Εύη Βατίδου: Στην Ευελπίδων με τον γιο και τον πατέρα της – Τι δήλωσε στους δημοσιογράφους

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας η Εύη Βατίδου, προκειμένου να παραστεί στην εκδίκαση της υπόθεσης για την οποία αντιμετωπίζει κατηγορία βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η υπόθεση αφορά ένα περιστατικό που είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2023 στη Γλυφάδα, με εμπλεκόμενα δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Η πρώην σύζυγος του εκλιπόντος ποινικολόγου Αλέξη Κούγια έφτασε στο δικαστικό μέγαρο συνοδευόμενη από τον πατέρα και τον γιο της, ενώ μαζί της ήταν και ο δικηγόρος υπεράσπισής της, Όθωνας Παπαδόπουλος. Κατά την άφιξή της, δημοσιογράφοι που την περίμεναν στο σημείο επιχείρησαν να αποσπάσουν κάποια δήλωση σχετικά με τη δικαστική εξέλιξη, ωστόσο εκείνη δεν θέλησε να επεκταθεί σε λεπτομέρειες. «Δεν έχω να πω κάτι. Είναι πολλά τα χρόνια, αλλά δηλώνω αθώα», ήταν η χαρακτηριστική απάντησή της, με την οποία επανέλαβε τη θέση που διατηρεί από την πρώτη στιγμή της υπόθεσης.
Η υπόθεση της Γλυφάδας και η κατηγορία
Το περιστατικό που οδήγησε την Εύη Βατίδου ενώπιον της Δικαιοσύνης σημειώθηκε πριν από περίπου τρία χρόνια, όταν φέρεται να υπήρξε ένταση ανάμεσα στην ίδια και δύο άτομα που κινούνταν με μοτοσικλέτα στην περιοχή της Γλυφάδας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές τότε, ανάμεσα στις δύο πλευρές προηγήθηκε διαπληκτισμός, ενώ κατά τη διάρκειά του φέρεται να προκλήθηκε ζημιά στον καθρέφτη του αυτοκινήτου της. Ακολούθησε η κίνηση της Βατίδου να ακολουθήσει με το όχημά της τη μοτοσικλέτα, η οποία στη συνέχεια ανατράπηκε. Από την πτώση τραυματίστηκε η γυναίκα που επέβαινε ως συνεπιβάτιδα, γεγονός που αποτέλεσε τη βάση της ποινικής υπόθεσης που ακολούθησε.
Οι ισχυρισμοί της Εύης Βατίδου
Σε βάρος της ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, με την υπόθεση να περνά πλέον στο στάδιο της δικαστικής κρίσης. Η ίδια έχει αρνηθεί από την αρχή ότι ευθύνεται για τον τραυματισμό της γυναίκας, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε σύγκρουση ανάμεσα στο αυτοκίνητό της και τη μοτοσικλέτα. Σύμφωνα με τη δική της εκδοχή, η ανατροπή του δικύκλου προκλήθηκε όταν ο οδηγός έχασε την ισορροπία του και όχι εξαιτίας κάποιας ενέργειας από την πλευρά της. Τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς είχε επαναλάβει και κατά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή, τον Νοέμβριο του 2023, όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό.
Η απολογία και η δικαστική συνέχεια
Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της, η Εύη Βατίδου είχε αφεθεί ελεύθερη χωρίς να της επιβληθούν περιοριστικοί όροι. Η ίδια είχε επιμείνει ότι δεν προκάλεσε την πτώση της μοτοσικλέτας και, κατ’ επέκταση, τον τραυματισμό της συνεπιβάτιδας, απορρίπτοντας την κατηγορία που της αποδίδεται. Η σημερινή παρουσία της στα δικαστήρια της Ευελπίδων εντάσσεται στη συνέχιση της διαδικασίας για ένα περιστατικό που παραμένει ανοιχτό από το φθινόπωρο του 2023. Η πλευρά της υπεράσπισης αναμένεται να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ η ίδια εξακολουθεί να δηλώνει αθώα. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για την έκβαση της σημερινής συνεδρίασης ή για τυχόν νεότερες αποφάσεις σχετικά με την υπόθεση.






0 ΣΧΟΛΙΑ