Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 3 υλικά - Εύκολη και λαχταριστή συνταγή

Δοκιμάστε το!

29 Μαΐου 2020 11:30
Το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 3 υλικά - Εύκολη και λαχταριστή συνταγή
Αρθρογράφος: Σοφία Φυρογένη
ΣΟΦΙΑ ΦΥΡΟΓΕΝΗ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Φτιάξτε, σήμερα κιόλας, παγωμένο γλυκό με ζαχαρούχο γάλα για το καλοκαίρι. Είναι δροσερό αλλά και... λαχταριστό. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή, γρήγορη στην παρασκευή της, που σίγουρα θα σας "ξετρελάνει". Σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε κάτι διαφορετικό, δείτε εδώ συνταγή για κέικ με ινδική καρύδα.

Υλικά

  • 300 γρ. μπισκότα
  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ. σοκολάτα Crunchie, κομμένη σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής

  • Στρώστε με λαδόκολλα ταψιά με διάμετρο βάσης 18 x 28 εκ. και βάλτε στη βάση τους τα μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να καλύψουν τις βάσεις καλά και να μην υπάρχουν κενά. Αν χρειαστεί κόβετε τα μπισκότα σε κομματάκια και τα τοποθετείτε στα κενά περιμετρικά της βάσης ή και σε τυχόν κενά επάνω από τα ήδη στρωμένα μπισκότα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ σε πηχτή σαντιγί. Προσθέστε και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα τα 150 γρ. σοκολάτας κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύετε με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί ισομερώς.
  • Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότων, ισομερώς μοιρασμένο στα 2 ταψιά, ισιώνετε την επιφάνειά τους και πασπαλίζετε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα 100 γρ. κομματάκια σοκολάτας, μοιρασμένα σε ίσα μέρη στα 2 ταψάκια.
  • Τα βάζετε στη κατάψυξη για ένα βράδυ, ή μέχρι να σταθεροποιηθεί και παγώσει καλά το μείγμα. Πριν σερβίρετε βγάζετε το γλυκό σας από τη κατάψυξη, το αφήνετε για 10 λ σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
  • Μπορείτε, αντί για σοκολάτα Crunchie της Cadbury, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Twix, ή Mars, ή Snickers ή ακόμα και Bounty ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Δείτε επίσης συνταγή για γλυκό ψυγείου με ανανά

Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με ζελέ ανανά και μπισκότα πτι-μπερ. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη αλλά και οικονομική συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε.

Αυτό το γλυκό, είναι ιδανικό για το καλοκαίρι, αφού είναι δροσερό και κρεμώδες, ενώ σίγουρα δεν "πέφτει βαρύ" τις δύσκολες και ζεστές ώρες. Σε περίπτωση όμως, που δεν σας αρέσει ο ανανάς, δείτε εδώ ένα γλυκό ψυγείου με άρωμα μπανάνας.

Πάμε όμως, να δούμε τη σημερινή συνταγή μας. Δείτε παρακάτω τα υλικά, αλλά και την εκτέλεση της συνταγής.

Υλικά:

  • 600 ml γάλα
  • 5 κουταλιές της σούπας κοφτές κούσταρ πάουντερ
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 2 φακελάκια ζελέ με γεύση ανανά
  • 1 κονσέρβα ανανά σε ροδέλες (με το χυμό του)

εύκολο γλυκό ψυγείου

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξετε την κρέμα, κρατάτε στην άκρη μια κούπα γάλα και το υπόλοιπο το βάζετε σε μία κατσαρόλα για να βράσει μαζί με την ζάχαρη. Ανακατέψτε συνεχώς για να μην κολλήσει και να μην "κόψει".
  • Στο φλιτζάνι με το γάλα που έχετε κρατήσει, διαλύστε το πάουντερ. Μόλις βράσει το γάλα στην κατσαρόλα, ρίξτε το φλιτζάνι με το γάλα και το κούσταρ πάουντερ και βγάλτε το σκεύος από την φωτιά ανακατεύοντας γρήγορα για να δέσει καλά η κρέμα!
  • Αφήστε το σκεπασμένο στην άκρη.
  • Στον χυμό από τον ανανά, βουτήξτε ένα-ένα τα μπισκότα και δημιουργήστε δύο στρώσεις (ή όσες επιθυμείτε εσείς).
  • Περιχύστε την κρέμα και στρώστε ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα.
  • Βάλτε στο ψυγείο το γλυκό για 45 λεπτά μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  • Μετά, στρώστε τα κομμάτια ανανά πάνω από την κρέμα και φτιάξτε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
  • Αφήστε το ζελέ να κρυώσει 10 λεπτά πριν το περιχύσετε προσεκτικά πάνω απ’ το γλυκό.
  • Βάλτε το στο ψυγείο για άλλη μία ώρα ή μέχρι να "δέσει" το ζελέ.
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share