«Δικάζει» ο Βασίλης Στίγκας: «Δεν είμαι αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη - Επειδή το είπε ο Άρειος Πάγος είναι θέσφατο;» (video)
«Δεν τη σέβομαι αυτή την απόφαση»

Σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου, το κόμμα των Σπαρτιατών δεν θα συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές διότι το ανώτατα δικαστικό όργανο αναγνώρισε ότι ο πραγματικός αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος είναι καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης.
Δείτε επί την ευκαιρία: Εκτός Ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες του Βασίλη Στίγκα: «Κόπηκαν» από τον Άρειο Πάγο - «Δυνάμεις του σκότους μας απέκλεισαν»
Ωστόσο, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, ξεκαθάρισε πως δεν είναι αχυράνθρωπος του Ηλία Κασιδιάρη, ούτε ο ίδιος ούτε οι 7 βουλευτές που έχουν απομείνει στο κόμμα.
Ειδικότερα, σημείωσε: «Εγώ θα δεχτώ αδιαμαρτύρητα οποιαδήποτε απόφαση της Δικαιοσύνης, εφόσον γίνει δίκη με στοιχεία και μάρτυρες ; Δεν τη σέβομαι αυτή την απόφαση.
Εγώ είχα εντοπίσει μία αναταραχή μέσα στο κόμμα από εξωθεσμικά κέντρα. Εγώ δεν το γνωρίζω εάν αφορούσαν τον Κασιδιάρη. Το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ λέει πως υπάρχει υποκρυπτόμενος αρχηγός. Δεν το δέχομαι καθόλου πως είμαι “μπροστινός” ή “αχυράνθρωπους”, όμως ήταν το “καύσιμο” για το κόμμα μας. Ο τρόπος που με βοήθησε ο κ. Κασιδιάρης ήταν δημόσιος», είπε αρχικά.
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο Άρειος Πάγος δεν στηρίχτηκε σε απόφαση δικαστηρίου. Ποιο είναι το Ανώτατο όργανο; Ο Άρειος Πάγος, χωρίς δίκη; Για τους επτά που έχουν μείνει στο κόμμα βάζω το χέρι μου στη φωτιά πως δεν έχουν σχέση με τον Κασιδιάρη. Νομικά οι προσφυγές έχουν γίνει σε δύο άτομα, πώς θα γίνει σε όλο το κόμμα; Πρέπει να πάρουμε παράσημο εάν ξεγελάσαμε τους ανώτατους δικαστές. Εάν εκπέσουν οι δύο βουλευτές, το πιο λογικό είναι να γίνουν εκλογές και όχι να μοιραστούν οι έδρες. Αυτό είναι παράνομο».
Σημειώνεται πως πλέον αναμένεται και η απόφαση του εκλογοδικείου η οποία θα κρίνει αν το κόμμα των Σπαρτιατών θα κηρυχθεί έκπτωτο και από τη Βουλή και επομένως θα απομακρυνθεί οριστικά από τα έδρανα.
Τι είπε για τον Κωνσταντίνο Φλώρο
«Αρχές Σεπτέμβρη ανεξαρτητοποιήθηκε. Δεν είχαμε επαφή έκτοτε. Είχε έρθει ως ένα νέο παιδί και είπα να βάλουμε και έναν νέο άνθρωπο. Μετά τα γεγονότα του Αυγούστου προσπαθούσαμε να τα βρούμε όπως με όλους, αλλά εκείνος δεν ήθελε. Από όσο γνωρίζω δεν είχε σχέση με τον Ηλία Κασιδιάρη. Μεταξύ των όσων έγγραφαν στο υπόμνημα, ήταν πως ο Κωνσταντίνος ήταν υπεύθυνος της νεολαίας στους “Έλληνες”. Αυτό δεν έγινε ποτέ».
«Εγώ το καταδίκασα αλλά οφείλω να πω πως η πλευρά Βελόπουλου ήταν πολύ άσχημη. Τον προκάλεσαν θα πω, αλλά όσα και να σε προκαλέσει δεν μπορείς να φτάσεις σε αυτή την πράξη. Έχω πέσει και εγώ θύμα του Βελόπουλου. Είχε ψευδώνυμο στο Twitter και έβριζε πολιτικούς του αντίπαλους. Το τελευταίο περιστατικό είναι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος αυτά που έλεγε δεν μπορώ να τα μεταφέρω. Ο Μπογδάνος ξαφνικά άρχισε να με βρίζει και το βράδυ ήταν στο κανάλι του Βελόπουλου».