Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Η FIBA ανέβαλε τις κληρώσεις για για τα προολυμπιακά τουρνουά

Νέα εξέλιξη!

17 Μαρτίου 2020 15:58
Κορωνοϊός: Η FIBA ανέβαλε τις κληρώσεις για για τα προολυμπιακά τουρνουά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια αυτονόητη για την παρούσα φάση λόγω κορωνοϊού, αλλά ενδεχομένως και με… Ολυμπιακές προεκτάσεις, ανακοίνωση έκανε σήμερα η FIBA.

Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή (20/3) κλήρωση των Ολυμπιακών τουρνουά μπάσκετ ανδρών και γυναικών, αναβάλλεται και θα οριστεί σε ένα ημερομηνία, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. Δείτε και την αναβολή που υπήρξε στο BCL.

Φυσικά το μεγάλο ερώτημα είναι πρώτον αν θα γίνουν φέτος οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο και σε ό,τι αφορά το μπάσκετ, αν και πότε θα γίνουν τα Προολυμπιακά τουρνουά, στα οποία συμμετέχει και η Εθνική Ελλάδας ή αν θα βρεθεί άλλος τρόπος πρόκρισης για τις τέσσερις τελευταίες ομάδες, αν τελικά γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες.

Πηγή: Basketa.gr

Euroleague: Προς οριστική διακοπή - Δεν θα υπάρχει Πρωταθλητής

Καμία ένδειξη πως τα παιχνίδια μπορούν να αρχίσουν σύντομα δεν υπάρχει για την Euroleague. Η διοργανώτρια αρχή έχει βάλει ένα πρώτο deadline στις 11 Απριλίου προκειμένου να επανεκκινήσει η διοργάνωση. ωστόσο κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να αναφέρει ότι αυτό πρόκειται να γίνει.

Η έξαρση του κορωνοϊού και τα χιλιάδες κρούσματα ανά την Ευρώπη δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια στους διοργανωτές, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς ο κορωνοϊός δεν πρόκειται να μας απαλλάξει από την παρουσία του για άλλες έξι με οχτώ εβδομάδες. Κάτι που σημαίνει ότι θα φτάσουμε κοντά στα μέσα Μαΐου.

Με δεδομένο πως οι παίκτες θα προέρχονται από πολύ μεγάλη απραξία, μιας και δεν κάνουν ούτε προπονήσεις καθώς τα γήπεδα είναι κλειστά, θα χρειαστεί επιπλέον χρόνος για να επιστρέψουν έτοιμοι. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απομένουν άλλες έξι αγωνιστικές για το κλείσιμο της regular season και ακόμα και αν αυτές γίνουν με διαδικασίες… fast track (δηλαδή τρεις διαβολοβδομάδες), χρειάζονται ακόμα τουλάχιστον 15 μέρες για τα playoffs και στη συνέχεια υπάρχει το final four.

Με βάση όλα τα παραπάνω, όπως αναφέρει και η εφημερίδα «Πράσινη» σήμερα, μοιάζει αδύνατο να βρεθεί ο χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθεί η σεζόν. Ακόμα και αν κάποιες εγχώριες λίγκες, όπως η Λιθουανία, διευκολύνουν την κατάσταση με το να σταματήσουν τα πρωταθλήματά τους.

Πέραν όλων των άλλων, στην Euroleague έχουν να αντιμετωπίσουν και τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, καθώς πρέπει να αποσαφηνιστεί τι θα ισχύσει με τα χορηγικά προγράμματα, αλλά και τα συμβόλαια με την τηλεόραση και τους παίκτες.

Σοκ: Αναβάλλεται το Euro 2020 λόγω κορωνοϊού - Μεταφέρεται για το 2021!

Η UEFA αποφάσισε την αναβολή του Euro 2020 για το επόμενο καλοκαίρι εξαιτίας του κορωνοϊού! Συνομίλησε με τους εκπροσώπους από τις μεγάλες Λίγκες και την Ένωση Συλλόγων Ευρώπης για να τους μεταφέρει επίσημα την πρόταση για διεξαγωγή του τουρνουά το διάστημα Ιουνίου - Ιουλίου του 2021 και εντός της ημέρας θα υπάρξει η ανακοίνωση την οποία... πρόλαβαν οι Νορβηγοί.

Όπως μεταδίδουν τα μεγάλα διεθνή Media από τις πρώτες πληροφορίες που γίνονται γνωστές από τις πρώτες τηλεδιασκέψεις της UEFA που λαμβάνουν χώρα από το μεσημέρι, τόσο οι μεγάλες ευρωπαϊκές Λίγκες όσο και η ECA, έχουν ενημερωθεί επίσημα πλέον για την αναβολή του Euro 2020, κάτι που σημαίνει πως θα επεκταθεί η αγωνιστική περίοδος και θα επιτραπεί η ολοκλήρωσή της μέχρι το καλοκαίρι. Δείτε, παράλληλα, τι συμβαίνει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής Ιαπωνία να είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Όπως τονίζεται στα διεθνή Μέσα, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αναγκαστικά θα πάει για το καλοκαίρι του 2021 λόγω της έκρυθμης κατάστασης με τον Covid-19.

Η UEFA αναμένεται να έχει ακόμα μια τηλεδιάσκεψη με τις 55 Ενώσεις - μέλη της Ομοσπονδίας, προτού η πρόταση για την αναβολή του Euro κατά έναν χρόνο μεταφερθεί επίσημα στην εκτελεστική επιτροπή και αυτή προχωρήσει σε ανακοινώσεις, οι οποίες αναμένονται εντός της ημέρας...

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νορβηγίας, πάντως, αποκάλυψε την εξέλιξη και ανακοίνωσε ήδη πως η διοργάνωση θα διεξαχθεί 11/6-11/7 του 2021.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share