Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

«Βόμβα» Θάνου Πλεύρη: «Ο Τσίπρας πήγε με κορωνοϊό στο Προεδρικό Μέγαρο»

«Ήταν χωρίς μάσκα στο Προεδρικό, ενώ έπρεπε να’ναι σε καραντίνα»

26 Ιουλίου 2022 09:36
«Βόμβα» Θάνου Πλεύρη: «Ο Τσίπρας πήγε με κορωνοϊό στο Προεδρικό Μέγαρο»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Πυρά» κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του προέδρου της Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο OPEN και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος υποστήριξε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε ανακοινώσει ο ίδιος πως ήταν θετικός για δεύτερη φορά στον κορωνοϊό, πήγε με κορωνοϊό στο Προεδρικό Μέγαρο και θα έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα αλλά εμφανίστηκε στη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο και μάλιστα χωρίς μάσκα.

«Μας εγκαλεί η αντιπολίτευση ότι πρέπει να επαναφέρουμε πιο αυστηρά μέτρα και με λύπη μου είδα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τήρησε τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για τη νόσησή του στις 20 Ιουλίου, είπε ότι εν μέσω των πυρκαγιών πληροφορήθηκε ότι έχει κορωνοϊό.

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι σαφής, υπάρχουν πέντε μέρες απομόνωσης και δεν μετρά η πρώτη μέρα. Ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στην 4η ημέρα στις 24 Ιουλίου.

Αν δεχτούμε ότι νόσησε την προηγούμενη μέρα, ήταν στην πέμπτη μέρα. Βρέθηκε με μάσκα στις πυρκαγιές και το απόγευμα ήταν χωρίς μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο εν μέσω περιόδου που θα έπρεπε να ήταν σε καταντίνα. Ή αν είχε ολοκληρώσει την καραντίνα θα έπρεπε να κυκλοφορεί με μάσκα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε γράψει σε κοινωνικά δίκτυα πως ενημερώθηκε ότι νόσησε για δεύτερη φορά από κορωνοϊό στις 20 Ιουλίου εν μέσω των πυρκαγιών.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να παρεμβαίνει ζωντανά στην πρωινή εκπομπή του ΟΡΕΝ.

Όπως είπε ο ίδιος, αναμένει από τον υπουργό Υγείας να ζητήσει συγγνώμη, καθώς είτε αγνοεί τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ είτε «επέλεξε να λειτουργήσει σαν ακροδεξιό τρολ».

Ο Θάνος Ηλιόπουλος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να δημοσιοποιήσει το αρνητικό PCR του Αλέξη Τσίπρα, όπως και έγινε λίγο πριν τις 10:00 με το PCR να δημοσιεύεται ζωντανά στο OΡEN.

To test κορωνοϊού του Αλέξη Τσίπρα

Ο Θάνος Πλεύρης συντηρώντας το θέμα επανήλθε με ανάρτησή του στο Twitter δημοσιεύοντας απόσπασμα από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

«Για όσους ζητούν αυστηροποίηση των μέτρων ας τηρούν πρώτα αυτά που υπάρχουν. Οδηγίες ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό. Όποιος βγει θετικός παραμονή σε απομόνωση για 5 ημέρες. Η ημέρα λήψης του θετικού τεστ είναι ημέρα 0. Μετά για 5 ημέρες υποχρεωτική χρήση μάσκας ΚΝ», γράφει χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.

Δείτε την ανάρτηση του Θάνου Πλεύρη:

Θάνος Πλεύρης για 4η δόση εμβολίου: «Προστατεύει 4 φορές περισσότερο από βαριά νόσηση» (Video)

Σε μια σειρά θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του αναφέρθηκε μέσω τηλεοπτικής του παρέμβασης ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Παράλληλα, κορύφωση του 6ου κύματος της πανδημίας περιμένει ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας ενώ ανέφερε ότι στο «κόκκινο» βρίσκεται η Κρήτη λόγω τουρισμού.

Σχετικά με τον κορωνοϊό και την εξέλιξή του, ο υπουργός Υγείας είπε πως προφανώς θα πάμε σε διακοπές, αλλά με τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός, ενώ επανέλαβε ότι η αύξηση στα κρούσματα των τελευταίων εβδομάδων, δεν έχει αποτυπωθεί έντονα στα νοσοκομεία.

Για την τέταρτη δόση του εμβολίου κορωνοϊού, ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι: «οι άνω των 60 και όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, σύμφωνα με το ECDC, θα πρέπει να κάνουν τώρα, αυτήν την περίοδο, την τέταρτη δόση του εμβολίου.

Έχουμε τα στοιχεία ότι η τέταρτη δόση, αν γίνει τώρα, προστατεύει τέσσερις φορές περισσότερο από τη βαριά νόσηση. Για τους υπόλοιπους, την ομάδα πληθυσμού 30-59 ετών για την οποία έχουμε ανοίξει την πλατφόρμα, θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση με τον γιατρό τους».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share