Κυριακή, 05 Ιουλίου 2020

Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και ζαχαρούχο γάλα - Εύκολη και λαχταριστή συνταγή

Θα το λατρέψετε!

31 Μαΐου 2020 09:10
Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και ζαχαρούχο γάλα - Εύκολη και λαχταριστή συνταγή
Αρθρογράφος: Σοφία Φυρογένη
ΣΟΦΙΑ ΦΥΡΟΓΕΝΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και φρυγανιές. Πρόκειται για γρήγορη, εύκολη και λαχταριστή συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει.

Είναι ένα υπέροχο γλυκό που συναγωνίζεται με τη γεύση του και την αρμονία των υλικών του ακόμα και την πιο περιποιημένη τούρτα. Η βάση του είναι φτιαγμένη από σιροπιασμένες φρυγανιές και η κρέμα σοκολάτας είναι... βελούδινη. Όσο για το καραμελωμένο, ζαχαρούχο γάλα έρχεται να προσθέσει αυτό ακριβώς που χρειάζεται το γλυκό για να μετατραπεί σε μια γευστική πανδαισία. Αν θέλετε κάτι πιο ανάλαφρο, δείτε εδώ μια συνταγή για δροσερό γλυκό.

Υλικά:

  • 12-14 φρυγανιές κατά προτίμηση σικάλεως

Για το σιρόπι:

  • 1 1/2 φλ.τσ. νερό
  • 1 φλ.τσ. ζάχαρη
  • 1-2 κ.σ. ποτό (κονιάκ ή ρούμι)
  • Για την κρέμα σοκολάτας:
  • 125 γρ. κουβερτούρα υγείας
  • 650 ml. γάλα
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Επιπλέον για το γλυκό:

  • 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη τύπου Garni +200 ml. φρέσκο γάλα για την παρασκευή του
  • Μια χούφτα τρούφα (κατά προτίμηση με σοκολάτα γάλακτος) για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  • Τοποθετούμε τις φρυγανιές σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος 20×30 και ετοιμάζουμε το σιρόπι
  • Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 λεπτά. Σιροπιάζουμε τις φρυγανιές φροντίζοντας να μοιράσουμε το σιρόπι ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.

Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας:

  • Βάζουμε το γάλα στη φωτιά να ζεσταθεί και λίγο πριν έρθει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα κομματιασμένη και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα εντελώς και να έχουμε ένα “σοκολατένιο” γάλα.
  • Παράλληλα , σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και μια κουταλιά ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.
  • Όταν βράσει το γάλα, αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά αφού η κρέμα “δένει” πολύ γρήγορα.
  • Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στις σιροπιασμένες φρυγανιές κι από πάνω απλώνουμε το καραμελωμένο γάλα κουταλιά-κουταλιά.
  • Χτυπάμε την σκόνη βανίλιας (garni) με το κρύο γάλα για 4-5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά σαντιγί και όταν το γλυκό έχει κρυώσει εντελώς, την απλώνουμε στην επιφάνεια.
  • Πασπαλίζουμε με την τρούφα και παγώνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share