Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποπομπής Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο - Αποφασίζει η εκτελεστική γραμματεία

Αναμένονται οι εξελίξεις για το μέλλον του υποψηφίου

18 Απριλίου 2024 13:58
ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποπομπής Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο - Αποφασίζει η εκτελεστική γραμματεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλα είναι πιθανά πλέον για το μέλλον του υποψήφιου ευρωβουλευτή με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Δημήτρη Παπανώτα, ύστερα από τις δηλώσεις που έκανε για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα κακοποίησης.

Δείτε επίσης: «Πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Παπανώτα - Σφοδρές αντιδράσεις εξαιτίας των δηλώσεών του για τις γυναίκες

Ο σάλος που δημιουργήθηκε γύρω από το πρόσωπο αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την πορεία του στην πολιτική και ειδικά στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Η εκτελεστική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ καλείται να πάρει την απόφαση, η οποία συνεδριάζει στις 15:00.

Μπορεί ο ίδιος ο Δημήτρης Παπανωτας να απαντά πως πρόκειται για «κοπτοραπτική μίας δήλωσης», ωστόσο ο σάλος που έχει προκληθεί είναι τόσο μεγάλος, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο να βγει εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημήτρης Παπανώτας

Κόλαφος η Σοφία Μπεκατώρου για Παπανώτα: «Ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την κίνηση που πρέπει»

Η Σοφία Μπεκατώρου πήρε θέση αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με τον συνυποψήφιό της στις Ευρωεκλογές, Δημήτρη Παπανώτα, ο οποίος μίλησε για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα κακοποίησης.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής ανέφερε, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκης: «Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει».

Επίσης, πρόσθεσε: «Είμαι ήδη σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα».

Η κυρία Μπεκατώρου ερωτηθείσα για τον Δημήτρη Παπανώτα επισήμανε ότι, σύμφωνα με έρευνες, 238.476 γυναίκες στην Ελλάδα κακοποιούνται σωματικά ή σεξουαλικά από τον σύντροφό τους/σύζυγό τους κάθε χρόνο. «Αυτό σημαίνει ότι 653 γυναίκες πέφτουν θύματα κακοποίησης κάθε μέρα», τόνισε.

«Ελπίζω ότι θα φροντίσει το ίδιο το κόμμα να σταθεί όπως πρέπει. Περιμένω να κάνει και αυτό την κίνησή του, διότι πράγματι δεν μπορούμε να λέμε ότι φέρνουμε ανθρώπους με νέες ιδέες και οι άνθρωποι που έρχονται όχι μόνο έχουν απαρχαιωμένες αλλά είναι και οι προσωπικές τους απόψεις», πρόσθεσε.

Να υπενθυμίσουμε ότι η δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα για την οποία ο ίδιος είπε ότι έγινε μοντάζ αναφέρει: «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα μια γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της».

Σοφία Μπεκατώρου

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share