Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Champions League: Χωρίς δυσκολία Σίτι και Ρεάλ

Νίκησαν ξανά Γκλάντμπαχ και Αταλάντα

17 Μαρτίου 2021 00:04
Champions League: Χωρίς δυσκολία Σίτι και Ρεάλ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χωρίς δυσκολία πέρασαν στην επόμενη φάση του Champions League η Μάντσεστερ Σίτι και η Ρεάλ Μαδρίτης, που νίκησαν άνετα και πειστικά Γκλάντμπαχ και Αταλάντα.

Οι δύο ομάδες περνούν στους «8» της διοργάνωσης, μετά τις προηγούμενες ομάδες που πέρασαν.

Champions League: Εξαιρετική ξανά και άνετη η Σίτι

Μερικές στοιχηματικές εταιρίες έχουν θεσπίσει έναν κανονισμό που πληρώνει άμεσα τους παίκτες αν η ομάδα που πόνταραν πάρει προβάδισμα δύο γκολ σε κάποια στιγμή της αναμέτρησης. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα πολύ θα ήθελε έναν τέτοιο κανονισμό και στο ποδόσφαιρο. Να τελειώνει άμεσα το ματς σε περίπτωση που κάποιος πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Θα γλίτωνε από μπόλικη επιβάρυνση τους παίκτες του από ματς που μοιάζουν τελειωμένα από νωρίς.

Διότι ακριβώς αυτό έγινε στον επαναληπτικό της Βουδαπέστης. Με μαξιλάρι το 2-0 του πρώτου αγώνα, οι «πολίτες» φόρτσαραν στο ξεκίνημα έδειξαν στην Γκλάντμπαχ, ποιος είναι το αφεντικό και μετά… άραξαν. Το πραγματικό ματς δεν κράτησε παρά 18 λεπτά, από εκεί και μετά αμφότερες οι ομάδες άρχισαν να σκέφτονται την επόμενη επίσημη υποχρέωση τους.

Το rotation του Πεπ Γκουαρντιόλα και το σχήμα χωρίς καθαρό στράικερ, δεν επηρέασε την εικόνα των πολιτών που ήταν κυριαρχική από το πρώτο λεπτό. Η πρώτη απειλή ήταν ένα σουτ του Φόντεν (7’), όμως το πρέσινγκ ψηλά των Άγγλων έφερε αποτέλεσμα. Από λάθος απομάκρυνση του Ζόμερ, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Ντε Μπρόινε, ο οποίος με εκπληκτικό αριστερό βολέ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα για το 1-0 (12’).

Οι Γερμανοί δεν είχαν απάντηση και άμεσα δέχθηκαν και δεύτερο γκολ. Ο Φόντεν έτρεξε κάθετα το γήπεδο, σέρβιρε τέλεια την κάθετη μπαλιά στον Φόντεν και ο μικρός με τέλειο πλασέ έκανε το 2-0 (18’) από πολύ νωρίς.

Κάπου εκεί μπήκε… κόφτης. Ο Ζόμερ σε δύο περιπτώσεις λειτούργησε σωτήρια προ του Γκιντογάν (26’) και σε νέα βολίδα του Ντε Μπρόινε (35’) και… αυτό ήταν όλο.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες… περπατούσαν, το θέαμα θύμιζε φιλική αναμέτρηση του καλοκαιριού. Με εξαίρεση μία φάση στο 66ο λεπτό, όταν ο Μαχρέζ λειτούργησε εγωιστικά και τελείωσε τη φάση από δύσκολη γωνία, αντί να δώσει την εύκολη πάσα για το 3-0, οι δύο ομάδες έπαιζαν σε ληθαργικό τέμπο, αφού όλα είχαν κριθεί.

Champions League: Πέρασε με «τριάρα» η Ρεάλ

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League πανηγύρισε η Ρεάλ, η οποία μετά τη δύσκολη νίκη στο Μπέργκαμο (0-1) επικράτησε της Αταλάντα και στην Μαδρίτη με σκορ 3-1, χάρη σε τέρματα των Καρίμ Μπενζεμά, Σέρχιο Ράμος και Μάρκο Ασένσιο.

Η Αταλάντα ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και μάλιστα είχε και την πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Γκοσένς πάτησε περιοχή και με προβολή, έπειτα από σέντρα, προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο Κουρτουά ήταν εκεί και μπλόκαρε. Οι Ιταλοί συνέχισαν να πιέζουν για κάποιο τέρμα και είχαν ακόμη μια ευκαιρία στο 16', όμως το σουτ του Τζιμσίτι αυτή τη φορά έφυγε αρκετά άουτ.

Από εκεί και έπειτα η Ρεάλ άρχισε να ισορροπεί στο παιχνίδι να γίνεται πιο απειλητική. Στο 27ο λεπτό ο Βινίσιους πάτησε πολύ όμορφα περιοχή, άλλαξε τη μπάλα με τον Μπενζεμά και σούταρε, αλλά ο Τζιμσίτι κατάφερε και έκοψε το σουτ του Βραζιλιάνου, ενώ ο Σπορτιέλο φαινόταν πως είχε χάσει τη φάση. Τελικά, στο 34ο λεπτό η «βασίλισσα» βρήκε δίχτυα και άνοιξε το σκορ, χάρη σε ένα τραγικό λάθος του Σπορτιέλο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μόντριτς, αυτός έκανε μερικά μέτρα και έδωσε πάρε-βάλε στον Μπενζεμά, με τον Γάλλο να ευστοχεί για το 1-0 των Ισπανών, σκοράροντας παράλληλα το 70ο του τέρμα στο Champions Legue.

Στο 2ο ημίχρονο οι «μερέγχες» συνέχισαν να πιέζουν για ένα δεύτερο τέρμα και έφτασαν πολύ κοντά στο να το πετύχουν στο 52΄. Ο Βινίσιους πάτησε ξανά πανέμορφα περιοχή, σε μια φάση που ξεκίνησε ο ίδιος από την άμυνα, βγήκε απέναντι από τον Σπορτιέλο, αλλά το τελείωμα του δεν ήταν ιδανικό, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Ωστόσο, λίγο αργότερα (60') η Ρεάλ βρήκε το δεύτερο τέρμα του έψαχνε, με τον Βινίσιους να κερδίζει ένα πέναλτι από τον Τολόι και τον Σέρχιο Ράμος να το εκτελεί και να κάνει το 2-0.

Η Αταλάντα δεν τα παράτησε και στο 67΄έχασε καλή ευκαιρία με τον Ζαπάτα να μειώσει, αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε με τα πόδια. Στην αμέσως επόμενη φάση η Ρεάλ έχασε τεράστια ευκαιρία για να μεγαλώσει το προβάδισμά της με τον Μπενζεμά, όμως αρχικά ο Σπορτιέλο απέκρουσε την κεφαλιά του και στη συνέχεια ο Γάλλος επιχείρησε ακόμη μια κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Στο 75΄ ο Ζαπάτα βρέθηκε ξανά απέναντι από τον Κουρτουά, όμως ο Βέλγος γκολκίπερ τον νίκησε και πάλι. Στο 83ο λεπτό η Αταλάντα κατάφερε να μειώσει, χάρη σε ένα εκπληκτικό γκολ του Μουριέλ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως η χαρά τους δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 85΄ ο Ασένσιο βρήκε δίχτυα και έκανε το 3-1, «καθαρίζοντας» την υπόθεση πρόκριση για την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Νάτσο, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μεντί, Κρόος, Μόντριτς, Βαλβέρδε, Λούκας Βάθκεθ, Βινίσιους, Μπενζεμά

Αταλάντα (Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι): Σπορτιέλο, Τολόι, Ρομέρο, Τζιμίστι, Γκόσενς, Πεσίνα, Ντε Ρουν, Μάχλε, Πάσαλιτς, Μαλινόφσκι, Μουριέλ

Πηγή: Sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share