Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Λαμία: "Λουκέτο" στην Οικονομική Υπηρεσία λόγω κρουσμάτων

Πως είναι η κατάσταση;

17 Δεκεμβρίου 2020 12:18
Κορωνοϊός - Λαμία:

Η κατάσταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι δύσκολη με αποτέλεσμα καθημερινώς να ανακοινώνονται νέες περιπτώσεις κρουσμάτων όπως πρόσφατα στη Λαμία όπου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου. Επίσης πάνω από 40 κρούσματα βρέθηκαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου και κυρίως τα περισσότερα είναι υγειονομικοί.

Συγκεκριμένα μπήκε "λουκέτο" στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Λαμιέων διότι βρέθηκαν τέσσερα θετικά κρούσματα και θα παραμείνει κλειστή για δύο μέρες, σήμερα Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου και Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, ώστε να πραγματοποιηθεί απολύμανση και από Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου η υπηρεσία θα λειτουργήσει κανονικά.

Ειδικότερα πρόκειται για τρεις γυναίκες υπαλλήλους και έναν άνδρα, οι οποίοι θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες και μετά θα γίνει επανέλεγχος για να διαπιστωθεί εάν θα αρνητικοποιηθούν, ώστε να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους.

«Το διήμερο κλείσιμο της υπηρεσίας γίνεται για καθαρά προληπτικούς λόγους. Έχουμε κάνει τεστ σε όλους τους υπόλοιπους υπάλληλους, που πιθανά θα μπορούσαν να είχαν έρθει σε επαφή, και είναι όλοι αρνητικοί. Η κατάστασή είναι υπό έλεγχο και δεν συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας», είπε ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Στασινός.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο θετικό κρούσμα υπαλλήλου είχε εντοπιστεί στα γρήγορα τεστ (rapid test) που έγιναν την Κυριακή στην οδό Φιλίας στην ΠΕΛ και στη συνέχεια από την ιχνηλάτηση των επαφών προέκυψαν και τα άλλα τρία.

Κέρκυρα - Κορωνοϊός: Αστυνομικοί βρέθηκαν θετικοί στον ιό - Μετέφεραν κρούσμα στο νοσοκομείο

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι τραγική με αποτέλεσμα καθημερινώς να αναφέρονται όλο και περισσότερα κρούσματα αλλά και άτομα που διασωληνώνονται. Επίσης ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος ανέφερε ότι ενδέχεται να υπάρξει πιθανή μείωση στο μέτρο για τα εννέα άτομα στα ρεβεγιόν.

Συγκεκριμένα στην Κέρκυρα αναφέρθηκαν δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού με αυτά να είναι δύο αστυνομικοί οι οποίοι "κόλλησα" τον ιό όταν μετέφεραν ασθενή οποίος είχε νοσήσει. Αυτό αποδεικνύει ότι μέχρι και το Αστυνομικό Σώμα παρά τα μέτρα προστασίας που ακολουθούν βρίσκονται σε συνεχή κίνδυνο με τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου δυο αστυνομικοί, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους ήρθαν σε επαφή με θετικό κρούσμα, τώρα βρίσκονται σε καραντίνα μέχρι να κάνουν το τεστ και να διαπιστωθεί εάν έχουν κολλήσει ή όχι.

Ειδικότερα δύο αρχιφύλακες πήραν εντολή να μεταφέρουν στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Κέρκυρας μία γυναίκα, για την οποία υπήρχε εισαγγελική εντολή.

Πράγματι οι αστυνομικοί την παρέλαβαν από το σπίτι της και όταν έφτασαν στο νοσοκομείο αμέσως έγινε τεστ κορωνοϊού στη γυναίκα, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όταν ασθενής μπαίνουν σε νοσοκομεία. Οι αστυνομικοί παρέμειναν στο νοσοκομείο και λίγη ώρα αργότερα ενημερώθηκαν ότι το τεστ της γυναίκας που μετέφεραν ήταν θετικό.

Από το νοσοκομείο ενημέρωσαν τον ΕΟΔΥ και οι αρμόδιοι ζήτησαν να μπουν και οι αστυνομικοί σε καραντίνα μιας εβδομάδας και να γίνει τεστ μετά από λίγες ημέρες για να διαπιστωθεί εάν η γυναίκα τους μετέδωσε τον κορωνοϊό ή όχι. Πάντως σύμφωνα με τους προϊσταμένους τους, οι αστυνομικοί φορούσαν γάντια και μάσκα κατά τη διάρκεια της μεταφοράς στο νοσοκομείο της γυναίκας, ενώ ήδη το όχημα έχει μεταφερθεί για απολύμανση.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share