ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Σε έξαλλη κατάσταση ο Γενηδουνιάς μετά την απόλυσή του – «Τη βρήκα θυροκολλημένη»

Τέμπη: Σε έξαλλη κατάσταση ο Γενηδουνιάς μετά την απόλυσή του – «Τη βρήκα θυροκολλημένη»
O Κώστας Γενηδουνιάς «ξέσπασε» με την απόλυσή του από τον ΟΣΕ
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ο πρώην πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, ο Κώστας Γενηδούνιας, απολύθηκε από τη θέση του. Η απόφαση αυτή λαμβάνεται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, καθώς ο γνωστός συνδικαλιστής έχει ήδη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου των μηχανοδηγών, μετά από όσα συνέβησαν στα Τέμπη.

«Σχόλασα από την εργασία μου εχθές, έφτασα σπίτι και βρήκα θυροκολλημένη την απόλυσή μου», λέει ο ίδιος μιλώντας στο Mega, τη στιγμή που η επίθεση συνεχίζεται έναντι του Κώστα Καραμανλή.

«Θεωρώ ότι αυτό που ενόχλησε ήταν ότι την προηγούμενη ημέρα είχα ανακοινώσει την υποψηφιότητά μου στο σωματείο των μηχανοδηγών. Αυτό προφανώς δεν άρεσε, είχαν υπάρξει κάτι νύξεις στο παρελθόν, να μην είμαι ομιλητικός, να μην αναφέρομαι δημόσια σε πράγματα τα οποία ούτως ή άλλως είχα καταθέσει στον ανακριτή».

Όπως λέει ο ίδιος: «Γνώριζαν ότι είμαι κρίσιμος μάρτυρας, ότι δεν πρόκειται να αλλάξω ούτε κόμμα από την κατάθεσή μου και χθες το απόγευμα, φτάνοντας σπίτι, βρήκα θυροκολλημένη την απόλυσή μου».

«Δεν έγραψαν τίποτα στο χαρτί, δεν υπάρχει καμία αναφορά», συμπληρώνει.

Οι εξηγήσεις που έδωσε ο Κώστας Γενηδουνιάς για την απόλυσή του

Σύμφωνα με τον Κώστα Γενηδούνια: «Εγώ συνδέω την απόλυσή μου με τη συνδικαλιστική δράση, με τον αγώνα για τα εργασιακά δικαιώματα, με όλες αυτές τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει από την πλευρά τουλάχιστον όσο ήμουν πρόεδρος του σωματείου των μηχανοδηγών».

«Πρώτος κατέθεσα, έδωσα 110 σελίδες αν θυμάμαι στον κ. ανακριτή με επιστολές, εξώδικα, διαμαρτυρίες», αναφέρει, σημειώνοντας: «Σαν πρόεδρος του σωματείου, είχα καταθέσει αυτά που έπρεπε να πω».

«Θεωρώ ότι είναι παράνομο όλο αυτό», καταλήγει.

Κώστας Καραμανλής για Τέμπη: «Είμαι βέβαιος για την αθωότητά μου»

Ο Κώστας Καραμανλής προχώρησε στην πρώτη του δήλωση μετά την παράδοση -στη Βουλή- της δικογραφία για την τραγωδία στα Τέμπη Τέμπη.

Επιμένει στην αθωότητά του ο Καραμανλής

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στη δήλωσή του, ο ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ισχυρίστηκε πως η κίνηση του Εφέτη Ανακριτή Λάρισας δεν συνοδεύεται από αξιολογικές κρίσεις ή διατύπωση κατηγοριών, αλλά περιορίζεται στην αποστολή της δικογραφίας, ώστε η Βουλή να κρίνει αν συντρέχουν λόγοι ποινικής διερεύνησης για πρώην κυβερνητικά στελέχη».

Σημειώνεται ότι το μέγα ερώτημα για τον Κώστα Καραμανλή, για το οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι βουλευτές, είναι για τι αδικήματα θα πρέπει να διερευνηθεί. Εάν δηλαδή θα είναι για κακούργημα ή για πλημμέλημα για την εμπλοκή στο μοιραίο δυστύχημα των Τεμπών. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι κρίσιμη καθώς άλλη πολιτική, ποινική και νομική σημασία θα έχει εάν ο Καραμανλής πρέπει να διερευνηθεί για κακούργημα και άλλη για πλημμέλημα.

Σήμερα (30/4) ανακοινώθηκε επίσημα στην Ολομέλεια της Βουλής, η δικογραφία που αφορά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των δύο πρώην υπουργών Mεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή. Πρόκειται για μία δικογραφία 10.000 σελίδων, η οποία πρέπει διαβαστεί και να αξιολογηθεί από τους βουλευτές.

Τι δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής

Ο Κώστας Καραμανλής επανέλαβε με έμφαση τη θέση του περί πλήρους διαθεσιμότητας έναντι της Δικαιοσύνης, τονίζοντας: «Όπως έχω δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν, είμαι στη διάθεση των αρχών, ώστε να λάμψει η αλήθεια. Είμαι βέβαιος για την αθωότητά μου».

«Ο Εφέτης Ανακριτής Λάρισας, χωρίς να κάνει κάποια αξιολόγηση ή να διατυπώνει οποιαδήποτε κατηγορία, ζητά από τη Βουλή να εκτιμήσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες των διατελεσάντων υπουργών» πρόσθεσε ο Κώστας Καραμανλής.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα έφτασε και αναγνώστηκε από τον ομώνυμο Πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, η δικογραφία που αφορά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των δύο πρώην υπουργών Mεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Η δικογραφία για τις ευθύνες των υπουργών στα Τέμπη έχει προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις, καθώς η αντιπολίτευση ζητά τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, με την κυβέρνηση να απαντά πως «δεν θα σταθούμε εμπόδιο στη δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την εξέταση και αξιολόγηση του υλικού θα εξαρτηθεί και η κατηγορία που θα αποδώσει η Βουλή στα πολιτικά πρόσωπα, αν δηλαδή οι κύριοι Καραμανλής και Σπίρτζης θα ελεγχθούν για πλημμέλημα ή κακούργημα.

Πάντως, η πρόταση για άσκηση δίωξης πρέπει να υπογράφεται από 30 βουλευτές και να προσδιορίζει με σαφήνεια τις πράξεις ή τις παραλείψεις του κάθε προσώπου που είναι αξιόποινες, όπως και τις διατάξεις που παραβιάζονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου