Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τηγανίζετε σε ελαιόλαδο; Τότε κινδυνεύετε από...

Προσοχή!

11 Μαΐου 2020 11:22
Τηγανίζετε σε ελαιόλαδο; Τότε κινδυνεύετε από...

Τα τηγανητά είναι σίγουρα φαγητά απαγορευμένα για όσους κάνουν δίαιτα. Μήπως όμως θα πρέπει να σταματήσουμε ή τουλάχιστον να τα περιορίσουμε από τη διατροφή μας; Σίγουρα, αυτό είναι κάτι δύσκολο μιας και η ελληνική κουζίνα περιέχει πολλά τέτοια φαγητά. Το λάθος λοιπόν δεν είναι εξ ολοκλήρου στα τηγανητά φαγητά αλλά στο ελαιόλαδο.

Για ποιο λόγο όμως μπορεί να μας βλάψει ένα λάδι το οποίο βρίσκεται υψηλά στη λίστα με τα πιο θρεπτικά ελληνικά προϊόντα. Ναι, το ελαιόλαδο είναι ένα από τα λίγα προϊόντα που παράγει σε τόση μεγάλη ποσότητα η χώρα μας αλλά δεν παύει να είναι ένα βαρύ λάδι. Ωστόσο, το ελαιόλαδο μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο ακόμη και σε θέματα καθαριότητας, δείτε τι θα συμβεί αν συνδυάσετε ελαιόλαδο με κανέλα για να τρίψετε την κουρτίνα του μπάνιου σας.

Τα τηγανητά λοιπόν μιας και είναι έτσι και αλλιώς ένα βαρύ φαγητό σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο "απογειώνεται" η βλάβη που προκαλείται στον οργανισμό μας προσθέτοντας έξτρα λιπαρά, κάτι που μακροπρόθεσμα θα φανεί στη χοληστερόλη μας που σίγουρα θα είναι στα ύψη.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να τηγανίσετε κάτι προτιμήστε κάποιο πιο ελαφρύ λάδι όπως το ηλιέλαιο ή το φοινικέλαιο.

Ρίχνετε ελαιόλαδο στην ντομάτα; Δείτε τι θα συμβεί στον οργανισμό σας - Μεγάλη προσοχή

Πολλοί από εμάς όταν τρώμε ντομάτα συνηθίζουμε να ρίχνουμε ελαιόλαδο, ωστόσο δείτε τι συμβαίνει στον οργανισμό μας κατά την κατανάλωση τους. Ενώ, αν τρώτε τη ντομάτα με τη φλούδα, σταματήστε το αμέσως!

Έρευνα του 2000 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Free Radical Biology and Medicine έδειξε ότι το ελαιόλαδο αύξησε την αντιοξειδωτική δράση του λυκοπενίου στις ντομάτες. Γεγονός που ο συνδυασμός των 2 δημιουργούν την τέλεια υπερτροφή και σημαντικό σύμμαχο και φίλο της υγείας μας.

8 τροφές θάνατος για το στομάχι - Δώστε βάση

Νιώθετε συνέχεια, ότι το στομάχι σας έχει πάρει φωτιά; Αυτό συμβαίνει, διότι καθημερινά τρώτε 8 τρόφιμα που του κάνουν κακό και το "καταστρέφουν". Δώστε προσοχή και διαβάστε αναλυτικά παρακάτω.

Μετά τις τροφές που τρέφουν τα καρκινικά κύτταρα, θα σας παρουσιάζουμε τα τρόφιμα που "πειράζουν" το στομάχι σας. Συχνά - πυκνά υπάρχει η αίσθηση καούρας στο στομάχι. Η καούρα συνοδεύεται από την πικρή γεύση που προκαλεί η παλινδρόμηση οξέων και μπορεί να κρατήσει από λίγα λεπτά έως αρκετές ώρες. Παρακάτω θα δείτε το top 7 των τροφών που πρέπει να αποφύγετε εάν είστε επιρρεπείς στις καούρες.

  • Εσπεριδοειδή
  • Τομάτα
  • Σκόρδο και κρεμμύδι
  • Πικάντικα φαγητά
  • Τυρί
  • Αλκοόλ
  • Καφές
  • Σοκολάτα
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share