Σάββατο, 08 Μαΐου 2021

Συναγερμός στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Πάνω από 40 κρούσματα κορωνοϊού - Που εντοπίστηκαν

Τι ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

17 Δεκεμβρίου 2020 09:50
Συναγερμός στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου: Πάνω από 40 κρούσματα κορωνοϊού - Που εντοπίστηκαν
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Συνεχίζεται ο εφιάλτης με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα όπου καθημερινώς ανακοινώνονται όλο και περισσότερα κρούσματα με αποτέλεσμα να γίνεται πιο δύσκολη η κατάσταση και πιθανότατα να παρθούν πιο αυστηρά μέτρα για να σταματήσει η εξάπλωση όσο γίνεται. Επίσης στην Κέρκυρα βρέθηκαν θετικοί στον ιό δύο Αστυνομικοί οι οποίοι μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου φαίνεται να είναι θετική.

Συγkεκριμένα συναγερμός σήμανε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 40 υγειονομικοί (γιατροί και νοσηλευτές) με αποτέλεσμα να μην υπάρχει προσωπικό για να αντιμετωπίσει τις καθημερινές καταστάσεις που προκύπτουν από τον ιό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα μεγάλο τμήμα της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου που είχε μετατραπεί σε κλινική covid-19 έχει αποσυμφορηθεί και ένας αριθμός ασθενών έχει μεταφερθεί και συνεχίζει την νοσηλεία του στο ΓΠΝΑ. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος επιβεβαίωσε πως υπάρχουν περισσότερα από 40 κρούσματα στο προσωπικό συμπεριλαμβανομένων καθαριστριών και τεχνικών.

Στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου σήμανε συναγερμός διότι εντοπίστηκαν 40 κρούσματα κορωνοϊού.

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

«Όλα ξεκίνησαν από ένα χειρουργείο» αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζοντας πως «δεν γίνονται αρκετά τεστ στους ασθενείς που είναι να εγχειριστούν. Ακόμη και όταν κάποιος εισέρχεται στο νοσηλευτικό ίδρυμα αρνητικός στον ιό, πρέπει να γίνονται νέα τεστ λίγο πριν υποβληθεί στην εγχείρηση. Όλα τα τακτικά χειρουργεία έχουν ακυρωθεί ενώ προκειμένου να γίνουν τα έκτακτα οι τελευταίοι υγιείς νοσηλευτές από άλλες κλινικές καλούνται να καλύψουν το κενό».

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι έχει ζητήσει επανειλημμένα από την κυβέρνηση τη διεξαγωγή τακτικών τεστ κορονοϊού στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία.

Επιχείρηση "Ελευθερία": Πότε ξεκινά η καταγραφή των υγειονομικών που θα εμβολιαστούν πρώτοι

Με την πανδημία του κορωνοϊού να συνεχίζει να "χτυπάει" την Ελλάδα η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ήδη να σχεδιάζει το πως θα γίνουν οι εμβολιασμοί αλλά και ποιοι θα τους κάνουν πρώτοι. Επίσης αυτό είναι το σενάριο για το αυστηρό σενάριο που προετοιμάζει η κυβέρνηση λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση σχεδιάζει την επιχείρηση "Eλευθερία" η οποία έχει να κάνει με το πως θα γίνουν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα αλλά και σε ποια σημεία θα μπορούν οι πολίτες να πάνε ώστε να το κάνουν. Επίσης εξετάζεται και το ενδεχόμενο ποιοι αναμένεται να κάνουν πρώτοι το εμβόλιο και ειδικά ποιοι έχουν προτεραιότητα για αυτό.

Ειδικότερα από σήμερα Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου το πρωί το υπουργείο Υγείας με τον ίδιο τον υπουργό Υγείας , την κυρία Θεοδωρίδου, τον project manager Μάριο Θεμιστοκλέους και τους λοιπούς συνεργάτες, θα επικοινωνήσει από τις 9 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα διαδοχικά με zoom, με τους Διοικητές, αναπληρωτές Διοικητές, Διευθυντές Νοσηλευτικής και Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας, όπως και γιατρούς, από τις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες και όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας, καθώς ξεκινάει η καταγραφή των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν και θα μπουν άμεσα στις λίστες αυτές, ως πρώτη προτεραιότητα εμβολιασμού την αμέσως επόμενη χρονική στιγμή από αυτήν που θα έρθει το εμβόλιο στη χώρα.

Ξεκινάει σήμερα η καταγραφή των υγειονομικών που θα εμβολιασθούν πρώτοι.

Όσα διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε πως όταν «μιλάμε για υγειονομικούς και εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, μιλάμε για όλο το προσωπικό. Δηλαδή και τους ιατρούς μας και τους νοσηλευτές μας και τους τραπεζοκόμους μας και τις καθαρίστριες που μπαίνουν μέσα στη ΜΕΘ και το διοικητικό προσωπικό και τη φύλαξη και όλους».

«Είναι πολύ σημαντικό οι υγειονομικοί μας να δώσουν το παράδειγμα σε όλη την ελληνική κοινωνία και να δείξουν το δρόμο σε όλους τους υπόλοιπους, σε μια διαδρομή των επόμενων μηνών που θα οδηγήσει στον εμβολιασμό της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε ο υπουργός Υγείας υπογραμμίζοντας πως θα υπάρξουν «με βάση το συμβολισμό και την ουσία επιφανείς προσωπικότητες, πρόσωπα, οι πολιτικοί αρχηγοί, και άλλοι, οι οποίοι θα εμβολιαστούν στην αρχή. Είναι θέμα συμβολισμού, θέμα αξίας και ουσίας».

Συνοψίζοντας, ο υπουργός ανέφερε πως «έχει έρθει η ώρα της αρχής του τέλους, της προσπάθειας μας να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, να επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα. Θα ήθελα να πω ότι είναι υπέρτατο αγαθό το εμβόλιο και ο εμβολιασμός σε μια μάχη μηνών που έχουμε δώσει. Έχει φτάσει η ώρα. Ζητάω πρώτα από όλα από τους υγειονομικούς να επιδείξουν φρόνημα και να αποδείξουν ότι είναι παράδειγμα για όλους μας και πρότυπο για την κοινωνία και μετά όλους τους υπόλοιπους, όλους εμάς».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share