Κυριακή, 12 Μαΐου 2024

Νόστιμο κουνουπίδι; Κι όμως γίνεται με αυτή τη συνταγή!

Παναρισμένο κουνουπίδι σε ψίχα ψωμιού και πάνκο και σερβιρισμένο με γλυκόξινη σάλτσα μελιού

24 Απριλίου 2018 16:48
Νόστιμο κουνουπίδι; Κι όμως γίνεται με αυτή τη συνταγή!

Το έχουμε ξαναπεί... υπάρχουν εκεί έξω blogger που κάνουν εξαιρετική δουλειά στη μαγειρική. Το How Sweet Eats είναι ένα food blog που θα εμπνεύσει και τον πιο ανίδεο να πιάσει κουτάλες και να μαγειρέψει. Πίσω του κρύβεται η Τζέσικα, που μένει στο Πίτσμπουργκ και φωτογραφίζει με υποδειγματικό τρόπο τις ενδιαφέρουσες συνταγές της.

Πέσαμε πάνω στις φωτογραφίες των συνταγών της και εντυπωσιαστήκαμε. Περισσότερο όμως λατρέψαμε τη συνταγή που παρουσιάζει για το κουνουπίδι. Βλέποντας αυτό το πιάτο χωρίς να σου πει κανείς τι πρόκειται να δοκιμάσεις νομίζω είναι αδύνατο να αντισταθείς στο όμορφο χρώμα, την λαχταριστή σάλτσα και το ξεροψημένο τελείωμα. Τι κι αν είναι κουνουπίδι;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Τι είδαμε χτες; Η επιστροφή του Νάσου και η υποδοχή, η ακομπλεξάριστη Δαλάκα και η γκάφα του Μουρούτσου για την Μπόμπα που προκάλεσε αμηχανία στον Τανιμανίδη! (video)

*Αν δεν βρεις πάνκο, δεν χρειάζεται να τρελαθείς... βάλε απλώς ψίχα τριμμένη.

Υλικά
1 κουνουπίδι κομμένα σε φουντίτσες
2 μεγάλα αυγά
3/4 του φλιτζανιού τριμμένη ψύχα
1/3 του φλιτζανιού πάνκο (ιαπωνικό τριμμένο ψωμί)
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
Για τη σος: 4 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. τσίλι σος
2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 κ.σ. σος σόγιας
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
Προετοιμασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC
Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε σχάρα και ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο
Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ και σε άλλο προσθέτουμε την ψίχα και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε
Βουτάμε κάθε φουντίτσα κουνουπίδι πρώτα στο αυγό και στη συνέχεια στην ψίχα να καλυφθεί πλήρως και στρώνουμε στη σχάρα. Συνεχίζουμε με όλα τα κομμάτια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικός επίλογος στο φρικτό διπλό έγκλημα της Κύπρου!


Ραντίζουμε με ελαιόλαδο πάνω από τη σχάρα και ψήνουμε στο φούρνο για 25' με 30' λεπτά.
Όσο ψήνονται τα κουνουπίδια, φτιάχνουμε την σος. Ζεσταίνουμε το μέλι και προσθέτουμε στο σκεύος την τσίλι σος, τη σόγια, το τζίντζερ και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Σερβίρουμε ραντίζοντας τα κουνουπίδια με τη σος και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.

Πηγή: new247.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share