Τρίτη, 07 Μαΐου 2024

Τρόμος στις ΗΠΑ: Σκότωσε πέντε και μετά έπεσε νεκρός

Φοβερό μακελειό που συγκλονίζει τον κόσμο

28 Δεκεμβρίου 2021 07:48
Τρόμος στις ΗΠΑ: Σκότωσε πέντε και μετά έπεσε νεκρός
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Τον τρόμο έζησαν στο Ντένβερ των ΗΠΑ οι κάτοικοι της περιοχής, με έναν ένοπλο να σκοτώνει πέντε ανθρώπους, δρώντας μάλλον μόνος του, τραυματίζοντας κι έναν αστυνομικό, προτού πέσει και ο ίδιος νεκρός.

Τα κίνητρα του δράση δεν είναι σαφή, τουλάχιστον προς το παρόν, με τις Αρχές να εξετάζουν το γεγονός, με μια σοκαριστική εκτέλεση προ ημερών να λαμβάνει τόπο στην Ελλάδα.

Το περιστατικό που συντάραξε τις ΗΠΑ

Ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής βίας με θύμα αυτήν τη φορά ένα ανήλικο κορίτσι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Σοκαρισμένη είναι για μία ακόμη φορά η κοινή γνώμη των ΗΠΑ από την ανείπωτη τραγωδία στο βόρειο Χόλιγουντ όπου μια 14χρονη έπεσε νεκρή από αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε κατάστημα ειδών ένδυσης.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν θανάσιμα το άτυχο κορίτσι, το οποίο βρισκόταν στα δοκιμαστήρια του καταστήματος, καθώς μία από τις σφαίρες που προορίζονταν για έναν «ένοπλο» τρύπησε τον τοίχο.

Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη (23/12), περίπου στις 11:45 π.μ., στο κατάστημα «Μπέρλινγκτον» στην περιοχή του βόρειου Χόλιγουντ, San Fernando Valley, όπου ένας άνδρας, την ώρα που αυτό ήταν γεμάτο από πελάτες που έκαναν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους, απείλησε μια γυναίκα με κλειδαριά ποδηλάτου, ενώ παράλληλα πετούσε αντικείμενα από τον πρώτο όροφο.

ΗΠΑ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Οι αρχές έλαβαν κλήση για ένα εν εξελίξει περιστατικό με πυροβολισμούς εντός του καταστήματος, με αποτέλεσμα αστυνομικοί του LAPD να σπεύσουν στο κατάστημα όπου εντόπισαν έναν «ένοπλο» άνδρα να επιτίθεται σε μια γυναίκα. Χωρίς, δε, να μπορούν να διακρίνουν τι είδους όπλο είχε στην κατοχή του, άρχισαν το… πιστολίδι.

Από τα πυρά τους έπεσαν νεκροί ο ύποπτος, αλλά και το άτυχο κορίτσι, ενώ το όπλο που υποτίθεται πως κρατούσε δεν βρέθηκε ποτέ…

Παραμένει, δε, ασαφές εάν η 14χρονη βρισκόταν ήδη μέσα στα δοκιμαστήρια και άλλαζε ρούχα ή έτρεξε να κρυφτεί εκεί ακούγοντας τους πυροβολισμούς.

«Το τραγικό περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός αθώου παιδιού έχει ''συντρίψει'' όλους τους εμπλεκόμενους», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Άντζελες, το βράδυ της Πέμπτης, προσθέτοντας:

«Λυπάμαι βαθιά για την απώλεια της ζωής αυτού του νεαρού κοριτσιού και ξέρω ότι δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να ανακουφίσουν τον αφάνταστο πόνο για την οικογένεια».

Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, όπως και το αν γνώριζε τη γυναίκα στην οποία επιτέθηκε.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share