Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

"Σκληρή" ήττα για τον Ολυμπιακό

"Καμπανάκι" για τον Μπαρτζώκα

15 Σεπτεμβρίου 2020 22:39

Η Βιλερμπάν επικράτησε εύκολα (74-57) του Ολυμπιακού, ο οποίος έδειξε ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά, ειδικά στο κομμάτι του αμυντικού ριμπάουντ. Ενώ, λίγο νωρίτερα ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα απέναντι στη Ρίτας.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με Σλούκα, ΜακΚίσικ, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μάρτιν και το 0-6 με το οποίο προηγήθηκε στο 3’ ήταν προϊόν της πολύ καλής συνεργασίας του Κώστα Σλούκα με τον Γιώργο Πρίντεζη. Όταν όμως οι Γάλλοι ανέβασαν την ένταση στην άμυνα τους και «έκοψαν» την «πιν εν ρολ» συνεργασία των δυο «ερυθρόλευκων» προέκυψε πρόβλημα!

Η Βιλερμπάν πήρε τον έλεγχο σκοράροντας από την περιφέρεια με τους Φρίμαν, Κολ, Λάιτι και πήρε τον έλεγχο (12-8 στο 6’ και 14-10 στο 8.30’’). Η εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας από την Γαλλική ομάδα και η έξτρα πάσα έβαλαν αμέσως πρόβλημα στην ελληνική ομάδα που δοκίμασε πολλά σχήματα αλλά δεν είχε απαντήσεις.

Μπορεί στην δεύτερη περίοδο να ήταν σε… απόσταση βολής (24-21 στο 16’) αλλά το τελευταίο 4λεπτο έδωσε αέρα 7 πόντων (32-25 στο 20’) στους Γάλλους που «χτύπησαν» είτε με σουτ από την περιφέρεια, είτε έπειτα από επιθετικό ριμπάουντ. Εκεί, όπου διαπιστώθηκε μεγάλο πρόβλημα, το οποίο κορυφώθηκε στο δεύτερο μέρος.


Η Βιλερμπάν με άριστη κυκλοφορία της μπάλας συνέχισε να είναι συνδεδεμένη με το καλάθι από την περιφέρεια την ίδια στιγμή που επιθετικά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πολλά προβλήματα. Δεν πήραν πόντους από την περιφέρεια, ο Έλις έδωσε κάποιες λύσεις, όμως η καλή άμυνα στα γκαρντ έκανε δύσκολη την ζωή των παικτών του Ολυμπιακού, που βρέθηκαν πίσω με 12 πόντους (40-28 στο 22.40’’) στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Από τη στιγμή που τα αμυντικά ριμπάουντ χάνονταν (ο Φολ κυριάρχησε απόλυτα, ενώ αξιοποίησε και το ύψος του επιθετικά) ο Ολυμπιακός δεν είχε τρόπο αντίδρασης, το παιχνίδι κυλούσε με την Βιλερμπάν να έχει τον πλήρη έλεγχο και τον Γκαουντί με τρίποντο να αυξάνει την διαφορά στο +13 (66-53 στο 36.20’’).

Επιθετικά μπορεί Χασάν Μάρτιν και Έλις να σκόραραν, αλλά ο Ολυμπιακός δεν πήρε τίποτε από τους Χάρισον, ΜακΚίσικ, ενώ το βέβαιο είναι πως χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά τόσο στις συνεργασίες στην επίθεση, όσο και αμυντικά.

Η αθλητικότητα της Βιλερμπάν κυριάρχησε στο παρκέ και δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο στην ελληνική ομάδα να βάλει τους δικούς της κανόνες. Με εξαίρεση ίσως το ξεκίνημα της αναμέτρησης και την πρώτη περίοδο, όπου υπήρχε μια ισορροπία.

Η έλλειψη αντίδρασης από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου είναι κάτι που σίγουρα θα προβληματίσει τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος άλλαξε πολλά σχήματα την ώρα του αγώνα, αλλά ούτε επιθετικά είδε αυτό που ήθελε, ούτε στην άμυνα και ειδικά στα ριμπάουντ, όπου εντοπίστηκε μεγάλο πρόβλημα, καθώς οι Γάλλοι ανανέωσαν πολλές επιθέσεις τους οι οποίες κατέληξαν σε καλάθια.

Το +17 (74-57) στο φινάλε της αναμέτρησης αποτυπώνει την εικόνα ενός αγώνα, όπου ο Ολυμπιακός έδειξε ότι θα χρειαστεί να δουλέψει πολύ ακόμη για να αφομοιωθούν οι νέοι παίκτες και να γίνουν πιο διακριτοί οι ρόλοι την ώρα που είναι στο παρκέ.
Επίσης τα χαμένα ριμπάουντ αποτελούν ένα καμπανάκι που χτύπησε και θα πρέπει να διαχειριστεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην συνέχεια με την επιστροφή και του τραυματία Λιβιό Ζαν Σαρλ, ο οποίος έχασε όλο το τουρνουά λόγω του τραυματισμού του.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-12, 32-25, 55-45, 74-57

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share