Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Εύκολη συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα

Αν δε φας μαγειρίτσα το βράδυ της Ανάστασης, πότε θα φας;

7 Απριλίου 2018 09:34
Εύκολη συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα

Δεν υπάρχει πασχαλινό τραπέζι που να μην έχει μαγειρίτσα. Μία παραδοσιακή συνταγή υπάρχει στις σημειώσεις σου και κατά πάσα πιθανότητα περνά από γενιά σε γενιά. Φέτος, θα φτιάξεις κι εσύ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: MasterChef: Η Μάγκυ Ταμπακάκη μας συστήνει τον δυόμιση ετών γιο της! Tι λέτε μοιάζουν;

Υλικά

1 κιλό εντόσθια αρνίσια

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 μεγάλα μαρούλια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

2 φλιτζάνια ζωμό κρέατος

2 αυγά

3 κ.σ. ρύζι γλασέ

χυμός από 2 λεμόνια

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένεις πολύ καλά τα εντόσθια, τα κόβεις σε μικρά και τα ζεματίζεις σε αλατισμένο νερό.

Τα αφαιρείς από την κατσαρόλα και τα αφήνεις να κρυώσουν.

Σοτάρεις τα κρεμμύδια.

Μόλις έχουν σοταριστεί καλά ρίχνεις για 5 λεπτά τον άνηθο και το μαρούλι.

Προσθέτεις τον ζωμό και τα εντόσθια και τα αφήνεις να σιγοβράζουν για 40 λεπτά.

10 λεπτά πριν το τέλος ρίχνεις το ρύζι.

Για το αυγολέμονο

Χτυπάς τα ασπράδια

Προσθέτεις έναν έναν τους κρόκους και το λεμόνι

Αραιώνεις το αυγολέμονο με λίγο ζεστό ζωμό από το κρέας ώστε να μην κόψει και ρίχνεις το μείγμα στην κατσαρόλα.

Πηγή: ladylike.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share