Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κέρκυρα - Κορωνοϊός: Αστυνομικοί βρέθηκαν θετικοί στον ιό - Μετέφεραν κρούσμα στο νοσοκομείο

Τέθηκαν σε καραντίνα

17 Δεκεμβρίου 2020 09:28
Κέρκυρα - Κορωνοϊός: Αστυνομικοί βρέθηκαν θετικοί στον ιό - Μετέφεραν κρούσμα στο νοσοκομείο

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι τραγική με αποτέλεσμα καθημερινώς να αναφέρονται όλο και περισσότερα κρούσματα αλλά και άτομα που διασωληνώνονται. Επίσης ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος ανέφερε ότι ενδέχεται να υπάρξει πιθανή μείωση στο μέτρο για τα εννέα άτομα στα ρεβεγιόν.

Συγκεκριμένα στην Κέρκυρα αναφέρθηκαν δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού με αυτά να είναι δύο αστυνομικοί οι οποίοι "κόλλησα" τον ιό όταν μετέφεραν ασθενή οποίος είχε νοσήσει. Αυτό αποδεικνύει ότι μέχρι και το Αστυνομικό Σώμα παρά τα μέτρα προστασίας που ακολουθούν βρίσκονται σε συνεχή κίνδυνο με τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου δυο αστυνομικοί, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους ήρθαν σε επαφή με θετικό κρούσμα, τώρα βρίσκονται σε καραντίνα μέχρι να κάνουν το τεστ και να διαπιστωθεί εάν έχουν κολλήσει ή όχι.

Ειδικότερα δύο αρχιφύλακες πήραν εντολή να μεταφέρουν στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Κέρκυρας μία γυναίκα, για την οποία υπήρχε εισαγγελική εντολή.

Πράγματι οι αστυνομικοί την παρέλαβαν από το σπίτι της και όταν έφτασαν στο νοσοκομείο αμέσως έγινε τεστ κορωνοϊού στη γυναίκα, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όταν ασθενής μπαίνουν σε νοσοκομεία. Οι αστυνομικοί παρέμειναν στο νοσοκομείο και λίγη ώρα αργότερα ενημερώθηκαν ότι το τεστ της γυναίκας που μετέφεραν ήταν θετικό.

Από το νοσοκομείο ενημέρωσαν τον ΕΟΔΥ και οι αρμόδιοι ζήτησαν να μπουν και οι αστυνομικοί σε καραντίνα μιας εβδομάδας και να γίνει τεστ μετά από λίγες ημέρες για να διαπιστωθεί εάν η γυναίκα τους μετέδωσε τον κορωνοϊό ή όχι. Πάντως σύμφωνα με τους προϊσταμένους τους, οι αστυνομικοί φορούσαν γάντια και μάσκα κατά τη διάρκεια της μεταφοράς στο νοσοκομείο της γυναίκας, ενώ ήδη το όχημα έχει μεταφερθεί για απολύμανση.

Επιχείρηση "Ελευθερία": Πότε ξεκινά η καταγραφή των υγειονομικών που θα εμβολιαστούν πρώτοι

Με την πανδημία του κορωνοϊού να συνεχίζει να "χτυπάει" την Ελλάδα η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ήδη να σχεδιάζει το πως θα γίνουν οι εμβολιασμοί αλλά και ποιοι θα τους κάνουν πρώτοι. Επίσης αυτό είναι το σενάριο για το αυστηρό σενάριο που προετοιμάζει η κυβέρνηση λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση σχεδιάζει την επιχείρηση "Eλευθερία" η οποία έχει να κάνει με το πως θα γίνουν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα αλλά και σε ποια σημεία θα μπορούν οι πολίτες να πάνε ώστε να το κάνουν. Επίσης εξετάζεται και το ενδεχόμενο ποιοι αναμένεται να κάνουν πρώτοι το εμβόλιο και ειδικά ποιοι έχουν προτεραιότητα για αυτό.

Ειδικότερα από σήμερα Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου το πρωί το υπουργείο Υγείας με τον ίδιο τον υπουργό Υγείας , την κυρία Θεοδωρίδου, τον project manager Μάριο Θεμιστοκλέους και τους λοιπούς συνεργάτες, θα επικοινωνήσει από τις 9 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα διαδοχικά με zoom, με τους Διοικητές, αναπληρωτές Διοικητές, Διευθυντές Νοσηλευτικής και Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας, όπως και γιατρούς, από τις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες και όλα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας, καθώς ξεκινάει η καταγραφή των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν και θα μπουν άμεσα στις λίστες αυτές, ως πρώτη προτεραιότητα εμβολιασμού την αμέσως επόμενη χρονική στιγμή από αυτήν που θα έρθει το εμβόλιο στη χώρα.

Όσα διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε πως όταν «μιλάμε για υγειονομικούς και εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, μιλάμε για όλο το προσωπικό. Δηλαδή και τους ιατρούς μας και τους νοσηλευτές μας και τους τραπεζοκόμους μας και τις καθαρίστριες που μπαίνουν μέσα στη ΜΕΘ και το διοικητικό προσωπικό και τη φύλαξη και όλους».

«Είναι πολύ σημαντικό οι υγειονομικοί μας να δώσουν το παράδειγμα σε όλη την ελληνική κοινωνία και να δείξουν το δρόμο σε όλους τους υπόλοιπους, σε μια διαδρομή των επόμενων μηνών που θα οδηγήσει στον εμβολιασμό της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε ο υπουργός Υγείας υπογραμμίζοντας πως θα υπάρξουν «με βάση το συμβολισμό και την ουσία επιφανείς προσωπικότητες, πρόσωπα, οι πολιτικοί αρχηγοί, και άλλοι, οι οποίοι θα εμβολιαστούν στην αρχή. Είναι θέμα συμβολισμού, θέμα αξίας και ουσίας».

Συνοψίζοντας, ο υπουργός ανέφερε πως «έχει έρθει η ώρα της αρχής του τέλους, της προσπάθειας μας να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, να επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα. Θα ήθελα να πω ότι είναι υπέρτατο αγαθό το εμβόλιο και ο εμβολιασμός σε μια μάχη μηνών που έχουμε δώσει. Έχει φτάσει η ώρα. Ζητάω πρώτα από όλα από τους υγειονομικούς να επιδείξουν φρόνημα και να αποδείξουν ότι είναι παράδειγμα για όλους μας και πρότυπο για την κοινωνία και μετά όλους τους υπόλοιπους, όλους εμάς».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share