Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Πανελλαδικές 2023: Τελευταία μέρα για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ - Πότε ξεκινά η διαδικασία για τα μηχανογραφικά και ποια η διαφορά με πέρυσι

Από αύριο (17/6) οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων

16 Ιουνίου 2023 08:02
Πανελλαδικές 2023: Τελευταία μέρα για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ - Πότε ξεκινά η διαδικασία για τα μηχανογραφικά και ποια η διαφορά με πέρυσι
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ολοκληρώνουν σήμερα τις Πανελλαδικές 2023 οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, με την εξέταση και των τελευταίων μαθημάτων ειδικότητας. Σειρά θα έχουν από αύριο Σάββατο (17/6) οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων.

Σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουνίου, οι υποψήφιοι εξετάζονται στα εξής μαθήματα ειδικότητας: Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων. Αύριο, Σάββατο 17 Ιουνίου, θα αρχίσουν οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων, με την εξέταση του μαθήματος των Αγγλικών.

Δείτε επίσης: Τριήμερο εθνικό πένθος: Τι σημαίνει και πόσες φορές έχει κηρυχθεί στο παρελθόν στην Ελλάδα - Πώς επηρεάζει τις Πανελλαδικές και το κλείσιμο των Δημοτικών

Μηχανογραφικά 2023: Πότε ξεκινά η διαδικασία - Ποια η διαφορά από πέρυσι

Πανελλαδικές 2023
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI

Κορυφώνεται η διαδικασία των Πανελλήνιων εξετάσεων για το 2023, με τη «σκυτάλη» πλέον να περνά στα ειδικά μαθήματα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Πανελλήνιων 2023, το Σάββατο 17 Ιουνίου θα ξεκινήσει η εξέταση των ειδικών μαθημάτων με τα αγγλικά. Το επόμενο στάδιο θα είναι η ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλήνιων, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει στο τέλος του Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι και φέτος οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων θα μπορούν να ενημερωθούν με μήνυμα SMS για τις βαθμολογίες τους -ενώ με τον ίδιο τρόπο μπορούν να μάθουν και για το τελικό τους αποτέλεσμα, δηλαδή τη σχολή στην οποία εισάγονται.

Μηχανογραφικά 2023: Πότε ξεκινά η διαδικασία

Πανελλαδικές 2023
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, θα ξεκινήσει η υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων. Όπως στις Πανελλήνιες του 2021 και του 2022, έτσι και φέτος οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν και δεύτερο Μηχανογραφικό (παράλληλο Μηχανογραφικό) για την εισαγωγή τους σε Δημόσιο ΙΕΚ.

Μια σημαντική αλλαγή σε ό,τι αφορά τα Μηχανογραφικά είναι ότι φέτος η διαδικασία θα γίνει σε μια και όχι σε δυο φάσεις. Πέρυσι, υπενθυμίζεται, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ υπέβαλαν μηχανογραφικό σε δυο φάσης.

Κατά την α' φάση υποβολής, οι υποψήφιοι, επέλεγαν περιορισμένο αριθμό σχολών/τμημάτων από το επιστημονικό πεδίο στο οποίο έχουν πρόσβαση, αριθμός ο οποίος δεν μπορεί να ξεπερνά το 10% του συνόλου των σχολών/τμημάτων του οικείου επιστημονικού πεδίου, εφόσον γνωστοποιηθεί η τελική τους βαθμολογία. Στη δεύτερη φάση οι υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε καμία από τις δηλωθείσες επιλογές τους, μπορούσαν να συμπληρώσουν εκ νέου μηχανογραφικό επιλέγοντας χωρίς κανέναν περιορισμό.

 

Παιδεία

Ροή ειδήσεων

Share