Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Νέα Δημοκρατία: Διέγραψε τον βουλευτή Μιχάλη Ταμήλο για τις απαράδεκτες δηλώσεις του

«Οι δηλώσεις του δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος

26 Μαρτίου 2024 19:19
Νέα Δημοκρατία: Διέγραψε τον βουλευτή Μιχάλη Ταμήλο για τις απαράδεκτες δηλώσεις του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρίας Συρεγγέλα, διαγράφεται από μέλος της Νέας Δημοκρατίας ο Μιχαήλ Ταμήλος.

Με την ευκαιρία, δείτε την επίθεση Βορίδη σε Ανδρουλάκη μετά την κατάθεση της πρότασης μομφής.

«Οι δηλώσεις του δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μας και δεν έχουν καμία θέση στο κόμμα μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μιλώντας στο Ράδιο Ζυγός, ο πρώην βουλευτής με αφορμή την ένταση που προκλήθηκε στην παρέλαση των Τρικάλων για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, όπου η οικογένεια Πλακιά -που έχασε τα τρία της κορίτσια στο δυστύχημα των Τεμπών- αντέδρασε και κατήγγειλε έλλειψη σεβασμού από τους ενστόλους, έσπευσε να κάνει σύγκριση του πένθους και του πόνου που βιώνουν οι συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη, παραθέτοντας στοιχεία για το πόσοι Τρικαλινοί πέθαναν τη χρονιά που πέρασε…

Νέα Δημοκρατία: Διέγραψε τον βουλευτή Μιχάλη Ταμήλο για τις απαράδεκτες δηλώσεις του

Απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο, ο Μιχάλης Ταμήλος είπε χαρακτηριστικά: «Με αφορμή το γεγονός, ξέρεις πόσοι Τρικαλινοί πέθαναν το 2023; 1977 Τρικαλινοί απεβίωσαν εντός του 2023. Μεταξύ των οποίων ήταν και τα τρία παιδιά. Δεν θα πάρουν μαντήλια να κλαίνε όλα τα Τρίκαλα επειδή 1977 Τρικαλινοί πέθαναν…Η ζωή συνεχίζεται. Ο καθένας έχει τα προβλήματά του. Ψάχνει να βρει δουλειά. Ο άλλος, του σκοτώνουν το παιδί τη γυναίκα κτλ, θα πάει ο ίδιος στις αρμόδιες υπηρεσίες, στα δικαστήρια εκεί που πρέπει. Δεν μπορεί να επιβάλλεις στην κοινωνία να υποφέρει για σένα. Υπάρχει ζωή για τους άλλους…όλα τα Τρίκαλα ασχολούνται με το θέμα αυτό;».

Ξέσπασμα Πλεύρη για Κασσελάκη: «Είναι προκλητικό! Να τον βάζαμε μήπως να κρατάει και τη σημαία;»

Το δικό του σχόλιο για τη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στο άγημα 36 ατόμων που παρήλασε σε κεντρικό δρόμο της Θήβας, έκανε ο Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στο Actions 24, o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε ξανά στο γεγονός πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρήλασε με όπλο στην παρέλαση για την Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

«Υπηρεσιακά, γενικώς, πρέπει να δούμε πως άνθρωποι που δεν έχουν ορκιστεί και δεν μπορούν να φέρουν όπλο, παρελαύνουν με όπλο. Στις παρελάσεις, από όσο θυμάμαι, έπρεπε να ορκιστείς για να πάρεις όπλο», ανέφερε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης και πρόσθεσε μετά:

«Πάντως, ο κ. Κασσελάκης θαλαμοφύλακας, μαγειρεία και τουαλέτες μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Ο κ. Κασσελάκης που σε όλη του τη θητεία δε θα κάνει μια σκοπιά, δε θα κάνει ένα περίπολο, δε θα κάνει μια άσκηση, κρίθηκε ικανός για να εκπροσωπήσει ένα άγημα στην παρέλαση. Με άγημα στην παρέλαση εκπροσωπούν οι καλύτεροι.

Εκπροσωπούν αυτοί που έχουν συμμετάσχει σε μια σειρά από πράξεις. Το να παίρνεις έναν άνθρωπο που σκοπιά δε θα κάνει, περίπολο δε θα κάνει, αλλά κάνει παρέλαση, εγώ αυτό το θεωρώ προκλητικό. Πείτε μου ότι είμαι κολλημένος, τι να σας πω. Τον φέραμε 20 ημέρες, να τον βάζαμε μήπως να κρατά και τη σημαία;».

Η χθεσινή ανάρτηση Πλεύρη για Κασσελάκη

Χθες, Δευτέρα 25/3, σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ο Θάνος Πλεύρης άφησε αιχμή για την ηγεσία του Στρατού, λόγω της επιλογής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο άγημα.

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Κασσελάκης έχασε το βήμα στην παρέλαση. Το πρόβλημα είναι ότι η ηγεσία του στρατού επέλεξε, κατά τρόπο προσβλητικό για τους στρατεύσιμους που υπηρετούν κανονική θητεία, να συμμετέχει στο άγημα οπλίτης που παρουσιάστηκε πριν 10 μέρες και απολύεται σε 10 μέρες», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Θάνος Πλεύρης.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share