Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

Γερμανία: Αυξάνεται η προθυμία των πολιτών για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού

Αυτό είναι αρκετά θετικό

5 Φεβρουαρίου 2021 00:34
Γερμανία: Αυξάνεται η προθυμία των πολιτών για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Γερμανία: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο είναι αρκετά τραγική με τις περισσότερες χώρες να έχουν ξεκινήσει ήδη τους εμβολιασμούς ώστε να αρχίσει να υπάρχει ανοσία στον ιό.

Επισημαίνεται ότι ήρθαν στο φως νέα στοιχεία για το εμβόλιο της Pfizer και τις παρενέργειες που έχει για όσους έχουν περάσει περιστατικά με τον ιό.

Συγκεκριμένα στη Γερμανία ύστερα από έρευνα που διεξήχθη οι πολίτες φαίνεται πως θέλουν να λάβουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Στη Γερμανία είναι πρόθυμοι να κάνουν το εμβόλιο.

Γερμανία: Προθυμία για το εμβόλιο

Ειδικότερα το 59% (+5 μονάδες σε σύγκριση με τον Ιανουάριο) των Γερμανών πολιτών δηλώνει ότι θέλει να εμβολιαστεί οπωσδήποτε.

Tο 68% (+16%) χαρακτηρίζει όμως την ταχύτητα των εμβολιασμών πολύ αργή. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας του της εταιρείας δημοσκοπήσεων Infratest η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.

Ωστόσο, η αυξανόμενη προθυμία των Γερμανών για εμβολιασμό αντισταθμίζεται από την αυξανόμενη απογοήτευση για την ταχύτητα εμβολιασμού: Ενώ την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου το 52% των ερωτηθέντων χαρακτήριζε την ταχύτητα των εμβολιασμών ως πολύ αργή, τώρα έχει την άποψη αυτή έχει το 68%. Το 21% πιστεύει ότι η σημερινή ταχύτητα των εμβολιασμών είναι η ενδεδειγμένη και μόνο το 7% πιστεύει ότι είναι πολύ γρήγορη.

Είναι πρόθυμοι να εμβολιαστούν στη Γερμανία.

Για την προμήθεια του εμβολίου, τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν ότι δεν θα διαπραγματευτεί κάθε χώρα με τον κατασκευαστή του εμβολίου από μόνη της, αλλά ότι οι χώρες της ΕΕ θα παραγγείλουν μαζί το εμβόλιο. Αυτό η απόφαση εξακολουθεί να υποστηρίζεται από την πλειοψηφία, έστω και αν οι αμφιβολίες έχουν αυξηθεί (63%, δηλαδή -7% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο). Το 33% (+8%) εξακολουθεί να επικρίνει την κοινή απόφαση για την προμήθεια των εμβολίων.

Το 68% των ερωτηθεντων πολιτών (-5% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο) τάσσεται κατά των περιορισμών για όσους έχουν εμβολιαστεί και το 28% (+5%) είναι υπέρ. Οι υποστηρικτές των ειδικών δικαιωμάτων για εμβολιασμένα άτομα προέρχονται κυρίως από υποστηρικτές του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP), οι οποίοι τάσσονται υπέρ σε ποσοστό 48%.

 

Κόσμος

Ροή ειδήσεων

Share