Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Δροσερό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα κι άλλα 3 υλικά

Λαχταριστό!

30 Μαΐου 2020 14:32
Δροσερό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα κι άλλα 3 υλικά
Αρθρογράφος: Σοφία Φυρογένη
ΣΟΦΙΑ ΦΥΡΟΓΕΝΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Φτιάξτε, σήμερα κιόλας, γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα τρία υλικά. Είναι δροσερό αλλά και... λαχταριστό, ενώ η εκτέλεση της συνταγής είναι πανεύκολη και γρήγορη. Είμαστε σίγουροι, ότι θα το λατρέψετε. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε να φτιάξετε γλυκό κατάψυξης, δείτε εδώ μια τρομερή συνταγή.

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί σαντιγί
  • 1 - 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ (ανάλογα το σκεύος που θα το φτιάξετε)
  • λίγο γάλα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ για 10 λεπτά περίπου το ζαχαρούχο γάλα με την σαντιγί μέχρι να γίνει κρέμα.
  • Βουτάμε τα μπισκότα μας στο γάλα να μαλακώσουν λίγο και τα στρώνουμε στην πιατέλα μας.
  • Βάζουμε μία στρώση κρέμας και μετά άλλη μία στρώση μπισκότων και μετά πάλι κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω με τρούφα,ξηρούς καρπούς και φρούτα.
  • Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Καλοκαιρινή απόλαυση: Φτιάξτε γλυκό ψυγείου με ανανά

Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με ζελέ ανανά και μπισκότα πτι-μπερ. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε.

Αυτό το γλυκό, είναι ιδανικό για το καλοκαίρι, αφού είναι δροσερό και κρεμώδες, ενώ σίγουρα δεν "πέφτει βαρύ" τις δύσκολες και ζεστές ώρες. Σε περίπτωση όμως, που δεν σας αρέσει ο ανανάς, δείτε εδώ ένα γλυκό ψυγείου με άρωμα μπανάνας.

Πάμε όμως, να δούμε τη σημερινή συνταγή μας. Δείτε παρακάτω τα υλικά, αλλά και την εκτέλεση της συνταγής.

Υλικά:

  • 600 ml γάλα
  • 5 κουταλιές της σούπας κοφτές κούσταρ πάουντερ
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 2 φακελάκια ζελέ με γεύση ανανά
  • 1 κονσέρβα ανανά σε ροδέλες (με το χυμό του)

εύκολο γλυκό ψυγείου

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξετε την κρέμα, κρατάτε στην άκρη μια κούπα γάλα και το υπόλοιπο το βάζετε σε μία κατσαρόλα για να βράσει μαζί με την ζάχαρη. Ανακατέψτε συνεχώς για να μην κολλήσει και να μην "κόψει".
  • Στο φλιτζάνι με το γάλα που έχετε κρατήσει, διαλύστε το πάουντερ. Μόλις βράσει το γάλα στην κατσαρόλα, ρίξτε το φλιτζάνι με το γάλα και το κούσταρ πάουντερ και βγάλτε το σκεύος από την φωτιά ανακατεύοντας γρήγορα για να δέσει καλά η κρέμα!
  • Αφήστε το σκεπασμένο στην άκρη.
  • Στον χυμό από τον ανανά, βουτήξτε ένα-ένα τα μπισκότα και δημιουργήστε δύο στρώσεις (ή όσες επιθυμείτε εσείς).
  • Περιχύστε την κρέμα και στρώστε ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα.
  • Βάλτε στο ψυγείο το γλυκό για 45 λεπτά μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  • Μετά, στρώστε τα κομμάτια ανανά πάνω από την κρέμα και φτιάξτε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
  • Αφήστε το ζελέ να κρυώσει 10 λεπτά πριν το περιχύσετε προσεκτικά πάνω απ’ το γλυκό.
  • Βάλτε το στο ψυγείο για άλλη μία ώρα ή μέχρι να "δέσει" το ζελέ.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share