Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Champions League: Τεράστια νίκη του Ολυμπιακού - Χρυσό γκολ του Χασάν

1-0 το τελικό σκορ

22 Οκτωβρίου 2020 00:24
Champions League: Τεράστια νίκη του Ολυμπιακού - Χρυσό γκολ του Χασάν

Μια τεράστια νίκη πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος έκαμψε με 1-0 την αντίσταση της Μαρσέιγ χάρη σε γκολ του Χασάν, που αποτέλεσε τη "χρυσή" αλλάγή του Πέδρο Μαρτίνς, μπαίνοντας στο 85' και πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ στο 91'! Ωστόσο, τρόμος επικράτησε στους ερυθρόλευκους η ανακοίνωση πως θετικός βρέθηκε ο Καμαρά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν φοβήθηκε το ματς και ρίσκαρε, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Χασάν για να παίξει με δύο επιθετικούς (Χασάν, Ελ Αραμπί). Ο Πορτογάλος δικαιώθηκε, με τον Αιγύπτιο επιθετικό να σκοράρει με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος έκανε καταπληκτική εμφάνιση και ήταν ο κορυφαίος του αγώνα κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός πήρε από νωρίς κεφάλι στον όμιλο του Champions League σε σχέση με τους ανταγωνιστές του στο κυνήγι της δεύτερης θέσης. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν 3 βαθμούς, μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι και πηγαίνουν με βαθμολογικό "αέρα" στην έδρα της Πόρτο (27/10) στο πολύ κρίσιμο ματς της δεύτερης αγωνιστικής, καθώς οι "δράκοι" ηττήθηκαν με 3-1 από τη Σίτι.


Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Σα, με δίδυμο στόπερ τους Σεμέδο και Μπα, δεξί μπακ τον Ραφίνια και αριστερό τον Χολέμπας. Στον άξονα έπαιξαν ως δίδυμο οι Μπουχαλάκης και Εμβιλά, δεξιά κινήθηκε ο Ραντζέλοβιτς, αριστερά ο Μασούρας και ο Βαλμπουενά σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Με 4-3-3 αγωνίστηκε η Μαρσέιγ του Αντρέ Βίλας Μπόας. Τερματοφύλακας ο Μανταντά, με τετράδα στην άμυνα τους Σακάι, Αλβάρο, Τσαλέτα-Τσαρ και Αμαβί, από δεξιά προς αριστερά. Την τριάδα του κέντρου συνέθεσαν οι Γκέιγ, Ρονζιέ και Σανσόν, ενώ ο Μπενεντέτο ήταν ο σέντερ φορ των Μασσαλών, με τον Τοβέν στο δεξί άκρο της επίθεσης και τον Παγιέτ στο αριστερό.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε κάπως "μουδιασμένος" στα πρώτα λεπτά, με τη Μαρσέιγ να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να έχει την πρώτη καλή ευκαιρία του ματς στο 6', όταν ο Τοβέν έπιασε ωραίο σουτ με φάλτσο από τα δεξιά αλλά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν τα πατήματά τους και ισορρόπησαν από το 10' και έπειτα. Μάλιστα, στο 10' λίγο έλειψε να πετύχουν ένα φανταστικό γκολ, όμως το μονοκόμματο σουτ του Εμβιλά από το ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε λίγο άουτ, μετά από εξαιρετικό συνδυασμό του Βαλμπουενά με τον Μασούρα. Στο 12' ένα σουτ του Μπουχαλάκη εκτός περιοχής κόντραρε σε αμυντικό και ο Ελ Αραμπί δεν πρόλαβε να παρέμβει στην πορεία της μπάλας ώστε να τη στείλει στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά μετά το επιθετικό ξέσπασμα του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε ένα "άγονο" μισάωρο προτού απειλήσει ξανά. Οι Ερυθρόλευκοι έπαιζαν σχεδόν αποκλειστικά από την αριστερή πλευρά, εκεί όπου ο δραστήριος Μασούρας είχε εξαιρετική συνεργασία με τον Χολέμπας, που επιχείρησε ουκ ολίγα ανεβάσματα. Σε συνδυασμό με το ότι ο Βαλμπουενά τραβιόταν κυρίως στα αριστερά για να δημιουργήσει υπεραρυθμία, ο Ολυμπιακός φόρτωσε τη συγκεκριμένη πλευρά και έβγαλε ορισμένες καλές συνεργασίες. Διόλου τυχαία, στο 39' χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία των Πειραιωτών με δημιουργία από τα αριστερά. Ο Βαλμπουενά βρήκε τον Μασούρα, αυτός έκανε εξαιρετικό γύρισμα προς τη μικρή περιοχή και ο Ελ Αραμπί δεν βρήκε καλά την μπάλα, αδυνατώντας να τη στείλει στα δίχτυα με προβολή.

Όσο για το Μαρσέιγ, περιορίστηκε στο δικό της μισό αφήνοντας την κατοχή της μπάλας στον Ολυμπιακό μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Με εξαίρεση τη φάση του 6', η μόνη καλή στιγμή για τους Μασσαλούς ήταν μια επικίνδυνη αντεπίθεση στο 32'. Ο Αμαβί έγινε αποδέκτης μακρινής μπαλιάς και γύρισε παράλληλα προς τον Τοβέν, ο οποίος δεν μπόρεσε να εκτελέσει όπως θα ήθελε από το ύψος της μικρής εξαιτίας παρέμβασης του Χολέμπας και έστειλε την μπάλα άουτ.

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού δεν ήταν καλό ούτε στο δεύτερο ημίχρονο και παραλίγο να το πληρώσει με το... καλησπέρα. Μόλις στο 46' έγινε λάθος στην "ερυθρόλευκη" άμυνα, ο Σα δεν βγήκε έγκαιρα για να μαζέψει και ο Μπενεντέτο έφυγε σε τετ α τετ. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ, πάντως, απέκρουσε το πλασέ του με τα πόδια και γλίτωσε τον Ολυμπιακό. Σε αντίθεση με τους Μασσαλούς, οι Πειραιώτες βρήκαν δίχτυα στο 52', αλλά το VAR τους στέρησε τη χαρά. Ο Ραντζέλοβιτς έφυγε από τα δεξιά και γύρισε στον Βαλμπουενά στο ύψος του πέναλτι. Το πλασέ του Γάλλου αποκρούστηκε από τον Μανταντά αλλά στην επαναφορά ο Μασούρας σκόραρε από κοντά προ κενής εστίας. Το γκολ αρχικά μέτρησε, αλλά η εξέταση του ριπλέι έδειξε πως ο σκόρερ ήταν σε οριακή θέση οφσάιντ κι έτσι το 0-0 παρέμεινε.

Ο άξονας ανάπτυξης του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος άλλαξε, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να "χτυπά" πλέον κυρίως από τα δεξιά. Ο Ραντζέλοβιτς ανέβασε αισθητά την απόδοσή του και ο Βαλμπουενά κινούταν κυρίως στη δική του πλευρά για να συνεργαστεί με τον Σέρβο. Στο 71' ο Μασούρας έβγαλε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά στο δεύτερο δοκάρι, η άμυνα της Μαρσέιγ δεν απομάκρυνε και ο Βαλμπουενά έπιασε δυνατό σουτ από διαγώνια θέση, το οποίο απέκρουσε δύσκολα ο Μανταντά. Στο 84' ο κορυφαίος του γηπέδου. Βαλμπουενά, σέρβιρε ωραία την μπάλα στον Ελ Αραμπί με σέντρα ακριβείας, όμως η κεφαλιά του Μαροκινού κατέληξε λίγο άουτ.

Η κίνηση του Μαρτίνς να ρισκάρει με την αλλαγή του Χασάν στο 85' άλλαξε τα δεδομένα. Ο Πορτογάλος τεχνικός πέρασε στο ματς τον Αιγύπτιο αντί του Μασούρα και γέμισε την αντίπαλη περιοχή, παίζοντας με δύο επιθετικούς. Στο 91ο λεπτό ο Χασάν τον δικαίωσε, καθώς πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα με κεφαλιά έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Βαλμπουενά και χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό!

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά Μπουχαλάκης, Ραντζέλοβιτς (78' Φορτούνης) , Βαλμπουενά (90+3' Σισέ), Μασούρας (84' Χασάν), Αραμπί (90+3' Βινάγκρε).

Μαρσέιγ (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Μανταντά, Σακάι, Άλβαρο, Τσάλετα-Τσαρ, Αμαβί, Ρονζιέ, Γκέιγ (85' Στρόοτμαν), Σανσόν (77' Κουισόνς), Τοβέν (82' Ζερμέν), Μπενεντέτο (77' Λουίς Ενρίκε), Παγέ (76' Ράντονιτς).

Δείτε τα Highlights του αγώνα:

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share