Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Βάζει το ρύζι άβραστο μέσα στο πυρέξ. 4 υλικά μετά, έχει φτιάξει ένα πεντανόστιμο γεύμα για όλη την οικογένεια!

Λαχταριστή και εύκολη συνταγή με τα πιο απλά υλικά

8 Οκτωβρίου 2020 11:31
Βάζει το ρύζι άβραστο μέσα στο πυρέξ. 4 υλικά μετά, έχει φτιάξει ένα πεντανόστιμο γεύμα για όλη την οικογένεια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η παρακάτω συνταγή με κοτόπουλο, είναι πολύ εύκολη και ταυτόχρονα πεντανόστιμη! Απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να ετοιμάσουν κάτι γρήγορο, αλλά και εντυπωσιακό.

Υλικά:

  • 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και χωρίς πέτσα
  • 1 φλιτζάνι άψητο άσπρο ρύζι
  • 1 τενεκεδάκι με κρέμα σέλινου
  • 1 πακέτο με γαλλικό μίγμα σούπας κρεμμυδιού
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Αρχικά, τοποθετήστε το άψητο ρύζι μέσα σε ένα πυρέξ. Βεβαιωθείτε ότι το ρύζι είναι ομοιόμορφα απλωμένο. Έπειτα, τοποθετήστε το στήθος κοτόπουλου πάνω από το ρύζι. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τη κρέμα σέλινου και τη γαλλική σούπα κρεμμυδιού, φροντίζοντας να προσθέσετε λίγο νερό στο μείγμα.

Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι για γεύση, στη συνέχεια ρίξτε όλο το μείγμα πάνω από το κοτόπουλο και το ρύζι. Τέλος, προσθέστε τα κρεμμύδια και στη συνέχεια τοποθετήστε το πυρέξ στο φούρνο για 2 ώρες, στους 160 βαθμούς Κελσίου. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, θα τρελαθείτε με την πλούσια γεύση του! Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr άλλη μια συνταγή για θεϊκά λαζάνια με ντομάτα και σπανάκι.

Εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα με φέτα και... ντομάτα

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια διαφορετική τυρόπιτα από όλες τις άλλες και συγκεκριμένα μία η οποία θα σας κάνει να την φτιάχνετε συνέχεια. Η συνταγή είναι απλή και γίνεται με λίγα υλικά. Δείτε όμως και εδώ άλλη μία πιο γρήγορη συνταγή για τυρόπιτα που γίνεται στο... τηγάνι.

Υλικά

Για το φύλλο:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 200 γρ λάδι
  • 1 φαρίνα
  • Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 2 ντομάτες περίπου κομμένες σε ροδέλες (πρέπει να γέμιση η επιφάνεια της πίτας)
  • Φέτα κομμένη σε λεπτές φέτες ( τόσο όση να σκεπάσει τις ντομάτες)
  • Ρίγανη, αλάτι
  • Κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση

Για το φύλλο ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να μην κολλάει στα χέρια. Την χωρίζουμε στα 2. Ανοίγουμε το ένα φύλλο και το στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί.

Στρώνουμε πάνω από το φύλλο την κέτσαπ ή τη σάλτσα ή και τα 2 μαζί αν σας αρέσει.

Στρώνουμε από πάνω τις ντομάτες, τη φέτα και πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλάτι.
Ανοίγουμε και το 2ο φύλλο και το τοποθετούμε από πάνω. Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα. Χαράζουμε την πίτα και προσθέτουμε σουσαμάκι για έξτρα γεύση.

Ψήνουμε 190°C πάνω κάτω για περίπου 1 ώρα να ροδίσει!!!!!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share