Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

Ρίχνει κομματάκια κονσερβοποιημένων φρούτων σ' ένα πυρέξ - Το τελικό αποτέλεσμα; Απίθανο!

Θα πάθετε πλάκα!

28 Μαρτίου 2022 12:20
Ρίχνει κομματάκια κονσερβοποιημένων φρούτων σ' ένα πυρέξ - Το τελικό αποτέλεσμα; Απίθανο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ζαχαροπλαστική είναι μια μορφή τέχνης κι απαιτεί ταλέντο και υπομονή. Αντίθετα με τη μαγειρική που μπορεί κανείς να δημιουργήσει νόστιμα πιάτα δίχως συνταγή, ένα γλυκό είναι πιο δύσκολη υπόθεση!

Απαιτούνται αυστηρές δοσολογίες κι ιδιαίτερη προσοχή κι εξάσκηση για να μπορέσει κανείς να φτιάξει ένα εύγεστο και πετυχημένο γλυκό! Ξέρουμε πως ακούγεται κουραστικό. Κι είναι αλήθεια πως συχνά είναι κιόλας.

Τι θα λέγατε, όμως, αν σας συστήναμε μια πανεύκολη συνταγή που δεν απαιτεί δοσολογίες και περίτεχνα ψησίματα;

Στο παρακάτω βίντεο, παρουσιάζεται ένα πεντανόστιμο και απλό γλυκό που δε θα πιστεύετε πόσο εύκολο είναι! Αρκεί μια συσκευασία με μίγμα για κέικ, κονσερβοποιημένα φρούτα (κεράσια κι ανανά), βούτυρο, καστανή ζάχαρη και καρύδια.

Πλέον δεν έχετε να ανησυχείτε για το αν βάλατε σωστά τα υλικά κι αν θα πετύχετε το ψήσιμο! Έχετε ένα γλυκό που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίσταση!

Βάζει το ρύζι άβραστο μέσα στο πυρέξ. 4 υλικά μετά, έχει φτιάξει ένα πεντανόστιμο γεύμα για όλη την οικογένεια!

Παίρνει το πυρέξ και βάζει μέσα κομμένα μήλα: 10 λεπτά μετά γίνεται γίνεται το απόλυτο γλύκισμα!

Έχουμε συνηθίσει να φτιάχνουμε κλασικά πιάτα για την οικογένεια μας και να τους εντυπωσιάζουμε όλους.

Αλλά μερικές φορές έχουμε την ευκαιρία να ξεπεράσουμε τα όρια και να δοκιμάσουμε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το αγαπημένο μας πιάτο. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια απλή αλλά νόστιμη συνταγή για ανάποδη μηλόπιτα.

Θα χρειαστείτε λίγα υλικά γι” αυτό το πεντανόστιμο γλυκό, ενώ χρειάζεται μόλις 10 λεπτά για να ετοιμαστεί! Μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά σας εγγυόμαστε ότι αυτή η συνταγή θα γίνει από τις αγαπημένες της οικογένειας σας!

Ανάποδη μηλόπιτα με καρυκεύματα

  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά
  • Μερίδες: 4-6

Υλικά:

  • 1/2 φλιτζάνι κομμένα καρύδια πεκάν
  • 2 πράσινα μήλα κομμένα σε φέτες
  • 4 κ.σ. Καστανή ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 1/4 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα (1/8 κ.γ.) μοσχοκάρυδο

Οδηγίες:

1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 και βουτυρώστε ένα πιρέξ διαστάσεων 28 επί 18. Βάλτε τα καρύδια πεκάν στον πάτο του πιρέξ και ρίξτε από πάνω δύο κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη. Βάλτε το στο φούρνο και αφήστε το να ψηθεί για 10 λεπτά.

2. Όσο ψήνονται τα πεκάν, πάρτε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατέψτε γρήγορα τα αβγά, το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Καθαρίστε τα μήλα, κόψτε τα σε φέτες και αφήστε τα στην άκρη (ρίξτε από πάνω λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν).

3. Βγάλτε τα καρύδια από τον φούρνο και βάλτε πάνω τους ομοιόμορφα τα μήλα. Ρίξτε από πάνω την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη και το μίγμα. Βάλτε το πιρέξ στον φούρνο για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κέικ από πάνω.

4. Μόλις ψηθεί, αναποδογυρίστε το προσεκτικά σε ένα πιάτο και σερβίρετε το με παγωτό βανίλια ή σαντιγί.

Συμβουλή: Βεβαιωθείτε ότι έχετε βουτυρώσει καλά το πιρέξ ώστε να γυρίσει η μηλόπιτα χωρίς πρόβλημα. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να ξεκολλήσετε τις άκρες πριν την γυρίσετε.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share