Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Το παραδοσιακό ρυζόγαλο της γιαγιάς που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι

Με λίγα και φθηνά υλικά!

14 Μαΐου 2020 14:31
Το παραδοσιακό ρυζόγαλο της γιαγιάς που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ρυζόγαλο είναι θρεπτικό και πολύ εύκολο στο να το φτιάξετε στο σπίτι. Δείτε την τέλεια συνταγή της γιαγιάς που θα σας ξετρελάνει! Με την ευκαιρία δείτε και το δροσερό γλυκό ψυγείου της μαμάς!

ΥΛΙΚΑ:

  • 4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
  • 1 κούπα τσαγιού νερό
  • 4 κούπες γάλα πλήρες
  • ½ κούπα ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Βανίλια
  • Κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε με το νερό για 10 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  • Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο ρύζι.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Βράζουμε το ρυζόγαλο για ακόμη 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.
  • Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο.
  • Σερβίρουμε σε 5-6 μπολ και το πασπαλίζουμε με κανέλα.

Ελαφρύ και υγιεινό γλυκό ψυγείου από τη γιαγιά

Από τότε που ήμασταν παιδιά,κάθε καλοκαίρι η γιαγιά συνήθιζε να φτιάχνει το περίφημο γλυκό του ψυγείου με κρέμα και… πορτοκαλάδα, το θυμάστε;

Το λατρεύαμε και το εξαφανίζαμε σε χρόνο μηδέν! Ακόμα και σήμερα το γλυκό αυτό δε λείπει ποτέ από τα οικογενειακά μας μαζέματα και είναι το ιδανικό αν θέλετε κάτι εύκολο, γρήγορα, και δροσερό! Εξίσου νόστιμο και ελαφρύ είναι και το ανοιξιάτικο γλυκό της άνοιξης!

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου που βράζει με γεύση βανίλια
  • 3ποτήρια γάλα
  • 3 ποτήρια πορτοκαλάδα
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

  • Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ βαλτε μία στρώση από τα μπισκότα αφού πρώτα τα έχετε βουτήξει ελαφρά στο γάλα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη μισή ποσότητα της κρέμας αραβοσίτου, ένα ποτήρι ζάχαρη,τα τρία ποτήρια γάλα και ανακατέψτε.
  • Αφήστε το μείγμα σας να βράσει ελφρά μέχρι να πήξει.
  • Όταν πήξει,΄ριξτε το πάνω στα μπισκότα και έπειτα απλώστε ακόμα μία στρώση με μπισκότα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την υπόλοιπη κρέμα, ένα ποτήρι ζάχαρη και την πορτοκαλάδα και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
  • Ρίξτε το νέο μείγμα πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότα, βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο και σε λίγη ώρα που θα πήξει, θα μπορείτε να το απολαύσετε!

Peanut Butter Praline Lasagna: Δροσερό γλυκό ψυγείου πραλίνα φιστικοβούτυρο

Τo Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με ακόμα μια γλυκιά συνταγή από την Pastry Designs και συγκεκριμένα σας έχουμε δροσερό γλυκό ψυγείου πραλίνα με φιστικοβούτυρο.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την ιδανική συνταγή για τους καλοκαιρινούς μήνες:

Υλικά (Ingredients):

  • 1 πακέτο πτι - μπερ (1 pack of biscuits)
  • 1/2 κούπα φιστικοβούτυρο "ΝGT" (1/2 cup of "NGT" peanut butter)
  • 250γρ. πραλίνα "Soudis" (250gr. praline "Soudis")
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια (2 packs instant vanilla pudding mix)
  • 600ml γάλα (600ml milk)
  • 400γρ. σαντιγύ (400gr. whipped cream)

Δείτε βήμα βήμα την διαδικασία στο παρακάτω βίντεο:

Για περισσότερες συνταγές κάντε εγγραφή στο κανάλι της Pastry Designs στο Youtube

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share