ΑΡΧΙΚΗ MEDIA

Λιάγκας: «Το να πετάς λάσπη μετά από 4-5 χρόνια για να σε θυμηθούν είναι βλακείες» – Η αιχμή για τη Νομικού

Λιάγκας: «Το να πετάς λάσπη μετά από 4-5 χρόνια για να σε θυμηθούν είναι βλακείες» – Η αιχμή για τη Νομικού
Η αναφορά στην αποχώρησή της από το «Πρωινό» και η φράση που συζητήθηκε
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ένα ιδιαίτερα αιχμηρό σχόλιο πραγματοποίησε ο Γιώργος Λιάγκας την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1. Ο παρουσιαστής επέλεξε να μιλήσει σε γενικό κλίμα, αποφεύγοντας να αναφερθεί ονομαστικά σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Το ξέσπασμά του αφορούσε άτομα τα οποία αποχωρούν από τη σύνθεση μιας εκπομπής και, μετά την πάροδο ορισμένων ετών, προβαίνουν σε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες, αποδίδοντας την απόφασή τους στο «τοξικό κλίμα» που επικρατούσε στον χώρο εργασίας τους.

Η τοποθέτηση αυτή από την πλευρά του παρουσιαστή καταγράφεται μόλις λίγες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις της Δούκισσας Νομικού. Η παρουσιάστρια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα» και στο vidcast «Πρώτη Λέξη», εξήγησε ότι η απόφαση να αποχωρήσει από το πάνελ της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα δεν ήταν ούτε απλή ούτε λήφθηκε εν θερμώ. Αντιθέτως, όπως εξομολογήθηκε, είχε προηγηθεί μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά περίοδος, κατά την οποία ένιωσε πληγωμένη, θυμωμένη και απογοητευμένη, ξεκαθαρίζοντας πως για να εγκαταλείψει μια επαγγελματική υποχρέωση στη μέση, είχαν παραβιαστεί τα προσωπικά της όρια.

Το ξέσπασμα του Γιώργου Λιάγκα στον αέρα του «Πρωινού»

Ο Γιώργος Λιάγκας, τοποθετούμενος από τον αέρα της εκπομπής του, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τις τακτικές αυτές, εκφράζοντας τις ενστάσεις του με έντονο ύφος: «Εγώ δεν το καταλαβαίνω αυτό. Η θα βγει και θα πεις “Ο Ουγγαρέζος μου έκανε αυτό”. Αν θέλει ο Ουγγαρέζος βγαίνει και σου απαντάει ή σε μηνύει. Τώρα αυτό το “στη τάδε εκπομπή είναι τοξικό το κλίμα” μη πω τώρα τι είναι. Και συνήθως το θυμόμαστε μετά από 4-5 χρόνια επειδή δεν έχουμε κάνει καμιά δουλίτσα να μας ξανά θυμηθούν τώρα. Έλα τώρα αυτά είναι βλακείες! Και να είναι τώρα οι συντάκτες και να λένε “δεν ήξερες πού πήγαινες”. Ε τι που πήγαινες οι άλλοι τι είναι ηλίθιοι που είναι εδώ; Βγες και πες “μου κάνανε αυτό”, “αυτός μου έκανε αυτό” να φας τη μήνυσή σου, να φας την αγωγή σου και όλα ωραία. Να πετάς λάσπη “εγώ δεν πέρασα καλά και το κλίμα ήταν τοξικό και τα όρια μου” αυτά τα έχουμε ακούσει τώρα… και τα έχουμε ακούσει από αυτούς που δεν μπορούν να μείνουν σε μία εκπομπή, σε ένα σύστημα ας πούμε».

Δούκισσα Νομικού: «Κάτι ξεπέρασε τα όρια για εμένα»

Από την πλευρά της, η Δούκισσα Νομικού επέλεξε να μην κατονομάσει πρόσωπα ούτε να περιγράψει συγκεκριμένα περιστατικά που οδήγησαν στην οριστική ρήξη και την αποχώρησή της. Ωστόσο, η τοποθέτησή της αποτύπωσε με σαφήνεια το συναισθηματικό αποτύπωμα εκείνης της συνεργασίας: «Τόσα χρόνια που έφυγα από εκεί, πολύ συνειδητά είχα επιλέξει να μην αναφερθώ σε αυτό. Για να το κλείσουμε, επειδή δεν έχω απαντήσει και ποτέ μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, για να φύγω, ενώ θεωρώ πως είμαι πολύ καλή επαγγελματίας, σίγουρα κάτι δεν ήταν όπως θα έπρεπε να είναι. Σίγουρα πληγώθηκα πολύ, θύμωσα πολύ, στεναχωρήθηκα πολύ, απογοητεύτηκα πολύ και ένιωσα πως είχε έρθει στιγμή να βάλω τα όριά μου. Δεν έχω αποχωρήσει και δεν έχω αφήσει ποτέ δουλειά στη μέση. Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Επειδή δεν το συνηθίζω και θεωρώ ότι είμαι χαμηλών τόνων όλα αυτά τα χρόνια, δεν μου αρέσουν οι ίντριγκες, δεν προκαλώ, επομένως για να πάρω αυτή την απόφαση πάει να πει πως κάτι ξεπέρασε τα όρια για εμένα, χωρίς να θέλω να το προσωποποίησω . Ένιωσα πως αυτό έπρεπε να κάνω για εμένα».

Το χρονικό του διαζυγίου το 2022 και η ανακοίνωση του ΑΝΤ1

Η τηλεοπτική συνύπαρξη των δύο παρουσιαστών είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2022, σηματοδοτώντας την επιστροφή της Δούκισσας Νομικού στο δυναμικό του ΑΝΤ1 στο πλευρό του Γιώργου Λιάγκα. Παρά το γεγονός ότι το εγχείρημα προβάλλεται ως ένα από τα ισχυρά χαρτιά της σεζόν, η συνεργασία εξέπνευσε μόλις δύο εβδομάδες μετά την πρεμιέρα.

Η απουσία της από το πλατό την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου πυροδότησε τις πρώτες φήμες, με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για σοβαρή διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Δύο ημέρες αργότερα, ο ΑΝΤ1 προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση, επιβεβαιώνοντας τη λύση της συνεργασίας στην εκπομπή «Πρωινό» λόγω διαφωνιών που δεν επέτρεπαν την ομαλή της συνέχιση, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η παρουσιάστρια παραμένει στο κανάλι.

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, ο Γιώργος Λιάγκας τοποθετήθηκε στην έναρξη της εκπομπής, αναφέροντας πως η αποχώρηση ήταν οικειοθελής, ευχαριστώντας την για τη συνεργασία και ευχόμενος καλή συνέχεια, αποφεύγοντας να εισέλθει σε λεπτομέρειες. Η εξέλιξη αυτή είχε προκαλέσει αίσθηση στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ, καθώς η επιστροφή της παρουσιάστριας συνοδευόταν από υψηλές προσδοκίες. Τέσσερα χρόνια μετά, η παραδοχή της Δούκισσας Νομικού για το πόσο πληγώθηκε και απογοητεύτηκε ρίχνει φως στο παρασκήνιο μιας από τις πιο πολυσυζητημένες αποχωρήσεις της ελληνικής τηλεόρασης.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου