Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Brauhaus: Το σπίτι της μπίρας είναι το ιστορικό στέκι της Ν. Φιλαδέλφειας!

8 Μαρτίου 2020 07:40
Brauhaus: Το σπίτι της μπίρας είναι το ιστορικό στέκι της Ν. Φιλαδέλφειας!

Brauhaus είναι το σπίτι της μπίρας και το σπίτι της μπίρας δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το ιστορικό στέκι της Ν. Φιλαδέλφειας που από τη δεκαετία του '90 στεγάζει σε ένα παλιό αρχοντικό του 1920 όλη την αγάπη αλλά και την εξειδίκευσή του στο θέμα «ζύθος».

Από το 2019 οι νέοι ιδιοκτήτες πήγαν ένα βήμα πιο πέρα την υπόθεση «μπίρα» με ένα μενού που περιλαμβάνει αυθεντικά πιάτα εμπνευσμένα από την ευρωπαϊκή κουζίνα, με σαφείς αναφορές στη γερμανική, αλλά και με μια σειρά από ετικέτες εμφιαλωμένες και draught που ολοκληρώνουν (ή καθοδηγούν) τη γευστική εμπειρία: πάνω από 60 επιλογές σε μπουκάλια ελληνικής παραγωγής ή εισαγωγής, με την Guiness να ξεχωρίζει, 7 βαρέλια ροής και 1 guest που κάθε τόσο ανανεώνεται για να έχεις πάντα κάτι καινούργιο να δοκιμάσεις.

Το pairing μπίρας και γεύσεων είναι μια υπόθεση που η ομάδα του Brauhaus γνωρίζει καλά, προτείνοντας πάντα ό,τι καλύτερο. Οι πατάτες τσένταρ με λουκάνικο, τραγανό μπέϊκον, τσένταρ και παρμεζάνα, που αποτελεί και μπεστ σέλερ πιάτο, το κρύο πιάτο αλλαντικών με προσούτο Grudo, πεπερόνι, σαλάμι Spianata, ρικότα και παρμεζάνα, αλλά και η ποικιλία από λουκάνικα είναι κάποιες από τις επιλογές που ταιριάζουν ιδανικά με παγωμένη Guiness, αναδεικνύοντας τη γεμάτη και ιδιαίτερη γεύση της.

Με τον ίδιο τρόπο θα βρεις εκείνο το πιάτο που συμπληρώνει την μπίρα της επιλογής σου ή το αντίστροφο, και μάλιστα Δευτέρα και Τρίτη βράδυ μπορείς να απολαύσεις 1+1 σε επιλεγμένες ελληνικές ή ξένες ετικέτες.

O χώρος ζεστός, με βασικά υλικά την πέτρα και το ξύλο, σε υποδέχεται σε μια ατμόσφαιρα όπου κάθε λεπτομέρεια είναι προσεγμένη και συμφωνεί με τη φιλοσοφία περί υψηλής ποιότητας που χαρακτηρίζει την Brauhaus. Οι μουσικές επιλογές συνοδεύουν τη βόλτα σου, με αγαπημένες ροκ μουσικές από κάθε δεκαετία όπως και με live acoustic sets από εγχώρια σχήματα σε ρoκ, εναλλακτικούς και indie ήχους με αγγλόφωνο και ελληνόφωνο στίχο, από μία έως δύο φορές τον μήνα.

Στην Brauhaus η μπίρα γίνεται μια συνολική εμπειρία που σερβίρεται όπως ακριβώς της αρμόζει, δικαιώνοντας τους φαν του είδους αλλά και τους σταθερούς θαμώνες του νεοκλασικού της Ν. Φιλαδέλφειας.

(Κείμενο: Lifo)

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Β-κουτί: Το bar που καθιέρωσε την... αποκέντρωση της αθηναϊκής νύχτας!

Διαβάστε περισσότερα θέματα Athens Guide στο Athensmagazine.gr

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share