Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Champions League: Άλλο επίπεδο η Σίτι, τυχερός με το σκορ ο Ολυμπιακός - Τελικός με Μαρσέιγ (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις

25 Νοεμβρίου 2020 22:10
Champions League: Άλλο επίπεδο η Σίτι, τυχερός με το σκορ ο Ολυμπιακός - Τελικός με Μαρσέιγ (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τιμητική είναι η ήττα μόνο με 1-0 για τον Ολυμπιακό από τη Μάντσεστερ Σίτι για το Champions League, με το Ζοσέ Σα να βρίσκεται σε μεγάλη μέρα και να κρατάει μόνος του χαμηλά το σκορ. Ενώ, στην φάση των «16» του Champions League προκρίθηκαν από την 4η αγωνιστική Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

Οι Πειραιώτες λόγω και των πολλών απουσιών έπαιξαν με… πειραματική ενδεκάδα, προσπάθησαν να μη δεχθούν και το πλάνο δεν βγήκε. Δημιούργησαν μόλις μία ευκαιρία στο 88’ και δικαίως έχασαν από τους Πολίτες που ήταν ανώτεροι.

Πλέον, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σαν… τελικό το ματς της επόμενης αγωνιστικής με τη Μαρσέιγ εκτός έδρας, ενώ αν νικήσει στη Γαλλία, θα έχει ελπίδες ακόμα και για πρόκριση με την Πόρτο εντός. Αυτή τη στιγμή η Σίτι έχει 12 βαθμούς και οι Πειραιώτες τρεις, ενώ Πόρτο και Μαρσέιγ με ματς λιγότερο έξι και κανέναν αντίστοιχα.

Τα… αναγκαστικά πειράματα Μαρτίνς και οι αλχημείες

Λόγω των πάρα πολλών απουσιών, ο Πέδρο Μαρτίνς κατέβασε τον Ολυμπιακό με μία πειραματικά ενδεκάδα, χωρίς επιθετικό και τρία στόπερ, με στόχο να κρατήσει το μηδέν. Σε σύστημα λοιπόν 3-5-2 ο Σα ήταν κάτω από την εστία, στην άμυνα οι Σεμέδο, Μπα, Σισέ και στα άκρα οι Ντρέγκερ – Ραφίνια. Στον άξονα ξεκίνησαν οι Εμβιλά - Πέπε, στα άκρα οι Καμαρά – Μασούρας και στην κορυφή της επίθεσης ο Φορτούνης. Στην πορεία του πρώτου ημιχρόνου ο Καμαρά γύρισε στον άξονα και πήγε στην πτέρυγα ο Πέπε.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πορτογάλος κόουτς προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, βάζοντας τους Βρουσάι, Σουντανί και Μπουχαλάκη, όμως ο Ολυμπιακός ήταν αδύνατον να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει φάσεις.

Πόσο να αντέξει και ο Σα;

Στο πρώτο ημίχρονο παρακολουθήσαμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, έναν μονόλογο της Σίτι, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να περάσει ούτε το κέντρο. Οι Πολίτες μπήκαν… φουριόζοι και αποφασισμένοι και ήταν φανερό πως ήθελαν να τελειώσουν το ματς όσο πιο γρήγορα γινόταν. Μόλις στο 3’ ο Σα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το δυνατό σουτ του Ρόδρι, ενώ ίδια κατάληξαν είχαν στο 9’ το σου του Φοντέν εντός περιοχής και η κεφαλιά του Ζεσούς ένα λεπτό αργότερα. Οι Πειραιώτες ήταν πολύ δύσκολο να κρατήσουν μπάλα πόσω μάλλον να τον κυκλοφορούσαν και αυτό έδινε τρομερό πλεονέκτημα στους φιλοξενούμενους, που όποτε ήθελαν πατούσαν περιοχή.

Στο 31’ ο Σα είπε πάλι… όχι σε τετ α τετ του Ζεσούς, όμως ο απίθανος απόψε γκολκίπερ του Ολυμπιακού, δεν μπορούσε να κάνει κάτι στο 36’. Ο Ζεζούς έδωσε στον Στέρλινγκ, αυτός με τακουνάκι μέσα στην περιοχή έδωσε στον Φόντεν, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ. Στη φάση πάντως του 0-1, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ στον Φορτούνη στην αρχή της φάσης, όμως από το VAR δεν έκριναν πως υπάρχει κάποια παράβαση και το τέρμα μέτρησε κανονικά.

Παρά το γκολ πάντως, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, η Σίτι συνέχισε να πιέζει και στις καθυστερήσεις του δευτέρου μέρους έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ. Ο Σα όμως είπε και πάλι όχι μία τρομερή επέμβαση, στο απευθείας φάουλ του Στέρλινγκ!

Βελτίωση, αλλά άργησε να κάνει φάση!

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε αισθητά και σίγουρα δεν έμοιαζε για 45 λεπτά… χαμένος. Οι Πειραιώτες κατάφεραν να απομακρύνουν τη Σίτι από την περιοχή τους, όμως ήταν αδύνατον να κρατήσουν μπάλα και φυσικά να πλησιάσουν στην αντίπαλη περιοχή και να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Οι Άγγλοι αντίθετα είχαν συνεχώς την κατοχή και απειλούσαν συνεχώς και σίγουρα εάν δεν ήταν ο Σα κάτω από την εστία, το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο. Στο 50’ μετά από τραγικά λάθη στην ερυθρόλευκη άμυνα, ο Γκιντογάν σούταρε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 61’ ο γκολκίπερ των Πειραιώτων είπε «όχι» στον Κανσέλο. Στο 63’ πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, θα μπορούσε η Σίτι να πάρει πέναλτι, όταν ο Σεμέδο τράβηξε εντός περιοχής τον Ζεσούς που έφευγε μόνος του για να σκοράρει!

Ο χρόνος κυλούσε, ο Μαρτίνς έριξε στο ματς του Βρουσάι, Μπουχαλάκη και μετά Σουντανί, όμως η εικόνα του ματς δεν άλλαζε. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να περάσει με την μπάλα τη μεσαία γραμμή, όμως κάθε φορά που παίκτης του είχε την μπάλα, έπεφταν πάνω τρεις και τέσσερις αντίπαλοι! Η Σίτι λοιπόν συνέχισε να δημιουργεί αποκλειστικά ευκαιρίες, με τον Σα να σταματάει στο 64’ τον Κανσέλο και στο 66’ το τακουνάκι του Σίλβα, ενώ το σουτ του Ισπανού στο 75’ πέρασε ελάχιστα άουτ.

Με το σκορ πάντως στο 1-0, ο Ολυμπιακός προσπάθησε στο τελευταίο δεκάλεπτο να βγει μπροστά, όμως μη δημιουργώντας τελική, ήταν αδύνατον να γίνει και το… θαύμα της ισοφάρισης. Ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε μέχρι και τον ΣΙσέ κορυφή, όμως πέραν της ευκαιρίες με το σου του Φορτούνη στο 88’, δεν πήρε κάτι καλύτερο, παρότι οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με 10 παίκτες από το 86’ λόγω της κόκκινης του Γκοντιγάν.

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share