Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Επιστροφή στις επιτυχίες μετά την τραγωδία στα Τέμπη: Ασημένια η Χανιώτισσα Εμμανουέλα Κατζουράκη!

Άλλο ένα μετάλλιο για την Ελλάδα

27 Ιουνίου 2023 15:12
Επιστροφή στις επιτυχίες μετά την τραγωδία στα Τέμπη: Ασημένια η Χανιώτισσα Εμμανουέλα Κατζουράκη!
Από Δέσποινα Τσίρου

«Ασημένια» η Εμμανουέλα Κατζουράκη στην σκοποβολή. Λίγους μήνες μετά την τραγωδία που έζησε στα Τέμπη επέστρεψε στις επιτυχίες η Χανιώτισσα και όλη η Ελλάδα στέκεται μαζί της στη νίκη της.

Το κατόρθωμά της

Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια στη σκοποβολή είχε δοκιμάσει και στους αγώνες στην Ντόχα τον Μάρτιο, αλλά έμεινε εκτός τελικού. Πιθανότατα, και επηρεασμένη από όσα βίωσε στα Τέμπη. Ενώ, πριν λίγες μέρες άλλο ένα μετάλλιο κέρδισε για την Ελλάδα ο Μάκης Μίτας στη Σκοποβολή.

Εμμανουέλα Κατζουράκη
Εμμανουέλα Κατζουράκη

Αυτή την φορά όμως, στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Κρακοβίας, η Εμμανουέλα επέστρεψε στις επιτυχίες και στα μετάλλια. Η 22χρονη πρωταθλήτρια έφτασε στον τελικό του σκιτ όπου και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, καθώς η μόνη που την ξεπέρασε ήταν η Ιταλίδα Μπαρτολομέι με 37 πόντους έναντι 35, κατακτώντας το χρυσό μετάλιο.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων στίβου: Δεύτερος στην Πολωνία ο Εμμανουήλ Καραλής!

Με τρομερή αυτοπεποίθηση αφού προφανώς γνώριζε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση μπήκε στον αγώνα του ο Εμμανουήλ Καραλής και σημείωσε μια από τις καλύτερες παρουσίες της καριέρας του και την καλύτερη Έλληνα αθλητή στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωτάθλημα Ομάδων. Ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης ξεπέρασε τα 5,80 μ. και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη διοργάνωση.

Ο Καραλής ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,45 μ., άφησε τα 5,55 μ., συνέχισε με έγκυρο άλμα στα 5,65 μ., άφησε τα 5,70 μ. και στη συνέχεια πέρασε με την πρώτη τόσο τα 5,75 μ. όσο και τα 5,80 μέτρα. Στα 5,85 μ. μπήκε χωρίς να έχει “ξοδέψει” καμία άκυρη προσπάθεια και παρότι δεν το ξεπέρασε έδειξε ότι είναι θέμα χρόνου!

Στην πρώτη θέση ήταν ο Μένο Βλουν που αν και ξεπέρασε με τις δεύτερες προσπάθειες τα 5,65 μ. και 5,75 μ. και είχε μια ακόμη άκυρη στα 5,80 μ. ρίσκαρε και συνέχισε στα 5,85 μ. που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια. Στη συνέχεια Ολλανδός είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5,90 μέτρα. Στην τρίτη θέση ήταν ο Ιταλός Τιμπάτ Κολέτ με 5,80 μ. που είχε όμως και μια άκυρη στα 5,65 μέτρα.

Ο Γιάννης Νυφαντοπουλος επιβεβαίωσε την πολύ καλή του κατάσταση, καθώς ήταν νικητής στην πρώτη τελική σειρά των 100 μ. με 10.30. Ο έμπειρος σπρίντερ, παρότι κρατήθηκε στα πρώτα μέτρα της κούρσας λόγω των δύο ανακλήσεων που είχαν προηγηθεί, έφυγε καλά στην εκκίνηση και ήταν πολύ δυνατός στα τελευταία μέτρα.

Ο σπριντερ του Περικλή Χατζηαναστασιάδη πήρε την έβδομη θέση στο σύνολο κι έδειξε πως μπορεί να απειλήσει το ατομικό του 10.28. “Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Αγχώθηκα με τις ανακλήσεις. Παρόλα αυτά πήγε πολύ καλά και ελπίζω πως θα έχουμε ανάλογα καλή συνέχεια και αύριο με την ομάδα 4Χ100 μέτρα. Στόχος μας είναι να κυνηγήσουμε μια επίδοση καλύτερη από αυτό που κλείσαμε πέρυσι τη χρονιά”, είπε ο Νυφαντόπουλος

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share