Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Έβαλε φέτες από ντομάτα σε μια γλάστρα - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό

Απίστευτο!

5 Μαΐου 2020 10:02
Έβαλε φέτες από ντομάτα σε μια γλάστρα - Μόλις δείτε το αποτέλεσμα θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Πόσες σακούλες και πόσα τελάρα δεν έχουν μεταφερθεί από τα χωριά στις μεγάλες πόλεις; Τυχεροί όσοι έχουν τη δυνατότητα να έχουν το δικό τους μικρό μποστάνι με τα δικά τους λαχανικά και φρούτα όπως ντομάτες, μαρούλια ή πορτοκάλια. Πλέον όμως, είναι εξίσου εύκολο να φυτέψεις μια ντοματιά ακόμη και στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας.

Διαλέξτε την ποιότητα της ντομάτας που σας αρέσει, κόψτε μια από αυτές σε φέτες και τοποθέτησε τη σε μια γλάστρα με χώμα. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε βήμα βήμα τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε και κάθε λεπτομέρεια που πρέπει να γνωρίζετε. Κι αφού δείτε το βίντεο και ξεκινήσετε να καλλιεργείτε τις δικές σας ντομάτες, δείτε εδώ πώς θα τις κάνετε να φτάσουν έως και τα δύο μέτρα.

Βάλτε πελτέ ντομάτας στην κατάψυξη..Ο λόγος θα σας εκπλήξει!

Μια κονσέρβα πελτέ ντομάτας σε μια συνταγή είναι αναγκαία, αλλά ποτέ δεν την χρησιμοποιεί κανείς ολόκληρη. Έτσι την αφήνετε να μουχλιάσει όση μείνει στο ψυγείο.. Ποιος είναι λοιπόν ο σωστός τρόπος να αποθηκεύουμε την ανοιγμένη κονσέρβα για να μην πετάμε στα σκουπίδια και να μην κλαίμε τα χρήματα μας; Μα στην κατάψυξη!

Δείτε επίσης: Η λάθος κίνηση που κάνουμε και η ντομάτα χάνει την αντικαρκινική της δράση!

Καλό είναι να τη βάζουμε στην κατάψυξη μετά το άνοιγμα, ώστε ο πελτές να διατηρείται για μήνες. Καθώς θα παγώσει, το μόνο που έχουμε να κάνουμε κάθε φορά που χρειαζόμαστε μια κουταλιά είναι να ανοίγουμε το πάνω και το κάτω μέρος και τη σπρώχνουμε, όπως κάναμε με τις γρανίτες του περιπτέρου όταν ήμασταν παιδιά. Ύστερα με το μαχαίρι, μπορούμε να παίρνουμε την ποσότητα που θέλουμε και να τη ρίχνουμε στο φαγητό. Ιδιοφυές!

Η λάθος κίνηση που κάνουμε και η ντομάτα χάνει την αντικαρκινική της δράση!

Κάποιες από τις αντικαρκινικές ιδιότητες της ντομάτας, και συγκεκριμένα το λυκοπένιο, ενδεχομένως να εξαφανίζονται όταν η κατανάλωσή της συνδυάζεται με άλλα, πλούσια σε σίδηρο τρόφιμα, υποστηρίζει μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Πολιτείας του Ohio που δημοσιεύθηκε στο Molecular Nutrition & Food Research. Έπιναν χυμό ντομάτας κάθε μέρα επί 2 μήνες: Το αποτέλεσμα; Απίστευτο!

Οι ερευνητές ανέλυσαν το αίμα και το γαστρικό υγρό μιας μικρής ομάδας φοιτητών, μετά από κατανάλωση ενός ντοματοχυμού που για κάποιους περιείχε και για κάποιους δεν περιείχε σίδηρο. Κορίτσια πρέπει να την δοκιμάσετε! - Η σπιτική μάσκα προσώπου από ντομάτα που κάνει θραύση!

Όπως αποδείχθηκε, τα επίπεδα λυκοπενίου στο γαστρικό υγρό και το αίμα ήταν σημαντικά χαμηλότερα όταν οι συμμετέχοντες στην έρευνα κατανάλωσαν το υγροποιημένο γεύμα τους μαζί με ένα συμπλήρωμα σιδήρου, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα έχει μικρότερη ποσότητα να χρησιμοποιήσει με πιθανώς ευεργετικούς τρόπους.

«Όταν οι άνθρωποι λάμβαναν σίδηρο με το γεύμα τους, παρατηρούταν σχεδόν διπλάσια πτώση του λυκοπενίου τους με την πάροδο του χρόνου. Αυτό θα μπορούσε να έχει συνέπειες κάθε φορά που κάποιος καταναλώνει ένα τρόφιμο με υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο και σίδηρο, όπως για παράδειγμα η σάλτσα Bolognese στα μακαρόνια. Το πιθανότερο είναι ότι λαμβάνει μόλις τη μισή ποσότητα λυκοπενίου, σε σχέση με αυτή που θα λάμβανε αν δεν κατανάλωνε σίδηρο», αναφέρει η βασική συγγραφέας της μελέτης και επίκουρη καθηγήτρια διατροφολογίας, Rachel Kopec. Οι ειδικοί προειδοποιούν: Μην ξαναφάτε αγγούρι με ντομάτα!

Ο σίδηρος είναι απαραίτητο στοιχείο σε μια διατροφή, καθώς πραγματοποιεί σημαντικές λειτουργίες στον οργανισμό, όπως το να επιτρέπει την παραγωγή ενέργειας και την αποβολή των τοξικών ουσιών. Είναι, όμως, κι ένα θρεπτικό συστατικό που θεωρείται ότι μιμείται άλλες κυτταρικές διαδικασίες.

«Γνωρίζαμε ότι αν αναμίξουμε τον σίδηρο με άλλες ουσίες θα τις καταστρέψει άμεσα, δεν ξέραμε όμως αν θα έβλαπτε και πιθανώς επωφελή καροτενοειδή όπως το λυκοπένιο που βρίσκεται στα φρούτα και τα λαχανικά», προσθέτει η Δρ. Kopec.

Τα καροτενοειδή είναι χρωστικές ουσίες με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, υπεύθυνες για το κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα κάποιων τροφίμων. Περιέχουν λυκοπένιο, το οποίο βρίσκεται σε αφθονία στις ντομάτες, και θεωρείται ότι είναι προστατευτικό απέναντι στον καρκίνο του προστάτη, του πνεύμονα και του δέρματος.

Είναι ακόμα ασαφές το τι ακριβώς συμβαίνει και αλλάζει την πρόσληψη του λυκοπενίου, αλλά ένα ενδεχόμενο είναι ότι ένα γεύμα με σίδηρο οξειδώνει το λυκοπένιο, δημιουργώντας διαφορετικά παράγωγα του μεταβολισμού. Επίσης, είναι πιθανό ο σίδηρος να διαταράσσει το μείγμα ντομάτας και λιπαρών που χρειάζονται τα κύτταρα για να απορροφήσουν το λυκοπένιο.

Προς το παρόν, πάντως, οι ερευνητές συνεχίζουν την εργασία τους προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα το ρόλο του λυκοπενίου στη μάχη κατά του καρκίνου και τη σημασία της αλληλεπίδρασής του με άλλα στοιχεία και θρεπτικά συστατικά.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share