Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Το Netflix κόβει σκηνή γιατί ωθεί σε αυτοκτονίες εφήβων!

Από την σειρά "13 Reasons Why"!

17 Ιουλίου 2019 12:47
Το Netflix κόβει σκηνή γιατί ωθεί σε αυτοκτονίες εφήβων!

Η γνωστή πλατφόρμα streaming, Netflix, ανακοίνωσε στο Twitter πως αποσύρει από τη δημοφιλή σειρά του «13 Reasons Why» μια σκηνή που δείχνει την αυτοκτονία της νεαρής πρωταγωνίστριας έπειτα από σύσταση ειδικών.

Η σειρά, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο, δείχνει στο τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου τη νεαρή Χάνα Μπέικερ να κόβει τις φλέβες της μέσα σε μια μπανιέρα.

Ο πάροχος επεσήμανε στο Twitter ότι έπειτα από τις συστάσεις ιατρών «αποφασίσαμε μαζί με τον δημιουργό Μπράιαν Γόρκι και τους παραγωγούς του “13 Reasons Why” να κόψουμε τη σκηνή στην οποία εμφανίζεται η Χάνα να αυτοκτονεί».

Αν και έχει λάβει πολύ καλές κριτικές η σειρά έχει προκαλέσει επικρίσεις από διάφορες οργανώσεις, περιλαμβανόμενου του Τηλεοπτικό Συμβούλιο Γονέων (PTC), το οποίο κατήγγειλε ότι ωραιοποιεί τις αυτοκτονίες.

Την απόφαση του Netflix να κόψει τη σκηνή χαιρέτισε το PTC το οποίο έχει ζητήσει από τον πάροχο να διακόψει εντελώς τη σειρά.

«Το Netflix επιτέλους παραδέχθηκε τις βλαπτικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στα παιδιά το ακραίο περιεχόμενο, όπως η σκηνή με την αυτοκτονία στο “13 Reasons Why”», τόνισε.

Οι αυτοκτονίες των νεαρών Αμερικανών αυξήθηκαν κατά σχεδόν ένα τρίτο μετά την πρώτη μετάδοση της δημοφιλούς σειράς το 2017, ανέφερε αμερικανική έρευνα.

Η έρευνα που διενεργήθηκε με την υποστήριξη του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) κατέγραψε αύξηση 28,9% στο ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ των νεαρών Αμερικανών ηλικίας 10 με 17 ετών τον Απρίλιο του 2017. Σύμφωνα με την έρευνα, καταγράφηκαν επιπλέον 195 θάνατοι από αυτοκτονίες στην ηλικιακή αυτή ομάδα το χρονικό διάστημα Απριλίου- Δεκεμβρίου 2017 σε σχέση με το αναμενόμενο βάσει προηγούμενων στοιχείων.

Οι ερευνητές τόνισαν ωστόσο ότι δεν μπορούν να συνδέσουν άμεσα τη σειρά με την αύξηση των αυτοκτονιών, αλλά ούτε να αποκλείσουν άλλους παράγοντες.

Netflix: Μετά το Τσερνόμπιλ και οι Ρομανόφ θα γίνουν σειρά!

Την ρωσική ιστορία φαίνεται να έχει πάρει αμπάριζα το Netflix αφού μετά το Τσερνόμπιλ θα πάει ακόμα πιο πίσω και στην δυναστεία των Ρομανόφ.

Η σειρά λέγεται "Οι τελευταίοι Τσάροι" και θα περιγράφει τη ζωή των Ρομανώφ μέχρι την πτώση της ρωσικής ιμπεριαλιστικής οικογένειας, με αρχηγό τον Τσάρο Νικόλαο Β', τα μέλη της οποίας σκοτώθηκαν το 1918, μετά την Επανάσταση του Φεβρουαρίου. 100 χρόνια μετά, η ιστορία της οικογένειας ενδιαφέρει πολύ τον κόσμο και η εταιρία παραγωγής Nutopia δημιούργησε έναν κύκλο 6 επεισοδίων.

Στο trailer βλέπουμε τη δραματική αναπαράσταση, σε συνδυασμό με συνεντεύξεις ιστορικών για το τι συνέβη πραγματικά στην πολυτάραχη οικογένεια των Τσάρων. Παρακολουθούμε τις ζωές των 4 αδερφών, Olga, Tatiana, Maria και Anastasia, τα πρόσωπα των οποίων ο θάνατος παραμένει ένα μεγάλο μυστήριο, έως και σήμερα. Κι αυτό από μόνο του καθιστά τη σειρά άκρως ενδιαφέρουσα.

 

Stars & TV

Ροή ειδήσεων

Share