Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αδόλφος Χίτλερ: Ιστορική αποκάλυψη από επιστολές γιατρού - Το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε από το 1935 ο δικτάτορας!

Όσα αποκαλύφθηκα, σχεδόν οκτώ δεκαετίες μετά τον θάνατό του

5 Ιουνίου 2022 19:57
Αδόλφος Χίτλερ: Ιστορική αποκάλυψη από επιστολές γιατρού - Το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε από το 1935 ο δικτάτορας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επιστολές από έναν από τους γιατρούς του Αδόλφου Χίτλερ αποκαλύπτουν πως ο δικτάτορας έκανε θεραπείες για προβλήματα της φωνής του, σύμφωνα με ελβετική εφημερίδα.

Δείτε επίσης: Ο Τραμπ στηρίζει τον Χίτλερ και μηνύει Google, Facebook και Twitter - Σχεδιάζει τη δική του πλατφόρμα social media

Ο Ελβετός απόγονος ενός από τους γιατρούς του Αδόλφου Χίτλερ έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες επιστολών που αποκαλύπτουν πως ο γιατρός αυτός έκανε θεραπείες στον δικτάτορα της Ναζιστικής Γερμανίας για προβλήματα φωνής, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας NZZ am Sonntag.

Ο Χίτλερ υποβλήθηκε σε θεραπείες πολλές φορές επί 10 χρόνια από το 1935 από τον Καρλ Ότο βον Άικεν, έναν Γερμανό ειδικό ωτορινολαρυγγολόγο, ανέφερε η εφημερίδα.

Οι επιστολές του γιατρού σε έναν ξάδερφό του ανακαλύφθηκαν από τον Ρόμπερτ Ντόπγκεν, τον δισέγγονο του βον Άικεν, ο οποίος βρήκε τις επιστολές καθώς ερευνούσε οικογενειακά αρχεία για ένα σχολικό έργο. Ο φον Άικεν πέθανε το 1960.

Πιστοποιημένα αυθεντικές οι επιστολές του Χίτλερ

αδολφοσ-χιτλερ

Ο Βρετανός ιστορικός Ρίτσαρντ Τζέι Έβανς, ειδικός στη γερμανική ιστορία, πιστοποίησε την αυθεντικότητα των αδημοσίευτων επιστολών, ανέφερε η εφημερίδα. Αυτές δείχνουν τον φόβο του Χίτλερ για σοβαρή ασθένεια.

«Αν υπάρχει κάτι κακό, πρέπει οπωσδήποτε να το μάθω», είπε ο Χίτλερ στον γιατρό μετά την πρώτη τους συνάντηση τον Μάιο του 1935, σύμφωνα με τις επιστολές. Η εφημερίδα τόνισε ότι οι επιστολές έδειξαν επίσης τη σημασία που έδινε ο Χίτλερ στη φωνή του, την οποία χρησιμοποιούσε σε ομιλίες για να ξεσηκώσει υποστηρικτές του για το ναζιστικό καθεστώς του.

Ο Χίτλερ είχε κάνει επέμβαση για αφαίρεση πολύποδα

Μια επέμβαση για την αφαίρεση ενός πολύποδα αναβλήθηκε για μετά από μια ομιλία, λένε οι επιστολές, καθώς ο φον Άικεν συμβούλεψε τον Χίτλερ ότι έπρεπε να ξεκουράσει τη φωνή του μετά την επέμβαση. Στις επιστολές του, ο φον Άικεν δεν αμφισβήτησε ποτέ ότι θεράπευε έναν άνθρωπο του οποίου οι πράξεις οδήγησαν στον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων στο Ολοκαύτωμα και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ανέφερε η εφημερίδα.

Το δημοσίευμα συμπληρώνει ότι όταν ρώτησαν Ρώσους ανακριτές μετά τον πόλεμο γιατί αυτός δεν σκότωσε τον Χίτλερ, ο φον Άικεν είπε: «Ήμουν ο γιατρός του, όχι ο δολοφόνος του». Ο Χίτλερ αυτοκτόνησε σε ένα καταφύγιο στο Βερολίνο το 1945, λίγο πριν το τέλος του πολέμου.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share