Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Champions League: Κυρίαρχη η Ρεάλ, με άγχος η Σίτι

Πρώτο βήμα απέναντι σε Λίβερπουλ και Ντόρτμουντ

7 Απριλίου 2021 00:24
Champions League: Κυρίαρχη η Ρεάλ, με άγχος η Σίτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ρεάλ ήταν κυρίαρχη στο πλαίσιο των προημιτελικών κι έκανε «σκόνη» τη Λίβερπουλ, που όμως ελπίζει με βάση το 3-1 για τον επαναληπτικό του Champions League, τη στιγμή που η Μάντσεστερ Σίτι αγχώθηκε, για να επικρατήσει με 2-1 της Ντόρτμουντ.

Champions League: «Βασίλισσα»... με το όνομα η Ρεάλ

Ηταν ένα από τα ματς που λες ότι έδειξε γιατί είναι η Βασίλισσα της Ευρώπης. Η Ρεάλ Μαδρίτης, χωρίς 3 από τους 4 βασικούς στην άμυνα [Ράμος, Βαράν, Καρβαχάλ], δέχθηκε μία φάση από την Λίβερπουλ, νίκησε με 3-1 και δικαιούται να νιώθει πως μπορούσε περισσότερα. Εκπληκτικό παιχνίδι εποχής των 3 Champions League από Μόντριτς και Κροος, απόλυτος πρωταγωνιστής ο Βινίσιους Τζούνιορ. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός για πρώτη φορά σε 106 εμφανίσεις με τους Merengues έβαλε δύο γκολ σε ένα ματς και έγινε ο πρώτος γεννημένος από το 2000 και μετά, που σκοράρει σε νοκ-άουτ αγώνα της κορυφαίας διοργάνωσης.

Πολύ κλισέ, αλλά το πρώτο κομμάτι του ματς ήταν αναγνωριστικό για την Ρεάλ. Οι Merengues έδειξαν από την αρχή ότι θα τα πάνε εκπληκτικά με την κυκλοφορία και ειδικά μετά το 20 πήραν το κέντρο και δεν το ξαναέδωσαν πίσω. Στο 27’ ο Κροος έδειξε ακριβώς τον λόγο που τον λένε «υπολογιστή» και με μπαλιά 50 μέτρων βρήκε τον Βινίσιους. Ο Βραζιλιάνος είχε ακόμα πολλά να κάνει όμως τα έκανε και τα δύο όπως ποτέ ξανά με τους Blancos. Καταπληκτικό πάρσιμο και εκτέλεση με το δεξί. Το 1-0 ήταν γεγονός και αφού ο ίδιος δεν έβαλε το δεύτερο στο 32’, τέσσερα λεπτά μετά ο Ασένσιο πέρασε την μπάλα πάνω από τον Αλισον για το 2-0, που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους αφού στο 43’ ο ίδιος δεν πήρε το «δώρο» του Καμπάκ.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Λίβερπουλ. Στο 50’ σουτ του Ζότα, κόντρα στον Μόντριτς και ο Σαλάχ από κοντά έκανε το 2-1 στην πρώτη φάση της ομάδας του Κλοπ. Εκτός από μια κεφαλιά του Ζότα, άουτ, ήταν και η τελευταία. Η Ρεάλ ήταν η μόνη που απείλησε στη συνέχεια, είχε αποτελεσματική πίεση, άριστη κυκλοφορία και απόλυτα δίκαια σκόραρε και δεν δέχθηκε γκολ. Στο 61’ το αριστερό του Κροος πέρασε μόλις έξω από το παραθυράκι και στο 64’ ο Ασένσιο έχασε νέα τεράστια ευκαιρία αφού δεν έκανε ούτε τελείωμα, ούτε πάσα πάρε-βάλε στον Βινίσιους. Ο τελευταίο, θα τον έβρισκε τον τρόπο να σκοράρει. Ενα μόλις λεπτό μετά, πήρε από τον Μόντριτς και σούταρε εντελώς ξαφνικά πιάνοντας απροετοίμαστο τον Αλισον. Η Ρεάλ κράτησε πάρα πολύ εύκολα το 3-1 με το οποίο πάει με ένα σαφές προβάδισμα στο Anfield.

Champions League: Δυσκολεύτηκε η Σίτι

Βλέποντας κανείς τις συνθέσεις των δύο ομάδων διαπίστωνε αμέσως την ανισότητα. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είχε την πολυτέλεια να κρατάει στον πάγκο τον Στέρλιγνκ, τον Γκάμπριελ Ζεσούς, τον Αγκουέρο και τον Φεράν Τόρες, την ώρα που η Μπορούσια Ντόρτμουντ αναγκαζόταν (ή επέλεγε) να ξεκινήσει για πρώτη φορά βασικό τον 18χρονο Κνάουφ!

Υπό αυτές τις συνθήκες το ότι οι Βεστφαλοί έφυγαν με ένα αξιοπρεπές σκορ από το Etihad, συνιστά τίτλο τιμής. Σε ένα ματς που ο ένας «ζύγιζε» τον άλλον για 90 λεπτά, ψάχνοντας ένα λάθος για να εκμεταλλευτεί, οι «πολίτες» έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον ημιτελικό, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν τρόμαξαν κανέναν.

Για την ακρίβεια, σώθηκα από ιστορικό χουνέρι, αφού οι πεισματάρηδες Γερμανοί ισοφάρισαν στο 84ο λεπτό και κόντρα σε αυτό που γίνεται συνήθως ήταν αυτοί που δέχθηκαν το πικρό γκολ στο τέλος για να έρθει το τελικό 2-1.

Οι φάσεις ήταν λιγοστές κι αυτές προέρχονταν συνήθως από κάποιο λάθος στο build-up. Ένα πούλημα του Εμρέ Τσαν κάτω από το κέντρο κιόλας, έφερε το 1-0 στην πρώτη φορά που οι πολίτες βρήκαν ανοιχτή άμυνα. Η μπάλα άλλαξε ταχύτατα πόδια, ο Μαχρέζ σημάδεψε το ανέβασμα του Ντε Μπρόινε και ο Βέλγος με δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Χιτς (19’).

Το γκολ αυτό κάλμαρε ακόμα περισσότερο την διάθεση των Άγγλων, που έπαιζαν προσεκτικά, χωρίς να ανεβάζουν στροφές. Μάλιστα λίγο έλειψε να πάνε στα αποδυτήρια στο 1-1, όταν ο Μπέλινγγχαμ έκλεψε την μπάλα από τον Έντερσον και την έστειλε στα δίχτυα, όμως ο Ρουμάνος διαιτητής Χατεγκαν έκρινε πως η προβολή του Άγγλου ήταν επικίνδυνη και συνιστούσε παράβασε.

Σε σχέση με το ληθαργικό πρώτο μέρος, το δεύτερο ήταν καλύτερο. Οι πολίτες αύξησαν τον βαθμό κυριαρχίας κι έψαχναν τις τρύπες για να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα.

Ο Χιτς με σπουδαία απόκρουση αρνήθηκε το 2-0 στο σουτ του Φόντεν από την μικρή περιοχή (65’), ενώ λίγο αργότερα (76’) ακόμα μία βολίδα του Ντε Μπρόινε «ξύρισε» το δοκάρι.

Κι εκεί που το παιχνίδι φώναζε ότι το 2-0 έρχεται, οι Βεστφαλοί πάγωσαν το Etihad. Ο Χάαλαντ με απίθανη μπαλιά με εξωτερικό φάλτσο, έβγαλε μόνο του τον Ρόις κι εκείνος με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε (84’, 1-1), βάζοντας φωτιά στο παιχνίδι.

Ο Γκουαρντιόλα διέταξε φουλ επίθεση, οι πολίτες κέρδισαν δύο απανωτά κόρνερ στην εκπνοή βρήκαν το πολυπόθητο 2-1. Από σέντρα στο πίσω δοκάρι, ο Γκιντογάν κατέβασε μαεστρικά, ο Φόντεν εκτέλεσε με την μία και η Μάντσεστερ Σίτι (90’, 2-1) παρότι τα χρειάστηκε, πήρε το προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share