Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Champions League: Συμπλήρωσαν την οκτάδα Τσέλσι και Μπάγερν

Άνετη πρόκριση και για τις δύο ομάδες

18 Μαρτίου 2021 00:05
Champions League: Συμπλήρωσαν την οκτάδα Τσέλσι και Μπάγερν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Τσέλσι νίκησε και στον επαναληπτικό την Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-0, με την Μπάγερν να κάνει επίσης… περίπατο με 2-1 επί της Λάτσιο, αφού είχε προηγηθεί η «4άρα» στη Ρώμη, με τις δύο ομάδες να συμπληρώνουν την οκτάδα του Champions League.

Champions League: Δεύτερη νίκη και πρόκριση… στο ρελαντί η Μπάγερν

Το ποια ομάδα θα έπαιρνε το εισιτήριο για τους «8» ήταν γνωστό. Μικρό ενδιαφέρον είχε το αν εκείνη του Χάνζι Φλικ θα επικρατούσε ξανά εκείνης του Σιμόνε Ιντσάγκι και έτσι κι έγινε. Η κάτοχος του τρεμπλ επικράτησε 2-1 εντός έδρας των Ρωμαίων και συνεχίζει την προσπάθεια για τον 7ο τίτλο της στην κορυφαία διοργάνωση.

Η Λάτσιο είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στο ξεκίνημα του αγώνα και περνούσε πιο πολύ ώρα στο αντίπαλο μισό. Ο Κορέα δεν βρήκε στόχο στο 7’ και στο 15’ η κεφαλιά του Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς βρήκε έτοιμο τον Νίμπελ, που πήρε τη θέση του Νόιερ αφού η πρόκριση είχε ουσιαστικά κριθεί. Ο Σανέ με ένα από τα γνωστά του curler είχε την πρώτη καλή στιγμή για τους Βαυαρούς - άουτ για να πάρουν το προβάδισμα οι γηπεδούχοι στο 33’. Ο Μουρίκι, που ξεκούρασε τον Ιμόμπιλε, έκανε πέναλτι σε εκτέλεση κόρνερ στον Γκορέτσκα και ο Λεβαντόβσκι από τα 11 βήματα νίκησε τον πρώην συμπαίκτη του, Πέπε Ρέινα. Το πρώτο μέρος βγήκε με το σκορ στο 1-0.

Με φάση ξεκίνησε το δεύτερο για την Μπάγερν. Ο Λεβαντόβσκι ήθελε να φορτώσει ακόμα ένα γκολ σε μια εκπληκτική για τον ίδιο χρονιά, όμως αφού δεν έδωσε σε κανέναν από τους συμπαίκτες που περίμεναν, νικήθηκε από τον Ρέινα. Η συνέχεια είχε… ησυχία, για να φτάσει και πάλι κοντά στο γκολ ο Λεβαντόβσκι στο 67’ με σουτ έξω από την περιοχή στο δοκάρι. Το 2-0 έγινε στο 73’ όταν ο Αλάμπα [είχε περάσει μέσος] έβγαλε μόνο τον Τσούπο-Μοτίνγκ και εκείνος σκόραρε στο τετ-α-τετ, ενώ η Λάτσιο είχε την τελευταία κουβέντα για ένα γκολ, το οποίο πέτυχε στο 82’ με κεφαλιά ο Παρόλο έπειτα από φάουλ του Αντρέας Περέιρα (2-1).

Μπάγερν Μονάχου (Χάνζι Φλικ): Νίμπελ, Παβάρ, Μπόατενγκ (46’ Ζίλε), Αλάμπα, Ερναντέζ, Κίμιχ (77’ Χάβι Μαρτίνεθ), Γκορέτσκα (64’ Ντέιβις), Σανέ, Γκνάμπρι, Μίλερ (71’ Μουσιάλα), Λεβαντόβσκι (71’ Τσούπο-Μοτίνγκ).

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ρέινα, Λάτζαρι (57’ Παρόλο), Μάρουσιτς, Ατσέρμπι, Ράντου, Φαρές (46’ Λούλιτς), Λουίς Αλμπέρτο (75’ Κατάλντι), Εσκαλάντε (84’ Ακπα Ακπρο), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κορέα, Μουρίκι (56’ Αντρέας Περέιρα).

Champions League: «Καθάρισε» εύκολα και η Τσέλσι

Αν η πρωτοπόρος της La Liga δείχνει τόσο χειρότερη σε 180 λεπτά από την ομάδα που παλεύει να κρατηθεί στην τετράδα της Premier League, τότε η απόσταση ανάμεσα στα δύο πρωταθλήματα έχει ανοίξει πολύ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης αυτή τη φορά είχε θάρρος, αλλά μόνο αυτό δεν έφτανε. Η Τσέλσι δεν έκανε κάτι το φοβερό. Δεν… τέντωσε. Δεν έπαιξε στα όρια της. Ήταν ψύχραιμη, συμπαγής, δεν άφησε χώρους και χτυπούσε εκεί που έπρεπε στις κόντρες. Βρήκε το γκολ στο τέλος του πρώτου μέρους με τον Ζίγες και έδειξε σε όλο το ματς ότι είναι μία σκάλα ανώτερη.

Το 2-0 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις και οι μπλε περιμένουν τον αντίπαλο τους στα προημιτελικά του Champions League, με δύο «επαγγελματικές» νίκες απέναντι στην ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε που έπεσε πάνω σε… τοίχο.

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share