Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ο μεγαλύτερος ντάκος κριθαροκουλούρα από την Κρητών Άρτος

28 Σεπτεμβρίου 2021 13:30
Ο μεγαλύτερος ντάκος κριθαροκουλούρα από την Κρητών Άρτος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λίγο έξω από το Ηράκλειο της Κρήτης ζυμώθηκε, ψήθηκε και παρουσιάστηκε από την βραβευμένη εταιρεία παραγωγής παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων “Κρητών Άρτος” ο μεγαλύτερος ντάκος κριθαροκουλούρα στην ιστορία, διεκδικώντας επάξια μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες!

Η κριθαροκουλούρα – “γίγας” ζυμώθηκε στο ζυμωτήριο της “Κρητών Άρτος” από τον Υπεύθυνο Παραγωγής της Κρητών Άρτος Κο Κωστόγιαννη Γιώργο και την Ομάδα του!

Η παρουσίαση της έγινε στο χωριό Κάτω Βάθεια του Ηρακλείου, σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση με παραδοσιακό φαγητό και ζωντανή μουσική.

Ντάκος Κρητών

Για να ψηθεί η συγκεκριμένη κριθαροκουλούρα χρειάστηκε να φτιαχτεί ειδικός φούρνος στο χώρο του εργοστασίου της ΚΡΗΤΩΝ ΑΡΤΟΣ με τη συγκεκριμένη διάσταση και η ζύμη τοποθετήθηκε σε ειδικό ταψί διαμέτρου 1,5 μέτρου. Όσον αφορά τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την παρασκευή της, αυτά ήταν… πολλά!

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκαν υλικά όπως αλεύρι κρίθινο ολικής άλεσης, αλεύρι σίτου ολικής άλεσης, ενώ για τον ντάκο που φτιάχτηκε στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν ντομάτες, φέτα και ελαιόλαδο. Το πάχος του ντάκου από κριθαροκουλούρα ήταν περίπου 15 εκατοστά, όταν ένας απλός ντάκος δεν ξεπερνά τα 2 εκατοστά. Το βάρος της κριθαροκουλούρας ήταν περίπου 150 κιλά, ενώ ο ντάκος μαζί με τις ντομάτες, το τυρί, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο ξεπέρασε τα 200 κιλά!

Ο μεγαλύτερος ντάκος

Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς πως τοποθετήθηκαν όλα αυτά τα υλικά. Υπήρχαν, λοιπόν, μεγάλες ξύλινες κουτάλες με τις οποίες οι άνθρωποι έριχναν τις ντομάτες, τα μεγάλα λαδοτύρια και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Για την παρουσίαση του ντάκου – “γίγας” από κριθαροκουλούρα στήθηκε ένα μικρό γλέντι στο χωριό Κάτω Βάθεια λίγο έξω από το Ηράκλειο, όπου υπήρχε γνήσιο ρακοκάζανο, ψήσιμο αντικριστού και παραδοσιακό γαμοπίλαφο, με την συνοδεία φυσικά παραδοσιακής κρητικής μουσικής.

Μάλιστα, για την περίσταση φτιάχτηκαν ειδικές μαντινάδες με κύριο θέμα τον μεγαλύτερο ντάκο από κριθαροκουλούρα που φτιάχτηκε ποτέ.

Ντάκος κριθαροκουλούρα

Οι άνθρωποι της “Κρητών Άρτος” απέδειξαν για άλλη μια φορά εμπράκτως πως πέραν από την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, στοχεύουν και στην ανάδειξη των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων μέσα από καινοτόμα events.

TAGS
 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share