Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Προειδοποίηση Νίκου Τζανάκη - «Κορύφωση 6ου κύματος αυτή την εβδομάδα! 200-300 οι θάνατοι» (Video)

«Αυτό το κύμα προκαλεί πολλά κρούσματα αλλά...»

21 Ιουλίου 2022 12:42
Κορωνοϊός: Προειδοποίηση Νίκου Τζανάκη - «Κορύφωση 6ου κύματος αυτή την εβδομάδα! 200-300 οι θάνατοι» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Κορύφωση του 6ου κύματος της πανδημίας περιμένει ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας ενώ ανέφερε ότι στο «κόκκινο» βρίσκεται η Κρήτη λόγω τουρισμού. Παράλληλα, διαβάστε εδώ για το μέτρο που επιστρέφει για να μην κλεισουν όλα το φθινόπωρο.

«Κορύφωση 6ου κύματος αυτή την εβδομάδα! 200-300 οι θάνατοι»

«Ίσως αυτή τη βδομάδα να υπάρξει κορύφωση του 6ου κύματος, θα δούμε αύξηση στις διασωληνώσεις, δεν θα είναι πάνω από 130-140 αυτό που θα συμβεί δυστυχώς είναι ότι θα έχουμε παραπάνω θανάτους, δηλαδή 200-300 νεκρούς την εβδομάδα, γύρω στους 25-35 σε καθημερινή βάση» είπε χαρακτηριστικά.

«Η Κρήτη βιώνει ένα από τα χειρότερα κρούσματα της πανδημίας, πιστεύω ότι είναι πιο μπροστά από την υπόλοιπη χώρα σε κρούσματα όπως και όλοι οι τουριστικοί προορισμοί. Έχει ένα επιδημιολογικό φορτίο πολύ μεγαλύτερο από το μέσο φορτίο της χώρας αλλά αυτό το κύμα προς στιγμή δεν δημιουργεί προβλήματα ανταπόκρισης του συστήματος του ΕΣΥ» είπε.

Για τα αυξημένα κρούσματα είπε: «Έχουμε χαλαρώσει, έχουν αυξηθεί οι κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά το πρόβλημα είναι η νέα μετάλλαξη Όμικρον 5 , που είναι τρομακτικά μεταδοτική» Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «αυτό το κύμα προκαλεί πολλά κρούσματα αλλά δεν φαίνεται να προκαλεί προβλήματα στις ΜΕΘ».

«Υπάρχει πίεση σε απλές κλίνες, δεν έχουμε όμως τα περιστατικά με την ένταση που τα είχαμε στο προηγούμενο διάστημα. Δεν είναι βαριά και δεν θέλουν τόση αναπνευστική υποστήριξη. Δεν υπάρχει πίεση στις ΜΕΘ».

Για την μετάλλαξη Κένταυρος είπε ότι φαίνεται να έχει τα χαρακτηριστικά της επόμενης μετάλλαξης, όπως αναφέρει το ertnews.gr. Τέλος ο κ. Τζανάκης συστήνει μάσκα σε μέρη που υπάρχει συνωστισμός ιδίως σε όσους είναι άνω των 65 και έχουν προβλήματα υγείας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share