Κολασμένα: 8 μυστικά της Βέφας Αλεξιάδου για τα πιο νόστιμα μελομακάρονα!
Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας
19 Δεκεμβρίου 2022 12:01
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Αν είσαι από αυτούς που τις γιορτές θέλουν να φτιάξουν μόνες τους ταμελομακάρονακαι τουςκουραμπιέδες, η αγαπημένη μας τηλεμαγείρισσαΒέφα Αλεξιάδου, αποκαλύπτει μέσα από την προσωπική της σελίδα στο facebook, 8 μυστικά για να καταφέρεις να κάνει τατέλεια μελομακάρονακαι όλοι να γλείφουν και τα δάχτυλά τους.
Η κυρίαΒέφαλοιπόν έγραψε: «Σήμα κατατεθέν της Χριστουγεννιάτικης κουζίνας ταμελομακάρονα! Κομμένα σε καρδούλες, δηλώνουν την αγάπη με την οποία προσφέρονται! Από την κουζίνα μου στην κουζίνα σας φίλες και φίλοι μου!
Καθόλου ζύμωμα! Ανακάτεμα με το κουτάλι ώσπου να ενωθούν τα υγρά με το αλεύρι!
Το άφυλλο ζύμης 1 εκ. Κόβουμε με κουπ-πατ.
Ψήσιμο ώσπου να πάρουν βαθύ κάστανο χρώμα.
Τοσιρόπι, αφού μαζευτεί προς τα άκρα ο αφρός, μόνο 5 λεπτά βράσιμο.
Το σιρόπι βραστό το ρίχνουμε μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο
2 ώρες μετά, όταν σχεδόν έχουν πιει όλο το σιρόπι τα γυρίζουμε τα πάνω κάτω, και τα αφήνουμε έτσι ως την επόμενη μέρα.
Τακαρυδιάόχι σκόνη. Ελαφρά χοντροκομμενα. Παίρνουμε ταμελομακάροναένα ένα τα γυρίζουμε, κι όπως είναι μελωμένη η επιφάνεια τα πασπαλίζουμε με μια κουταλιά καρύδια.
Το πιο σημαντικό!Σωστό μέτρημα των υλικών με κούπα μεζούρα.
Καλή επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα»!
Νόστιμα μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν σιγά-σιγά με τις νοικοκυρές να έχουν μπει στην κουζίνα τους και να ετοιμάζουν εδέσματα όπως τα μελομακάρονα. Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε πεντανόστιμα γλυκά, τα οποία να μην περιέχουν πολλές θερμίδες υπάρχει πρόταση για μελομακάρονα χωρίςζάχαρη.
Απλά ακολουθήστε πιστά την παρακάτω συνταγή και θα φτιάξετε μια υπέροχη συνταγή διαίτης:
Υλικά:
1.5 κούπα νιφάδες βρώμης
2 κούπες καρύδια
1 κουταλιά της σούπας μέλι
8 με 10 βασιλικούς χουρμάδες μουλιασμένους στο νερό
1/2 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
1/4 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο
Εκτέλεση:
Αλέθουμε στο blender τις νιφάδες βρώμης, ώστε να γίνουν αλεύρι.
Τοποθετούμε τις νυφάδες βρώμης σε ένα μπολ.
Αλέθουμε τα καρύδια μας.
Τοποθετούμε τα μισά καρύδια μας σε ένα πιάτο για το πασπάλισμα.
Προσθέτουμε σιγά – σιγά στο blender τους χουρμάδες μας, το μέλι μας, το πορτοκάλι μας, την κανέλα μας και το γαρίφαλό μας.
Από εκεί και πέρα ενσωματώνουμε στα παραπάνω υλικά και τη βρώμη μας.
Πλάθουμε σε μπαλάκια, τα υλικά μας.
Στη συνέχεια ρολάρουμε τα υλικά μας σε εκείνο, το πιάτο, στο οποίο τοποθετήσαμε νωρίτερα, το καρύδι.
Στο τέλος της διαδικασίας, τοποθετούμε τα γλυκάκια, που δημιουργήσαμε σε πιατέλες, με ωραίο και ομοιόμορφο τρόπο.