Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Καλλιτεχνική κολύμβηση: Ιστορικό χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα από την Ευαγγελία Πλατανιώτη! (video)

Μας έκανε υπερήφανους για ακόμη μία φορά!

18 Ιουνίου 2022 18:25
Καλλιτεχνική κολύμβηση: Ιστορικό χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα από την Ευαγγελία Πλατανιώτη! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έγραψε ιστορία η Ευαγγελία Πλατανιώτη στη Βουδαπέστη! Η αθλήτρια της team future της bwin κατέκτησε την τρίτη θέση στο τεχνικό σόλο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, που αποτελεί το πρώτο για την Ελλάδα σε παγκόσμιο επίπεδο στο άθλημα.

Παράλληλα άνοιξε τον... χορό των διακρίσεων στη διοργάνωση της Βουδαπέστης, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα που της έδωσε 89.5110 βαθμούς. Την πρώτη θέση κατέκτησ εη Γιουκίνο Ινούι από την Ιαπωνία με 93.8662 και τη δεύτερη η Ουκρανή Μάρτα Φιέντινα με 91,9595.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 93-74: Πρωταθλητές και απόλυτοι κυρίαρχοι οι ερυθρόλευκοι - Νταμπλ μετά από 25 χρόνια

Συγκλονιστικός ξανά ο Ολυμπιακός, νίκησε για έβδομη συνεχόμενη φορά τον Παναθηναϊκό (93-74) και με σκούπα στους τελικούς της Stoiximan Basket League, κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από το 2016 και το πρώτο του νταμπλ μετά από το 1997.

Basket League: Απομένει η στέψη για Ολυμπιακό, πέρασε από το ΟΑΚΑ και βγάζει σκούπα! (videos)

Δεν ήταν η πιο αμφίρροπη σειρά των τελευταίων ετών, αλλά μια σειρά στην οποία συνυπήρξαν το απόλυτο φαβορί με το απόλυτο αουτσάιντερ. Ο Ολυμπιακός ήταν σε καλύτερη κατάσταση σε όλη τη διάρκεια της περιόδου 2021/22 και το απέδειξε και το βράδυ της Παρασκευής (17/6), καθώς επικράτησε του Παναθηναϊκού με 93-74 στο ηφαίστειο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας για να κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από έξι και το πρώτο του νταμπλ μετά από 25 χρόνια.

Με ένα συγκλονιστικό επί μέρους 23-3 που μετέτρεψε το 32-35 στο 55-38 μέσα σε επτά λεπτά στη δεύτερη περίοδο, οι Πειραιώτες έβαλαν τις βάσεις για την επίτευξη και του τρίτου φετινού τους στόχου, του σημαντικότερου απ' όσους είχαν θέσει στο ξεκίνημα της σεζόν. Πάτησαν στην κορυφή της Stoiximan Basket League, προηγουμένως είχαν πάρει και το Κύπελλο Ελλάδας, είχαν παίξει στο Final Four της EuroLeague και πλέον μπαίνουν στην offseason για μετρημένες κινήσεις που θα τους διατηρήσουν στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share