Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

«Αγέλαστος Πέτρα»: Το νέο βιβλίο της Βανέσσας Λαμπροπούλου που μιλά για την παιδική εργασία

Με έμπνευση από αληθινά γεγονότα!

7 Νοεμβρίου 2022 14:36
«Αγέλαστος Πέτρα»: Το νέο βιβλίο της Βανέσσας Λαμπροπούλου που μιλά για την παιδική εργασία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Περισσότερα από 100 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο, ζούνε κάτω από το απάνθρωπο, υποχρεωτικό καθεστώς της παιδικής εργασίας. Χάνουν την παιδικότητα τους, έρχονται αντιμέτωποι με την ανθρώπινη ένδεια, από πολύ μικρή ηλικία και δεν έχουν κανένα δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Το επίκαιρο και σκληρό αυτό κοινωνικό φαινόμενο, ακουμπά, η συγγραφέας, Βανέσσα Λαμπρόπουλου, μέσα από το νέο της βιβλίο «Αγέλαστος Πέτρα».

Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο της Βανέσσας Λαμπροπούλου, το οποίο μάλιστα, τιμήθηκε με βραβείο στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.

Το βιβλίο θίγει το ζήτημα της παιδικής εργασίας και της κακοποίησης, από την Ταϊλάνδη μέχρι την Κίνα και παρουσιάζει την σκληρή πραγματικότητα, με πολύ παραστατικό τρόπο.

Παράλληλα, οι γλαφυρές περιγραφές, οι διάλογοι και η έκφραση των συναισθημάτων του πρωταγωνιστή, σε βάζουν μέσα στον σκληρό κόσμο του και κάνουν τις σκηνές να ξεδιπλώνονται μπροστά σου, σαν να παρακολουθείς ταινία στον κινηματογράφο.

Η ιστορία, παρόλο που είναι μυθοπλασία, εμπνέεται από αληθινά γεγονότα, θίγει ένα ζήτημα που αφορά όλους μας και καθηλώνει.

«Αγέλαστος Πέτρα»: Το νέο βιβλίο της Βανέσσας Λαμπροπούλου που μιλά για την παιδική εργασία

Υπόθεση

Μέσα δεκαετίας ‘70. Ένα εννιάχρονο αγόρι, ο Σαρούτ, από τα πρώτα τρυφερά χρόνια της ζωής του, γίνεται µάρτυρας της ανθρώπινης ένδειας και θηριωδίας. Παγιδευµένος σε αδιέξοδα που του επιβάλλει η ανέχεια, η οικογένεια, κοινωνικά σχήµατα και προκαταλήψεις, αναµετριέται καθηµερινά µε τη βία, τις επώδυνες µνήµες που τον καταδιώκουν, την ίδια του την ύπαρξη. Σε έναν άνισο αγώνα επιβίωσης, θα καταφέρει να ορθώσει ανάστηµα στην εξουσία που έχει προδιαγράψει το αναπόδραστο µέλλον του και να πάρει τη µοίρα στα χέρια του;

Η συγγραφέας, µε µια ιστορία εµπνευσµένη από αληθινά γεγονότα, σκιαγραφεί το πορτρέτο µιας κοινωνίας που καταδυναστεύεται απο τη σωµατεµπορία και την παιδική εργασία σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας, προβάλλοντας την ανθρώπινη εξαθλίωση, τη διαφθορά, την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωµάτων, τη λύτρωση που φέρει η αλήθεια.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή.

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share