Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Σοκ στον Παναθηναϊκό - Ο Πιτίνο αποχαιρέτησε τους «πράσινους» (photo)

Σοκ!

17 Μαρτίου 2020 23:15
Σοκ στον Παναθηναϊκό - Ο Πιτίνο αποχαιρέτησε τους «πράσινους» (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ρικ Πιτίνο έκανε μία ανάρτηση στο twitter, που μοιάζει σε αποχαιρετισμό, εκφράζοντας μέσω αυτής την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό. Σοκ και στη Γιουβέντους, καθώς δεύτερος παίκτης έχει κορωνοϊό.

«Ευχαριστώ τον ιδιοκτήτη, το επιτελείο και τους παίκτες του Παναθηναϊκό. Δεν θα μπορούσα να αγαπήσω μια χώρα και μια ομάδα περισσότερο. Σας ευχαριστώ. Είστε οι καλύτεροι», έγραψε ο Αμερικανός κόουτς στο twitter.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Hall of Famer τεχνικός ανακοινώθηκε από το κολέγιο Αϊόνα και αναμένεται να επιστρέψει στο NCAA από τη νέα σεζόν.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις με τον Παναθηναϊκό και την Εθνική Ομάδα για τη φετινή σεζόν, τη στιγμή που όμως, λόγω του κορωνοϊού, είναι άγνωστο πότε θα υπάρξει εκ νέου αγωνιστική δράση στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην Euroleague.

Euroleague: Προς οριστική διακοπή - Δεν θα υπάρχει Πρωταθλητής

Καμία ένδειξη πως τα παιχνίδια μπορούν να αρχίσουν σύντομα δεν υπάρχει για την Euroleague. Η διοργανώτρια αρχή έχει βάλει ένα πρώτο deadline στις 11 Απριλίου προκειμένου να επανεκκινήσει η διοργάνωση. ωστόσο κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να αναφέρει ότι αυτό πρόκειται να γίνει.

Η έξαρση του κορωνοϊού και τα χιλιάδες κρούσματα ανά την Ευρώπη δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια στους διοργανωτές, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς ο κορωνοϊός δεν πρόκειται να μας απαλλάξει από την παρουσία του για άλλες έξι με οχτώ εβδομάδες. Κάτι που σημαίνει ότι θα φτάσουμε κοντά στα μέσα Μαΐου.

Με δεδομένο πως οι παίκτες θα προέρχονται από πολύ μεγάλη απραξία, μιας και δεν κάνουν ούτε προπονήσεις καθώς τα γήπεδα είναι κλειστά, θα χρειαστεί επιπλέον χρόνος για να επιστρέψουν έτοιμοι. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απομένουν άλλες έξι αγωνιστικές για το κλείσιμο της regular season και ακόμα και αν αυτές γίνουν με διαδικασίες… fast track (δηλαδή τρεις διαβολοβδομάδες), χρειάζονται ακόμα τουλάχιστον 15 μέρες για τα playoffs και στη συνέχεια υπάρχει το final four.

Με βάση όλα τα παραπάνω, όπως αναφέρει και η εφημερίδα «Πράσινη» σήμερα, μοιάζει αδύνατο να βρεθεί ο χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθεί η σεζόν. Ακόμα και αν κάποιες εγχώριες λίγκες, όπως η Λιθουανία, διευκολύνουν την κατάσταση με το να σταματήσουν τα πρωταθλήματά τους.

Πέραν όλων των άλλων, στην Euroleague έχουν να αντιμετωπίσουν και τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, καθώς πρέπει να αποσαφηνιστεί τι θα ισχύσει με τα χορηγικά προγράμματα, αλλά και τα συμβόλαια με την τηλεόραση και τους παίκτες.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share