Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η εντυπωσιακή είσοδος της Ελλάδας στην τελέτη έναρξης - Η συγκλονιστική εκτέλεση του Ολυμπιακού Ύμνου από παιδιά της Κίνας στα ελληνικά (Video)

Συγκλονιστικές στιγμές

4 Φεβρουαρίου 2022 18:02
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η εντυπωσιακή είσοδος της Ελλάδας στην τελέτη έναρξης - Η συγκλονιστική εκτέλεση του Ολυμπιακού Ύμνου από παιδιά της Κίνας στα ελληνικά (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μεσημέρι της Παρασκευής 4/2 ξεκίνησαν οι 24οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο και και πρόκειται να διαρκέσουν 16 ημέρες. Οι 2900 αθλητές από 91 χώρες του κόσμου που έφτασαν στο Πεκίνο, θα διαγωνιστούν σε 15 διαφορετικά αθλήματα.

Η τελετή έναρξης διεξάγεται στο Εθνικό Στάδιο της Κίνας στο Πεκίνο και έχει το προσωνύμιο «Η φωλιά του πουλιού», λόγω της ιδιαίτερης κατασκευής του. Η τελετή έναρξης ξεκίνησε με την είσοδο του Προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ ενώ αμέσως μετά σειρά είχε η έπαρση της σημαίας της Κίνας υπό τους ήχους του Εθνικού ύμνου της χώρας.

Πρώτη μπήκε η Ελλάδα με σημαιοφόρους τον Απόστολο Αγγέλη και τη Μαρία Ντάνου ενώ στις κερκίδες του γηπέδου βρίσκεται ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αποστολής Σπύρος Καπράλος.

Η τελετή έναρξης των Χειμωρινών Ολυμπιακών Αγώνων και η είσοδος της Ελλάδας

Η συγκλονιστική εκτέλεση του Ολυμπιακού Ύμνου από παιδιά της Κίνας στα ελληνικά

Συγκλόνισαν σαράντα παιδιά από την Κίνα στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Τα παιδιά της χορωδίας έψαλαν τον Ολυμπιακό Ύμνο σε άπταιστα ελληνικά και κέρδισαν το χειροκρότημα. Όπως έγινε γνωστό χρειάστηκαν μόλις τρεις μήνες για να μάθουν τους στίχους του Ολυμπιακού Ύμνου ο οποίος έχει μελοποιηθεί από τον Σπύρο Σαμαρά και τους στίχους του έχει γράψει ο Κωστής Παλαμάς.

Ο΄Ύμνος γράφτηκε το 1896 για τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης εποχής στην Αθήνα και υιοθετήθηκαν επισήμως από τη ΔΟΕ το 1958 στην Σύνοδο του Τόκιο. Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στο Πεκίνο από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share