Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024

Εκτάκτως στο νοσκομείο ο Προκόπης Παυλόπουλος με κορωνοϊό

Θετική και η σύζυγός του

6 Νοεμβρίου 2021 13:09
Εκτάκτως στο νοσκομείο ο Προκόπης Παυλόπουλος με κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» νοσηλεύεται ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος χθες διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Θετική στον κορωνοϊό αλλά ασυμπτωματική είναι και η σύζυγός του, Σίσσυ Παυλοπούλου.

Όπως αναφέρει ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείο «σήμερα 06/11/2021 και ώρα 11:10 π.μ. εισήχθη στη Θεραπευτική Κλινική το Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Καθηγητής Κος Προκόπιος Παυλόπουλος για προληπτικούς λόγους.

Ο πρώην ΠτΔ είναι εμβολιασμένος, ασυμπτωματικός, η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή και κρίθηκε (από τον θεράποντα ιατρό του) προληπτικά η ολιγοήμερη παρακολούθηση σε νοσοκομειακό περιβάλλον, λόγω του ατομικού ιστορικού του ως ασθενής ΧΑΠ».

Εκτάκτως στο νοσκομείο ο Προκόπης Παυλόπουλος με κορωνοϊό

Ποιος είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος

Είναι γιος του Βασίλη Παυλόπουλου, φιλόλογου στο επάγγελμα. Περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Καλαμάτα και σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, τις σπουδές του στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο Παντεόν-Ασσάς. Το 1974 πήρε το DEA de Droit Public και το 1977 αναγορεύθηκε σε επίτιμο διδάκτορα (Doctorat d’ État).

Δίδαξε ως Επισκέπτης Καθηγητής (1986) στο Πανεπιστήμιο Παντεόν-Ασσάς. Έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ.

Είναι παντρεμένος με την Βλασία Πελτσεμή - Παυλοπούλου (με καταγωγή από τη Σταυρούπολη Ξάνθης) και έχει αποκτήσει τρία παιδιά: τον Βασίλη, τη Μαρία και τη Ζωή. Κατοικεί μόνιμα στο Νέο Ψυχικό.

Πολιτική καριέρα

Το 1974 ανέλαβε γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας Μιχάλη Στασινόπουλου. Τον Δεκέμβριο του 1989 διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Προεδρίας (κυβερνητικός εκπρόσωπος) στην Οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα.

Τον Σεπτέμβριο του 1995 ανέλαβε πολιτικός σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Έβερτ, και ένα χρόνο αργότερα εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Στις εκλογές του 1996 οριζόμενος στη δεύτερη θέση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κατέλαβε για πρώτη φορά θέση βουλευτή στο ελληνικό κοινοβούλιο. Στις εκλογές που ακολούθησαν με σταυρό προτίμησης εξελέγη βουλευτής ως ακολούθως: του 2000 (59.810 σταυροί, 3η θέση), 2004 (5η θέση), 2007 (43.417 σταυροί, 4η θέση), 2009 (28.164 σταυροί, 3η θέση) και 2012 (11.550 σταυροί, 7η θέση) Μαΐου και Ιουνίου) επανεξελέγη βουλευτής στην περιφέρεια της Α΄ Αθηνών. Την περίοδο 2000 - 2004 χρημάτισε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Τον Μάρτιο του 2004 διορίστηκε υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης στην Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2007, οπότε και στη νέα κυβέρνηση Καραμανλή ανέλαβε Υπουργός Εσωτερικών, στο νέο υπουργείο που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share