Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Ολυμπιακός - Άρης 85-77: Με τα ζόρια οι Πειραιώτες έχοντας το μυαλό στον Ερυθρό Αστέρα

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για 35'

31 Μαρτίου 2024 19:21
Ολυμπιακός - Άρης 85-77: Με τα ζόρια οι Πειραιώτες έχοντας το μυαλό στον Ερυθρό Αστέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με δυσκολία κατάφερε να πάρει τη νίκη με 85-77 ο Ολυμπιακός κόντρα στον Άρη, στην πρεμιέρα του τρίτου γύρου του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το μυαλό τους στα ματς με τα οποία θα κλείσουν τη regular season της Euroleague και ο Άρης με τη δυνατή του άμυνα και την ευστοχία του από τα 6.75, έβαλε αρκετά προβλήματα παρουσιάζοντας ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο για τουλάχιστον 35'.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι κι ένα πεντάλεπτο πριν την κόρνα λήξης, όταν και οι παίκτες του Μπαρτζώκας βρήκαν τις απαραίτητες λύσεις και ξέφυγαν στο σκορ.

Σε αγώνα μεταξύ ομάδων που διαθέτουν πολύ καλή άμυνα, ήταν λογικό η αναμέτρηση να ξεκινήσει με πρώτο τους μέλημα τα μετόπισθεν. Ολυμπιακός και Άρης συμβάδιζαν (σχεδόν) στο σκορ με το τρίποντο του Τολιόπουλου να κάνει το 9-10 (6’). Οι «ερυθρόλευκοι» ακουμπώντας τη μπάλα στον Φαλ βρήκαν τρόπο να φθείρουν τον αντίπαλο (15-12, 9’), ωστόσο με πρωταγωνιστή τον Χάρελ βρήκε ένα σερί 0-7 και στο τέλος της εναρκτήριας περιόδου βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 15-19.

Η είσοδος των Λαρεντζάκη, Ράιτ, Μήτρου Λονγκ ανέβασε αρκετά το επίπεδο της έντασης της άμυνας με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να μη βρίσκουν εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι (21-19, 12’). Η άμυνα match up ζώνης του Άρη εμφανίστηκε δυσκολεύοντας τους Πειραώτες κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και στο σκορ μετά από εύστοχο τρίποντο του Σταρκ (23-27, 15’). Δεν έμειναν εκεί όμως και με τον Τολιόπουλο να σκοράρει και να πασάρει με συνέπεια, η διαφορά πήγε στο +7 (28-35, 17’). Το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα έφερε λύσεις, η μπάλα πήγε στον Ράιτ και μαζί με τα τρίποντα του Γκος το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 39-38.

Ο Ολυμπιακός θέλησε να βγάλει μεγαλύτερη επιθετικότητα στον τρόπο παιχνιδιού του κυρίως με πρωταγωνιστή τον ΜακΚίσικ, όμως τα τρίποντα του Άρη (Τολιόπουλος, Μπλούμπεργκς) δεν επέτρεψαν να αλλάξει η εικόνα του σκορ (44-47, 24’). Το παιχνίδι εξελισσόταν σε ντέρμπι, οι Θεσσαλονικείς διατηρούσαν υψηλά ποσοστά ευστοχίας την ώρα που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βρει ένα σερί για να ξεφύγει στο σκορ χωρίς όμως να το καταφέρνει (57-56, 30’).

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν έλεγε να αλλάξει όπως και οι πολύ μικρές διαφορές στα όρια της διαφοράς του σκορ. Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά προηγήθηκε με διαφορά μεγαλύτερη των δύο κατοχών στο 35’ με πόντους του Μήτρου Λονγκ (71-64). Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι είχαν την εμπειρία και τις ικανότητες να διαχειριστούν τις απαιτήσεις του αγώνα και έφτασαν στη νίκη με 85-77.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share