Τρίτη, 07 Μαΐου 2024

Έβαλε μια σταγόνα μέλι στο σπασμένο κλαδάκι από ένα λουλούδι - Αυτό που έγινε λίγες μέρες μετά θα σας αφήσει άφωνους

Απίστευτο!

5 Μαΐου 2020 12:06
Έβαλε μια σταγόνα μέλι στο σπασμένο κλαδάκι από ένα λουλούδι - Αυτό που έγινε λίγες μέρες μετά θα σας αφήσει άφωνους

Τώρα που η άνοιξη έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή της τα φυτά μας μεγαλώνουν, ανθίζουν και μεταφέρουν την έννοια της άνοιξης στα μπαλκόνια μας. Είναι μερικές μέρες όμως που ο αέρας φυσάει αρκετά δυνατά με τις επιπτώσεις του να είναι αρκετά εμφανείς στα φυτά μας και με μεγάλη πιθανότητα κάποιο κλαδάκι από τα λουλούδια μας να σπάσει.

Μην βιαστείτε να το κόψετε. Υπάρχει λύση για να σώσετε το φυτό σας. Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά, το μέλι. Πρώτον και κύριον το μέλι λειτουργεί σαν κόλλα μιας και έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Εν συνεχεία, μιλάμε για ένα προϊόν πλούσιο σε βιταμίνες το οποίο προέρχεται από φυτά, οπότε ρίχνοντας μόνο μια σταγόνα μελιού στο "πληγωμένο" κλαδάκι είναι σαν να το θρέφεται από το ίδιο υλικό.

Με λίγη προσοχή λοιπόν θα καταφέρεται να αναπλάσσεται το φυτό σας και να το επαναφέρετε στην αρχική υγιή μορφή του. Και μιας και μιλάμε για φυτά και κηπουρική, δείτε εδώ πώς μπορείτε να φυτέψετε τη δική σας ντοματιά.

Θα σας λύσει τα χέρια: Πως να μην μαυρίζουν τα κομμένα φρούτα στο σπίτι με την χρήση του μελιού

Ένα εύκολο κόλπο για να να μην μαυρίζουν τα κομμένα φρούτα στο σπίτι!

Σας έχει τύχει να φτιάχνεται μια φρουτοσαλάτα και τα φρούτα σας να έχουν μαυρίσει πριν καν την ετοιμάσετε; Το μαύρισμα των φρούτων μπορεί να καταστρέψει την παρουσίαση του πιάτου αλλά και τη γεύση του! Πολλοί χρησιμοποιούν λεμόνι για να κρατήσουν τα φρούτα τους μακριά από το μαύρισμα αλλά και για να τα κρατήσουν φρέσκα και τραγανά για περισσότερο. Ωστόσο σημαντικό είναι να ξέρουμε επίσης πως να πλένουμε σωστά τα φρούτα πριν τα καταναλώσουμε

Το κακό με αυτό το κόλπο είναι πως το λεμόνι αλλοιώνει τη γεύση των φρούτων. Δείτε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε ένα νέο κόλπο, με το οποίο θα κρατήσετε τα φρούτα σας φρέσκα για περισσότερο, χωρίς μαύρισμα και αλλοίωση της γεύσης τους! Ποιο είναι το μυστικό; Ένα από τα πιο μαγικά προϊόντα της φύσης, το μέλι! Το μέλι ως γνωστόν χάρη στις χημικές του ιδιότητες, έχει την ικανότητα να διατηρείτε για απίστευτα μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να χαλάσει, αν αποθηκευτεί κατάλληλα.

Το μαύρισμα στα φρούτα και τα λαχανικά συμβαίνει εξαιτίας των πολυφαινολών οξείδασης, και το μέλι περιλαμβάνει μια ένωση που εξουδετερώνει το ένζυμο αυτό και σταματάει το μαύρισμα. Τα πιο κοινά φρούτα στο μαύρισμα είναι τα μήλα και τα αχλάδια, όμως δεν είναι και τα μοναδικά. Στα λαχανικά, οι πατάτες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στο μαύρισμα, και το κόλπο αυτό δουλεύει και σε αυτές επίσης! Δείτε το χρήσιμο αυτό κόλπο παρακάτω. Και μην ξεχνάτε να κοινοποιείτε ό,τι σας αρέσει!

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share