Σάββατο, 08 Ιουνίου 2024

Κασσελάκης: «Είμαι ο Στέφανος είτε φοράω σμόκιν είτε φανελάκι» - Σκληρή κριτική για το ταξίδι Μητσοτάκη στην Τουρκία

Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναλυτικά

14 Μαΐου 2024 12:09
Κασσελάκης: «Είμαι ο Στέφανος είτε φοράω σμόκιν είτε φανελάκι» - Σκληρή κριτική για το ταξίδι Μητσοτάκη στην Τουρκία
EUROKINISSI
Από Ρέα Βέσση

Ο Στέφανος Κασσελάκης άσκησε δριμύ κατηγορώ στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ταξιδέψει στην Τουρκία και να συναντηθει με τον πρόεδρο Ερντογάν, ύστερα από το διάβημα του να μετατρέψει της Μονή της Χώρας σε τζαμί.

Οπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην τηλεόραση του Action24 κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «έστειλε λάθος μήνυμα» με τη συνάντηση που έκανε στην Άγκυρα ενώ για την κυβέρνηση σημείωσε πως «δεν ακολουθεί μία υπερήφανη και αποτελεσματική εξωτερική πολιτική».

Δείτε επίσης: Ομοφοβική επίθεση σε Κασσελάκη στον Βόλο - Τι του φώναξαν και τι απάντησε

Αναφερόμενος στη Συνθήκη των Πρεσπών και στο σάλο που δημιουργήθηκε γύρω από τις δηλώσεις της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία αποκάλεσε τη χώρα της «Μακεδονία».

Ο κ. Κασσελάκης είπε πως «η στιγμή της ‘Θείας Δίκης’ έχει φτάσει και ο Μητσοτάκης πρέπει να ζητήσει συγγνώμη».

Τόνισε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έφαγε πολύ ξύλο για αυτή τη συμφωνία και τώρα ο πρωθυπουργός ικετεύει για να εφαρμοστεί λέγοντας πως είναι κακή. Εάν είναι κακή και επιζήμια για τη χώρα ο κ. Μητσοτάκης να φορέσει την περικεφαλαία του και να πάει να την ακυρώσει».

Για την κριτική του ΠΑΣΟΚ

Ο ίδιος απάντησε και σχετικά εμ την κριτική που του κάνει το ΠΑΣΟΚ ότι ασκεί lifestyle αντιπολίτευση και ανέφερε ότι για να επικεντρώνονται τα πυρά στον ίδιο και όχι προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημαίνει πως κάνει κάτι σωστό.

«Έχω κάνει λάθη, έχω κάνει και σωστά αλλά τώρα χτίζουμε ένα κίνημα που θα γίνει κοινωνική κυβέρνηση. Στις ευρωεκλογές θα έχουμε ποσοστά πάνω στα οποία θα χτίσουμε για τη δημιουργία της σύγχρονης και μεγάλης κεντροδεξιάς που θα κερδίσει» σημείωσε.

Για το σμόκιν

Σε ερώτηση για τον γάμο που παρευρέθηκε φορώντας σμόκιν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως:

«Είτε με φανελάκι, είτε με σμόκιν είμαι ο Στέφανος» είπε ο κ. Κασσελάκης λέγοντας πως: «Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν αλλάζει αυτό το οποίο πιστεύω και ότι μπορούμε να κάνουμε αυτή τη χώρα μια σύγχρονη χώρα με επίκεντρο τον άνθρωπο».

Στο τέλος της συνέντευξης ρώτησε τον δημοσιογράφο αν ο ίδιος έχει σμόκιν και παίρνοντας την αρνητική απάντησή του δημοσιογράφου, του ευχήθηκε να αποκτήσει ένα σύντομα και να το χαρεί με τους αγαπημένους του.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share