. Πρόκειται για ένα υλικό, το οποίο βάζουμε στη σαλάτα, τη σούπα ή σε άλλα φαγητά και κάνει πάντοτε πιο γευστικό το πιάτο μας.

Πώς μπορείτε, λοιπόν, να μετατρέψετε σε κρουτόν το μπαγιάτικο ψωμί;

  • Κόβετε το μπαγιάτικο ψωμάκι σε φέτες και κατόπιν σε μικρά ομοιόμορφα κυβάκια.
  • Τα ψήνετε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Έτοιμα!

Αν θέλετε να τα κάνετε πιο πικάντικα, πριν τα φουρνίσετε μπορείτε να τα περιχύσετε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, λίγη πάπρικα ή μπούκοβο γλυκό ή καυτερό. Μπορείτε ακόμα να τρίψετε με σκόρδο. Τα ανακατεύετε, τα αδειάζετε σε ένα ταψί και τα ψήνετε.

Έβαλε σε μια σακούλα το μπαγιάτικο ψωμί με τυρί, αυγά και μπέικον - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα εκπλαγείτε

Το μπαγιάτικο ψωμί, και ειδικότερα η μπαγκέτα, δεν είναι πολύ νόστιμο και συνήθως το πετάμε. Σε κανέναν δεν αρέσει να τρώει κάτι τόσο σκληρό. Αλλά πάντα το σκέφτεστε πριν πετάξετε το ψωμί. Ευτυχώς, έχουμε δύο λύσεις για να αναζωογονήσετε την μπαγκέτα ή άλλο ψωμί. Όλα είναι πολύ απλά!

Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και νόστιμη για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο!

Ο πρώτος τρόπος για να δώσετε φρεσκάδα στην μπαγκέτα ή σε άλλο ψωμί είναι το ψήσιμο και πάλι στο φούρνο. Για αυτό το τέχνασμα, πρέπει να ρίξετε λίγο νερό πάνω από το ψωμί ενώ προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια, βάλτε το ψωμί στο φούρνο και το ψήνετε μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό. Η μπαγκέτα σας θα είναι πάλι φρέσκια και τραγανή, δείτε εδώ ένα ακόμη κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια.

Αντί αυτού του τεχνάσματος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ζεστάνετε το μπαγιάτικο ψωμί, μπορείτε επίσης να κάνετε ένα υπέροχο πιάτο από αυτό. Αυτή η συνταγή απαιτεί πραγματικά μπαγιάτικο ψωμί!

Με λίγο χθεσινό ψωμί και μερικά άλλα υπέροχα υλικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο quiche!

Υλικά

  • 300 γραμμάρια μπέικον ή ζαμπόν
  • 6 αυγά
  • 300 ml γάλακτος
  • αλατοπίπερο
  • μπαγιάτικο ψωμί
  • τυρί τριμμένο
  • μαϊντανός
  • επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα

Εκτέλεση

  • Κόψτε την μπαγκέτα σε μικρότερα κομμάτια.
  • Βάλτε ένα τηγάνι στο μάτι και ψήστε ελαφρά το 3/4 του μπέικον. Μπορείτε να προσθέσετε το υπόλοιπο μπέικον (ή ζαμπόν) αργότερα.
  • Πάρτε ένα μπολ και ανακατέψτε τα αυγά, το γάλα και λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Βάλτε το ψωμί στη σακούλα και προσθέστε το μείγμα αυγών.
  • Προσθέστε τα ελαφρά τηγανητά κομμάτια του μπέικον καθώς και το τριμμένο τυρί.
  • Σφραγίστε σωστά την σακούλα και ανακινήστε την έτσι ώστε όλα τα συστατικά να αναμιχθούν.
  • Βάλτε την σακούλα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Μετά τα 30 λεπτά, αδειάστε την σακούλα σε ένα λαδωμένο ταψί και πασπαλίστε λίγο επιπλέον τυρί καθώς και το υπόλοιπο μπέικον / ζαμπόν από πάνω.
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 180 βαθμούς Κελσίου. Όταν βγαίνει, έχετε τον εαυτό σας ένα υπέροχο quiche!

Πηγή: toftiaxa.gr

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share