Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Έβαλε ένα μπουκάλι ελαιόλαδο στο ψυγείο - Μια ώρα μετά συνειδητοποίησε ότι...

Απίστευτο κόλπο!

26 Ιουνίου 2020 15:06
Έβαλε ένα μπουκάλι ελαιόλαδο στο ψυγείο - Μια ώρα μετά συνειδητοποίησε ότι...

Ελαιόλαδα στο εμπόριο κυκλοφορούν πάμπολλα και όλοι οι παραγωγοί έχουν να πουν τα καλύτερα για το δικό τους λάδι. Ποιο είναι όμως το πραγματικά καλό ελαιόλαδο;

Η ποιότητα του λαδιού αξιολογείται μόνο με την όσφρηση και τη γεύση και όχι από το χρώμα του. Βέβαια υπάρχουν και κάποια σημάδια που πολλές φορές μπορεί να προσπερνάμε όμως είναι σημαντικά, για παράδειγμα, δείτε εδώ γιατί πρέπει να πετάξετε το ελαιόλαδο σας αν μυρίζει καμένο ή χώμα.

Υπάρχουν όμως και μερικά κόλπα για να καταλάβεις εάν το ελαιόλαδο που αγόρασες είναι καλό ή νοθευμένο. Ένα εξ' αυτών και το να το βάλεις στο ψυγείο. Βάλτε ένα μπουκάλι ελαιόλαδο στο ψυγείο, αν το ελαιόλαδο διατηρηθεί υγρό, τότε σίγουρα δεν είναι έξτρα παρθένο. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αγοράσετε ελαιόλαδο κάντε αυτό το μικρό κόλπο και θα μας θυμηθείτε!

Βάζετε ελαιόλαδο στη λαδόκολλα πριν ψήσετε το φαγητό σας; Σταματήστε το αμέσως!

Τα φαγητά που γίνονται στη λαδόκολλα θεωρητικά έχουν και λιγότερες θερμίδες και ναι, κάτι τέτοιο σίγουρα ισχύει αρκεί να μην κάνεις κάποια λάθη. Το ελαιόλαδο είναι από τα βασικότερα υλικά της μεσογειακής διατροφής και στη χώρα μας έχει την... τιμητική του στα περισσότερα φαγητά, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που το "καταστρέφουμε" κάτι το οποίο συνήθως γίνεται κατά την αποθήκευσή του, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να το βάζετε κοντά σε παράθυρα.

Όταν λοιπόν θα θελήσετε να φτιάξετε κάποιο ψάρι ή κρέας στο φούρνο και επιλέξετε να το βάλετε στη λαδόκολλα η τελευταία κίνηση πριν βάλετε το ταψί σας στο φούρνο είναι να ρίξετε ωμό ελαιόλαδο. Ακόμη κι αν μέχρι εκείνη την ώρα είχατε ακολουθήσει κατά γράμμα τη συνταγή και όλα έδειχναν πως προμηνύεται ένα υπέροχο γεύμα αυτή σας η κίνηση μόλις κατέστρεψε το φαγητό σας. Ποιος είναι όμως ο λόγος;

Το ελαιόλαδο είναι ένα "βαρύ" λάδι με έντονη γεύση και η λαδόκολλα ένα υλικό που δεν απορροφάει. Κατά συνέπεια όλο το λάδι θα απορροφηθεί από το φαγητό σας με αποτέλεσμα η γεύση του να γίνει εντονότερη και στη συνέχεια να σας πέσει ακόμη πιο "βαρύ" στο στομάχι.

Επίσης, αν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που προσθέτουν αρκετό λάδι, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως το κρέας ή το ψάρι σας θα "βράσουν" μέσα στο ελαιόλαδο και η εξωτερική τους πλευρά δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να μαγειρέψετε στη λαδόκολλα προσθέστε ελαιόλαδο στο βασικό σας υλικό χωρίς να υπερβάλλετε στην ποσότητα και στη συνέχεια βάλτε το στη λαδόκολλα και ψήστε το. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει και η διαφορά στη γεύση θα είναι εμφανέστατη!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share