Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Δήλωση «φωτιά» Γώγου - «Aπαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 στην Αττική»

«Υπάρχει περίπτωση να συμβεί»

4 Φεβρουαρίου 2021 09:07
Κορωνοϊός: Δήλωση «φωτιά» Γώγου - «Aπαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 στην Αττική»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κορονοϊός: Δήλωση - φωτιά του Χαράλαμπου Γώγου για «απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 στην Αττική»! Το μέλος της επιτροπής των ειδικών ρωτήθηκε ειδικά στο MEGA για την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα στην Αττική και απάντησε ότι «υπάρχει περίπτωση οτιδήποτε να συμβεί από τη στιγμή που η κατάσταση είναι επιβαρυμένη σε κρίσιμες περιοχές όπως οι αστικές ζώνες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κέντρο της Αθήνας «κοκκινίζει ακόμα παραπάνω», προσθέτοντας ότι «υπάρχει αύξηση της καμπύλης σε πολλές περιοχές της Αθήνας». Παράλληλα, «κόλαφος» ήταν ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος ήταν καλεσμένος στον ΣΚΑΪ και μίλησε για την εξέλιξη της πανδημίας και τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι.

Ζήτησε, μάλιστα, «να δούμε προσεκτικά και την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη». «Το σκληρό lockdown για την Αττική θα το δούμε, θα εξετάσουμε τις περιοχές, τις ηλικίες, τα στοιχεία» συμπλήρωσε.

Χαράλαμπος Γώγος

«Αν χρειαστεί να ληφθούν μέτρα, στο τραπέζι είναι όλα», κατέληξε ο Χαράλαμπος Γώγος.

«Βόμβες» από Σύψα: «Πάρτε τώρα μέτρα, μην το αφήνετε άλλο - Η οικονομία θα διαλυθεί»

«Βόμβες» έριξε ο Νίκος Σύψας σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, ζητώντας άμεσα μέτρα, αφού τόνισε όμως ότι τα νέα δεν θα είναι ευχάριστα για την οικονομία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας στη Βουλή, ο κεντρικός τομέας της Αθήνας είναι σε εκθετική φάση.

Κορονοϊός - Νίκος Σύψας: Δραματική έκκληση για μέτρα

«Πρέπει να ληφθούν άμεσα, ακαριαία και έντονα μέτρα. Δεν πρέπει να το αφήσουμε άλλο», είπε χαρακτηριστικά.

Η Θεσσαλονίκη «φλερτάρει» με το «κόκκινο», ενώ Πάτρα, Ανδραβίδα, Λασίθι και Χαλκίδα μπήκαν στο «κόκκινο», είπε, σημειώνοντας ότι «πλέον το ανησυχητικό είναι ότι έχουμε και κρούσματα και στα σχολεία, καθώς έχουν πάψει να είναι προστατευμένα από τον ιό».

«Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχει και το πρόβλημα της βρετανικής μετάλλαξης, που έχει διασπαρεί παντού στη χώρα, δημιουργώντας ένα ζοφερό τοπίο που δεν μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για την οικονομία, καθώς αυτό που προέχει είναι η προστασία της δημόσιας υγείας», συμπλήρωσε.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι περιοχές της Αττικής όπως τα Πατήσια, η Κυψέλη και το κέντρο της Αθήνας παρουσιάζουν εκθετική αύξηση κρουσμάτων, τονίζοντας πως είναι εξαιρετικά επικίνδυνο αυτό που γίνεται.

Επανέλαβε πως όλα τα μέτρα παραμένουν πάνω στο τραπέζι των ειδικών, ενώ θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να κλείσει κάποια δραστηριότητα.

Ξανά τα ίδια: Ανακοινώνεται το τέλος για τα σχολεία

Το σκηνικό των προηγούμενων μηνών φαίνεται ότι θα επαναληφθεί για τα σχολεία, αφού οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν έντονα, μετά τις τελευταίες ενδείξεις για την εξάπλωση του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να ζητούν και πάλι το κλείσιμό τους.

Είναι σαφές ότι οι δραστηριότητες που ξεκίνησαν από τις 11/1 και μετά άφησαν αποτύπωμα που δεν φέρει αμφισβήτηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο.

Σχολεία: Άμεση η δράση και πολύ πιθανό ξανά το κλείσιμό τους λόγω κορονοϊού

Έχουμε αύξηση κρουσμάτων ακριβώς 14 ημέρες μετά το άνοιγμα της α’ βάθμιας εκπαίδευσης.

Δεν θα πρέπει να περιμένουμε του Αγίου Βαλεντίνου για να ληφθούν μέτρα. Θα πρέπει να επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση το συντομότερο και να δούμε τι άλλο θα απαιτηθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Στο διάστημα 14/12 με 2/1, το click away σε συνδυασμό με κομμωτήρια, κυνήγι και ψάρεμα απέδειξαν ότι δεν επιδείνωσαν την πορεία της πανδημίας, σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο.

Ο ίδιος χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι δεν εμβολιάζονται υγειονομικοί, δεδομένου ότι διαχειριζόμαστε τη μεγάλη επιθυμία των ανθρώπων που βρίσκονται εκτός νοσοκομείων, όπου αναζητούν αγωνιωδώς τρόπο για να εμβολιαστούν.

«Δεν μπορώ να δικαιολογήσω υγειονομικό ο οποίος δεν θα επιδιώξει να εμβολιαστεί σε αυτή τη φάση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share